MHP’de İl Teşkilatı ile Vekil Arasındaki Buzlar Eridi mi?

MHP’de İl Teşkilatı ile Vekil Arasındaki Buzlar Eridi mi?
MHP İl ve Merkez İlçe Teşkilatı ile Milletvekili Dedeoğlu arasındaki kırgınlığının sona erdiği dillendiriliyor.

 

Kahramanmaraş’ta ayyuka çıkan MHP İl ve Merkez İlçe Teşkilatı ile Milletvekili Dedeoğlu arasındaki kırgınlığının sona erdiği dillendirilmesine rağmen, partideki bayramlaşmada başkan ile vekilin yanyana oturmamaması da dikkatlerden kaçmadı.

Genel seçimlerde de Dedeoğlu’nun listenin başında olmasından rahatsız olan MHP il ve merkez ilçe teşkilatları, seçimin ardından Dedeoğlu ile pek ısınamadı. En son geçen yıl Ekim ayının ortalarında partiye gelen Dedeoğlu, 10 ay sonra partiye gitti.

AKİF ARSLAN

Kahramanmaraş’ta son yıllarda büyük bir oy kaybı yaşayan ve neredeyse bir milletvekilini bile zor çıkartır duruma gelen Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) vekil ile teşkilat arasında yaşanan soğukluğun Ramazan Bayramında parti il binasında düzenlenen bayramlaşmada giderildiği belirtiliyor.

Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre Genel Merkez tarafından il ve merkez ilçe teşkilatının istememesine rağmen listenin başına getirelen Mesut Dedeoğlu, seçimin hemen ardından il ve ilçe teşkilatlarına karşı tavır aldı. Önce ilçe teşkilatlarında kendisine karşı olanları yönetimlerden uzaklaştırmak isteyen Dedeoğlu, bunda muvaffak olamayınca bu kez il başkanlığı seçimlerinde tavrını net bir şekilde ortaya koydu. Mevcut il başkanı Mustafa Bastırmacı’nın karşısına aday olarak çıkan eski il başkanlarından Mehmet Ekberoğlu’nu desteklediği belirtilen milletvekili Mesut Dedeoğlu, bunda da başarılı olamadı.

10 AYDIR İL BİNASINA GİTMİYORDU

Uzun bir süredir partinin Bahçelievler Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde bulunan binasından içeri girmeyen Dedeoğlu’nun partinin üst düzey il yöneticilerinin verdiği bilgiye göre de; en son Ekim 2011’de parti binasına geldiği, bu tarihten sonra da partiye uğramadığı kaydedildi. Aradan 10 aylık bir süre geçmesine rağmen il ve merkez ilçe teşkilatları ile bir türlü ilişkilerini düzenleyemeyen Dedeoğlu’nun partiye ne zaman gideceği de merak konusu olmaya başlamıştı.

Nitekim, İl Başkanı Mesut Bastırmacı ve Merkez İlçe Başkanı Mesut Tosun ile Milletvekili Mesut Dedeoğlu arasında yaşanan soğukluğu ilk kez 6 Ağustos 2012 tarihli Yeri Geldikçe köşemizde şöyle kaleme almıştık:

Dedeoğlu, partisinin yerel örgütleri tarafından bir türlü kabullenilmiyor. Kendi de bunun farkında. Gazeteci Mustafa Şirin, “Ya Akif, Mesut Dedeoğlu’nun seçimden sonra partide çekilmiş bir resmini istiyorum…” dedi.  Bizim arşivde bulamadık. Hiçbir gazeteci arkadaştan da bir türlü temin edemedik. İddialara göre bugüne kadar partinin yerel hizmet binasından içeri adım atmadı. İl teşkilatının üst düzey yöneticileri ile bir araya gelmek zorunda kaldığı zaman da kerhen yan yana oturuyorlar.

Ya da aralarında başkaları var. Neyse. Konumuz Mesut Dedeoğlu değil. Onu bir başka yazı konusu yaparız, yeri geldikçe.”

Dedeğlu’nun bu yazımıza Afşin’de katıldığı bir iftar yemeğinin ardından gazetelere geçilen bilgi notunda “Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş’ta yayımlanan yerel bir gazetede (Tam bir hayal kırıklığı) yazıya da tepki gösteren Dedeoğlu, şunları söyledi: Bu yazılanlar ve çizilenler kesinlikle doğru değildir. Bizim birlik ve beraberliğimize kimse iki satır yazıyla kimse gölge düşüremez. Biz birlik ve beraberlik içeresinde çalışmaya devam ediyoruz. En iyi sonuçları almak için hep beraber birlik olmanın önemini biliyoruz. Gerek il teşkilatımız olsun gerekse ilçe teşkilatımız olsun bizi kesinlikle iki satır yazıyla kimse ayırmaz. Biz il teşkilatımızla, ilçe teşkilatlarımızla, belediyelerimiz ve halkımızla hep beraber birlik içerisindeyiz” demesi üzerine de 17 Ağustos 2012 tarihli Yeri Geldikçe köşemizde bu kez şu değerlendirmeyi yapmıştık:

“Gazetecilerle bir araya geldiğinde “sizlerle meslektaş sayılırız” diyerek yakınlık göstermeye çalışan ancak bugüne kadar bir basın kuruluşunu ziyaret etmeyen, onların basın bayramlarını kutlamayan vekil galiba bizi karıştırdı. Muhterem Mesut Dedeoğlu’na sormak istiyorum: “Yukarıda yazdıklarımızın hangisi yanlış?” Siz, partinizin il binasına gittiniz, il başkanınızı ziyaret ettiniz de biz mi bilmiyoruz? Hangi birlik ve beraberliğinizi ayırmaya çalışıyoruz, anlamadım.”

655.20120823101849.jpg

ÖZGÜR HABER GECESİNDE YAŞANANLAR

Mesut Dedeoğlu’nun katıldığı toplantılarda ve davetlerde İl Başkanı Mustafa Bastırmacı ile bir araya gelmemek için adeta olağanüstü bir çaba gösterdiği de dikkatlerden kaçmıyor. Bu durum parti içinde de rahatsızlığa neden oluyor. Partililer, bu durumun bir an önce çözülmesini beklerken; bayramlaşma töreninde vekilin partiye geleceği duyumu kırgınlığın giderilmesi için çabalayan partilileri de umutlandırdı.

Kahramanmaraş’ta haftalık olarak yayınlanan Özgür Haber Gazetesi’nin geleneksel yılın en başarılıları ödül gecesinde de Dedeoğlu ile Bastırmacı arasındaki kırgınlık dikkatlerden kaçmamıştı. Gecede Dedeoğlu ile Bastırmacı’nın arasına AK Parti Milletvekili Sıtkı Güvenç otururken; Dedeoğlu’nun ödülünü AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay; Bastırmacı’nın ödülünü ise AK Parti Milletvekili Güvenç takdim etmişti. Bu durum gazeteciler arasında dillendiğinde “ödülü birbirlerinden almak istemiyorlar” ve “ödülü birbirlerine vermek istemiyorlar” diye bilgi aktarılmıştı.

O gecede yaşananların ardından Dedeoğlu ile Bastırmacı arasındaki gelişmeler kamuoyu tarafından da merak edilmeye başlandı. O gecenin ardından katılınan iftar yemeklerinde bir araya gelinmedi. Dedeoğlu başka iftara, Bastırmacı ve Tosun başka iftara gittiler.Hatta, Dedeoğlu’nun Bastırmacı’nın karşısına aday olarak çıkan Ekberoğlu’nun işletmeciliğini yaptığı restorantta Ramazan ayının sondan bir önceki gün verdiği iftar yemeğinde bir araya gelip gelmeyecekleri de merak edildi. Ve bir araya gelmediler.

BAYRAMDA DA YAN YANA OTURMADILAR

Ve tüm gözler teşkilat ile vekil arasında çekişmelerin yaşandığı MHP’deki bayramlaşma törenine çevrildi. Bayramın ikinci gün Öğretmenevi’ndeki protokolün geleneksel bayramlaşmada birbirlerinin bayramlarını tebrik eden ve tokalaşan Dedeoğlu-Bastırmacı ikilisinin partide bir araya gelip gelmeyeceği de konuşulmaya başlandı. Öğretmenevindeki bayramlaşmanın ardından da MHP’liler parti binasına yöneldi.

Parti binasında da Dedeoğlu ve Bastırmacı yan yana oturmadı. 10 aylık aranın ardından parti il binasına gelen Dedeoğlu, bayramlaşmanın yapılacağı salona geçti. Burada bayramlaşırken de kırgınlıkları belli olan ikilinin arasına daha önce partide aktif görev alan ve milletvekili adayı olan Şule Arıkan girdi. Ve bir kez daha il başkanı ile vekil yanyana oturamadı. İki ismin arasındaki kırgınlığın ne zaman sona ereceği ise tam bir merak konusu olmaya başladı. (KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.