Kapıçam'da 3 Mayıs Coşkusu

Kapıçamda 3 Mayıs Coşkusu
3 Mayıs Türkçülük Günü tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da düzenlenen programla Kapıçam’da kutlandı.

3 Mayıs Türkçülük Günü tüm Türkiye’de olduğu gibi  Kahramanmaraş’ta da düzenlenen programla Kapıçam’da kutlandı.

Kahramanmaraş Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen 3  Mayıs Türkçülük Günü etkinlikleri dolu geçerken, gençler gönüllerince eğlendiler.

3 Mayıs Türkçülük Günü etkinliklerinde konuşma  yapan Kahramanmaraş Ülkü Ocakları Başkanı Mesut Kaplan şunları söyledi; “  3 Mayıs, Türk milliyetçiliği ülküsünü en sert haykıran H.Nihal Atsız’ın önderliğinde başlatılan kutlu savaşın zafer naralarıyla Türk’ün makus talihinin değiştiği gündür. Bu açıdan maziyi hatırlayıp gelecekle ilgili umutlarımızı yeşerteceğiz. Her çile sonrası olgunlaşarak büyüyen Türk milliyetçiliği hareketi 3 Mayıs Türkçülük Bayramının anlam ve öneminde yatan tüm gerçekleri yürek ve beyinlerimize kodlayarak sevdalarımızla, ülkülerimizle Türk milleti için var olacağız.

Küreselleşen dünyanın birçok sinsi atmosferinde, milleti millet yapan değerlerin kurban edilmesini tüm güçleri ile savunanlar, Türk milliyetçilerinin iman ve azmi karşısında tutunamayacaklardır. Türk milliyetçileri çıktıkları hiçbir yoldan geri dönmemişlerdir. Ufkun genişliğinde verdikleri mücadelede şartların en ağır yönünü yaşasalar bile, zafer her daim bizlerin olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle, Türklük bayrağını her türlü fırtınaya karşı dalgalandırmayı kendilerine hayat felsefesi edinmiş   ülkü devleri, başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş, H.Nihal Atsız, Reha Oğuz Türkkan, Orhan Şaik Gökyay, Necdet Sançar, Fethi Tevetoğlu, Zeki Velidi Togan, Muzaffer Eriş, İsmet Tümtürk ve daha birçok Türk milliyetçisini rahmet ve minnetle anıyoruz.

Kahramanmaraş Ülkü Ocakları İl Başkanlığı olarak; 3 Mayıs Türkçülük Bayramını, Türk Milliyetçilerine ve Türk gençliğine, Türk gelenek ve göreneklerini yaşatmak ve sürekli hafızalarda canlılığını korumak için emin adımlarla yolumuza devam etmekte kararlıyız. İnanıyoruz ve Başaracağız.   3 Mayıs 1944 Türkçülük Bayramının yıldönümünde Türk milletinin mutlu ve huzurlu günlerde muhataplık bulması dileklerimizi sunuyoruz.” Dedi.

3 Mayıs Milliyetçiler günü münasebetiyle bir de konser gerçekleştirilirken 3 gün süren etkinlik son gününde Ozan Manas ve Ozan Arif Atılgan konseri ile gençler gönüllerince eğlendiler.  Türkçülük Günü’ne yoğun bir katılım oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.