Kaynak: “Almanya terör örgütlerine destek veriyor”

Kaynak: “Almanya terör örgütlerine destek veriyor”
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, Anayasa değişikliğine ilişkin kanunla ilgili, "Halk kendisi bizzat seçecektir yürütme organını ve güvenoyunu kendisi verecektir. Meclis tarafından 'başkanın ve hükümetin Türkiye'yi yönetmediği' iddiasıyla yeni seçim kararı alınırsa da halk, güvenini tazeleyecektir ya da tazelemeyecektir. Doğrudan halkın iradesine dayanan, gerçekten doğrudan demokrasinin çok güzel bir örneği olacaktır." dedi.

ABD Başkanı Trump'ın imzaladığı başkanlık kararnamesini ilişkin de Kaynak, şunları söyledi:

"Türkiye'de 3 milyon mülteci var, bu mültecilerin büyük çoğunluğu Suriyeli ama Filistinliler, Iraklılar, Afganlar var hatta Ermeniler var. Biz, bunların tamamına sadece insan olarak bakıyoruz. Tamamının sağlığını, eğitimini, geleceğini inşa etmeye çalışıyoruz. Bizim hem kültürümüz hem tarihi köklerimiz böyle yapmamızı gerektiriyor."

Masada yar alan basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Kaynak; Almanya ve bazı AB ülkelerinin teröre destek verdiğini görüyoruz. Yunanistan terör örgütü üyelerini bize iade etmiyor. Terör örgütü ile masaya oturanları, onlara destek verenleri biliyoruz. Bu gün Suriye’de yapılan Fırat kalkanı Operasyonunda bize destek vermesi gerekenlerin PYD ve diğer terör örgütlerine silah ve lojistik destek verdiğini görüyoruz. İki yüzlü tutumla terör önlenemez.

ASTANA SÜRECİ ÖNEMLİDİR

Suriyede ki barış müzakereleri ile ilgili de soruları cevaplandıran Kaynak; Astana süreci Cenevre sürecine alternatif değildir. Bizler PYD hariç diğer muhalifler ile Suriye’nin aynı masada oturmasını sağladık. Ateşkes büyük oranda devam ediyor. Fırat kalkanı Astana ve Cenevre sürecine katkı yapan bir pozisyondadır diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.