Okay, ‘Moderatör’ Programına Konuk Oldu

Okay, ‘Moderatör’ Programına Konuk Oldu
Okay; 'Biz siyaseti ‘bir şey olacağım’ diye yapmıyoruz. Siyaset tamamen bir gönül işidir.'

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay; “Biz siyaseti ‘bir şey olacağım’ diye yapmıyoruz. Siyaset tamamen bir gönül işidir. Hiç kimse bize zorla siyaset yaptırmıyor. Gönüllü olarak insanlarımıza hizmet ediyoruz. Sonucunda da nasip nereye götürür orasını da yüce Allah bilir” dedi.

Kahramanmaraş’ın dünyaya açılan penceresi Aksu TV’de Her Pazartesi izleyicisiyle buluşan Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mesut Tuğrul’un sunduğu ‘Moderatör’ programının ilk konuğu Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay oldu.

Geçtiğimiz hafta Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımıyla M. Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleşen 4. olağan kongrede güven tazeleyerek çıkan Okay, görevde bulunduğu 3 yılı aşkın süreyi değerlendirdi.

Programda rahat ve samimi konuşmasıyla dikkat çeken Okay, Gazeteci Mesut Tuğrul’un hazırlayıp sunduğu ‘Moderatör’ programında bütün sorulara içtenlikle cevap verdi.

30 kişilik yönetim kadrosundan sadece 11’ini değiştirerek seçimlerde tecrübe kazanmış ekibin iskeletini koruduğunu dile getiren Ak Parti Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, “Ak Parti olarak Kahramanmaraş’ta çok yüksek oy aldık. Sonuçta oluşturacağımız yönetimde bütün Kahramanmaraş’ı kucaklaması açısından önem taşıyordu. Yönetimde Sivil Toplum Örgütlerinden, mesleğinde başarılı meslek gurubu temsilcilerinden isimler yazdık. Oluşturduğumuz ekibimizle aynı başarıyı devam ettireceğiz” dedi.

YEREL SEÇİMLERDE SOĞUKLA, REFERANDUMDA SICAKLA MÜCADELE ETTİK

Merkez İlçe Başkanı olarak görevde bulundukları süre içerisinde bir yerel, bir referandum ve bir de genel seçim geçirdiklerini hatırlatan Okay; “29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerin kış ayına denk gelmesi sebebiyle yağmur ve karla mücadele ettik. Sorumluluğumuz alanındaki merkezdeki tüm mahalleler, merkeze bağlı 11 belde ve 121 köyü teker teker ziyaret ederek binlerce insanımızla bir araya geldik. Yine referandum sürecinde ise sıcaklarla mücadele ettik. 44 derece ile Türkiye’nin en sıcak günü olmasına rağmen onbinlerce insanın katılımıyla Genel Başkanımız Başbakanımızın mitingini gerçekleştirdik. Referandumda ve 12 Haziran Genel Seçimlerde yine Türkiye’nin en çok Ak Partiye oy verin ilk 3 ilinden biri olduk. Biz sadece seçim dönemlerinde değil, ara dönemlerde de halkımızın arasından hiç çıkmadık. Hemşerilerimizin Başbakanımıza olan aşırı sevgisi ve teşkilatımızla vatandaşlarımızın kucaklaması partimizi her zaman en üst seviyelere taşıdı” dedi.

OSB KUZEY İLÇELERİN ORTASINA YAPILIRSA DAHA UYGUN OLUR

Son zamanlarda gündeme gelen ve yeri tartışma konusu olan kuzey ilçelerin ortaklaşa faydalanabileceği OSB konusunda da temennilerini dile getiren Okay şöyle konuştu; “Kuzey ilçelere yatırım düşünürken Göksun, Elbistan, Afşin, Ekinözü ve Nurhak düzeyinde düşünmek gerekiyor. Burayla ilgili tasarruflarımızı öyle bir yere yapmalıyız ki bu tüm ilçelerin sahiplenebileceği ortak bir nokta olsun. Bu nedenle OSB’nin Afşin’e yakın bir yere yapılırsa tüm ilçelerimize ortak bir fayda sağlayabileceğini düşünüyorum. Ayrıca OSB ile Kahramanmaraş arası ulaşım kolaylığı sağlandığı takdirde şehir merkezinde ki yatırıcımlar da o bölgeye yatırım yapar. OSB için Nurhak civarında bir yer tespiti yapılmış fakat burası hakkında tam bir bilgiye sahip değilim. OSB için bir alan belirlendiği takdirde yatırımcılar tarafından hemen dolacağına inanıyorum

GÖKSUN-AFŞİN VE ELBİSTAN ARASINA HIZLI TREN PROJESİ UYGULANABİLİNİR

Elbistan ve Göksun arasındaki yol çok fazla dağlık tepelik bir yol değil. Fiziki imkânları kolay olan bir yol. Bu güzergahta duble yol için çalışmalar başladı. Bu yolun hızlı bir şekilde ulaşımı rahatlatılması gerekiyor. Şuan Kahramanmaraş’ın gündeminde hızlı tren projesi var. Hızlı tren çok pahalı bir yatırım. Fakat iyileştirilecek yola raylı sistem yapıldığı takdirde insanlar için ulaşım daha kolay olacak. Bu şekilde bir yatırım tüm kuzey ilçeleri kapsayacak şekilde olur.

2014 YILINDA KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR OLARAK SEÇİMLERE GİDECEK

Kahramanmaraş Büyükşehir olacağı kesin bir olay. Bunu Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş mitinginde bütün kamuoyu ile paylaştı. Büyükşehirlerle ilgili bir standart yoktu. Yeni çıkacak mevcut kanunla birlikte tüm büyükşehirlere bir standart geldi. Bu standartlardan bir tanesi il nüfusu 750 bin ve üzeri olanlar büyükşehir olacak. Bu uygulandığı takdirde büyükşehirlerin tamamına standart geliyor. 750 binin üzerinde nüfusu olan Kahramanmaraş’la birlikte 11 tane il var. Dolayısıyla Kahramanmaraş’ın bir sonraki yerel seçimlere Büyükşehir Belediyesi olarak gireceğini Başbakanımız söyledi. Bununla ilgili meclisten çıkacak olan kanun Van depremi ile hızlandı. Meclisten çıkacak olan kanunla 2014 yılı yerel seçimlerine kadar bir hazırlık süreci oluşturulacak. 2014 yılında Kahramanmaraş Büyükşehir olarak seçimlere gidecek. Kocaeli modeli dediğimiz model diğer büyükşehir modellerinden farklı bir il. Kahramanmaraş Büyükşehir mücavir alanları il sınırlarını kapsamaz. Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde alt belediyeler dediğimiz ilçe belediyeleri söz konusu. Alt belediye olarak Elbistan Belediyesi belirli hizmetleri götürecek. Belde Belediyelerin ve İl Özel idaresinin sorumluluk alanları olan yerlerin alt belediyelere dâhil edilmesi söz konusu. Büyükşehir yapılanması ile birlikte ildeki tüm köylerimiz ilgili ilçeye mahalle, beldelerimiz ise ilçe belediyelere bağlı olacak.

İLÇE YAPILANDIRMALARI DEVLETE BÜYÜK MALİYET ÇIKARIYOR

İlçe yapılandırmaları devletimize büyük maliyet çıkarmakta. Bir ilçe kurulması kararlaştırıldığı takdirde bulunan bütün kurumların birimlerini oluşturmak gerekiyor. Bu nedenle mecbur bir ihtiyaç olmadığı takdirde bir ilçe oluşumunu doğru bulmuyorum. Fakat ulaşım imkânları çok kötü nüfus yoğunluğu olan bir yer varsa buralarda bir oluşum yapılabilir. Büyükşehir Belediyesi kanunu çıktıktan sonra bununla ilgili kriterler geliştirilecek.

DEPREMİN GÜNDEME ALINMASINA VAN DEPREMİ VESİLE OLDU

Kentsel dönüşümde öncelikli olan illerle ilgili bir kesinlik yok. Belirli illerle ilgili ve Kahramanmaraş’la ilgili çalışmalar mevcut. Kahramanmaraş Doğu Anadolu fay hattı üzerinde yer alıyor. Geçmiş yıllarda Kahramanmaraş’ta çok çeşitli depremler olmuş fakat şuan belirli bir deprem tarihi vermek afakî olur. Depremin ne zaman olacağına yönelik kesin bir şey söylemek doğru değil. Van depremi ile beraber şehirlerde deprem olması gündemde. Van depremi deprem konusunun tekrar gündeme gelmesi için bir vesile oldu. Deprem konusunda Şehircilik Bakanlığımız çok ciddi çalışmalar yürütmekte. Kesinlikle depreme hazırlık konusu Ak Parti hükümetinin bu dönemde yoğun bir şekilde üzerinde duracağı bir konu. Depreme her zaman hazırlıklı olmalıyız. Hazırlıksız yakalanmanın sonuçlarını 2 ay önce Van’da gördük. Hükümetimizin en kısa zamanda fay hattı üzerindeki illerin depreme hazırlıklı hale getirilmesi noktasında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Depremle ilgili Kahramanmaraş’ta da çalışmalar yapılmakta. Siyasiler olarak bizde, Valilikte, Belediye de üzerine düşen çalışmaları yapıyor. En kısa zamanda Kahramanmaraş’ımızı depreme hazırlıklı hale getireceğiz. Kahramanmaraş’ta zemini sağlam olmayan mahalleler belirli, bunları kentsel dönüşüm çerçevesinde depreme hazırlıklı hale getireceğiz. Kahramanmaraş’ın batısında Üniversite kampusunun olması ve OSB’nin olması alanları doldurdu. Tüm şehirlerin batıya doğru büyümesi bir kural. Bizim için Fatmalı, Önsen, Kale kasabası ve yüksek yerler şehirleşme için uygun yerler. Bu yerlerde arasında Aksu Nehri ile baraj yer alıyor. Bu nehrin ve barajın karşıya geçirilmesi çok zor bir durum değil. Büyükşehir kapsamında karşı taraf imara açılarak kentsel dönüşüm yapılabilecek yerler belirlenebilir. Bizim özellikle kentsel dönüşüm yapacağımız yerler Merkeze yakın olan yerler. Şehir merkezine yakın olan yerlerinde diğer alanlarında ekonomik değerleri çok çok yüksek. Bundan dolayı kentsel dönüşümün maliyeti Kahramanmaraş’a çok yüksek olmayabilir.

İKİ HASTANE İLE SAĞLIK SORUNU ORTADAN KALKACAK

400 yataklı bölge hastanesi Ocak ayının sonuna doğru açılacak. Bölge hastanesine Yenişehir Devlet Hastanesi komple taşıyacağız. Kahramanmaraş Devlet Hastanesinde ise son yapılan bina hariç diğer binalardaki birimleri taşıyacağız. Ayrıca merkeze ek bina yapılarak şehir merkezinde de mevcut bir ek bina bulunacak. Bölge hastanesine çeşitli ekler yapılarak bin yüz yataklı hale getirilmesi söz konusu. Şehir merkezinde ki hastane birimleri de Bölge Hastanesine taşınırsa burası bir kampus halini alacak. Bölge Hastanesi ve KSÜ içerisinde yer alan Tıp Fakültesinin açılmasıyla Kahramanmaraş’ta sağlık sorunu ortadan kalkacak.

NÜFUS HAREKETLİLİĞİNDEN DOLAYI DERSLİK İHTİYACIMIZ VAR

İki yıl önce Kahramanmaraş’ın gündemi eğitimdi. Eğitimde iki yıl öncesine kadar şuan daha iyi yerlerdeyiz. Fakat sorunların hepsini çözdük demiyoruz. Şehir merkezinde ihtiyaç olan derslik konusunun tamamını çözmedik ama yaklaşık 400 dersliği hayata geçirdik. Yaklaşık 600 dersliğe daha ihtiyacımız var. Kahramanmaraş’ta yeni bir yapılanma olduğu için yeni yerleşim yerlerindeki okullarda bir yoğunluk, eski mahallelerde ise bir azalma var. Nüfus hareketliliğinden dolayı derslik ihtiyacımız var. Gerek hayırsever iş adamlarımızın gerekse devletimizin imkânlarıyla yapılan derslikler eğitim sorunumuzu giderecek. 

OKAY, SİYASETTEKİ HEDEFİ NEDİR?

Biz siyaseti ‘bir şey olacağım’ diye yapmıyoruz. Siyaset tamamen bir gönül işidir. Biz siyaseti gönüllü olarak yapıyoruz. Hiç kimse bize zorla siyaset vermiyor. Gönüllü olarak insanlarımıza hizmet veriyoruz. Biz Kahramanmaraş’a hizmet etmek için ve Allah rızası için siyaset yapıyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.