İş Dünyası Vekilleri Ziyaret etti

İş Dünyası Vekilleri Ziyaret etti
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde işs adamları Ankara’da vekillerle bir araya geldi

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve iş dünyasını temsil eden sivil toplum örgütü yöneticilerinin bulunduğu heyet Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Heyette, KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük ve Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Duran Balsuyu ile Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Tanrıverdi, KASİAD Başkanı Ahmet Kamil Şirikçi, KALİDA Başkanı Osman Gemci ve Yönetim Kurulu üyeleri, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdullah Çinkay, ilimizin önde gelen sanayicilerinden Hanifi Öksüz, Alişan Arıkan, Abdulkadir Kurtul, Mahmut Arıkan yer aldı. KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük başkanlığındaki heyet program kapsamında milletvekilleri ile bir araya gelerek kentin makro sorunlarını görüştü. Toplantıda Ak Parti Milletvekilleri Nevzat Pakdil, Sevde Bayazıt, Sıtkı Güvenç, Yıldırım Ramazanoğlu da bulundu.

TBMM Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam’ın makamında yapılan toplantıda Kemal Karaküçük bir konuşma yaptı. Konuşmasında, özellikle yeni teşvik sistemine vurgu yapan Karaküçük bölgesel teşvik uygulaması ile ilgili olarak, mevcut 4 bölgenin yetersiz kaldığını, bu yapılanmanın gerçekçi bir destekleme sağlayamadığı nedeniyle daha efektif bir bölgesel planlama yapılarak 6 bölgeye çıkarılması gerektiğini savundu. Bu kapsamda da Kahramanmaraş’ın Gaziantep, Konya gibi gelişmiş iller ile aynı bölgede bulunmasının haksız bir uygulama olduğunu dile getirerek 6 bölge içerisinde Kahramanmaraş’ın Malatya ve Adıyaman ile aynı bölgede yer alması gerektiğini ifade etti.

Yeni organize sanayi bölgesi konusuna da değinen Başkan Karaküçük, Kahramanmaraş’ın Tomsuklu bölgesinde düşünülen OSB’ye acilen ihtiyacı olduğunu belirterek bu bölgenin Milli Savunma Bakanlığı ve Genel Kurmay Başkanlığı ile koordinasyon kurulması yöntemiyle sanayiye tahsisinin ülke ekonomisi için elzem olduğunu bildirdi. Konuyla ilgili resmi müracaatın Valiliğe yapıldığını hatırlatan Karaküçük, bu sorunun çözümü konusunda destek istedi.

TBMM Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam teşvik ve OSB konularının kentin acil ihtiyaçları arasında olduğunu vurgulayarak tüm güçleriyle çalışarak çözmek durumunda olduklarını söyledi. OSB hususu ile ilgili olarak Ordu’ya tahsisli bulunan Tomsuklu’daki arazi için Milli Savunma Bakanlığı ve Genel Kurmay Başkanlığı ile irtibata geçme konusunda girişimde bulunacağını ifade eden Sağlam, bu arazinin tahsisinin Sanayi Bakanlığına yapılması suretiyle sorunun çözülebileceğini, konuyu yakından takip ettiklerini söyledi.

 

Teşvik konusuna değinen Sağlam, milletvekilleri ve sanayiciler olarak Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile bir toplantı yapılarak ülke ekonomisi ve özellikle teşvik sistemi konusundaki önerilerimizin sunulması gerektiğini vurguladı. Bakan Çağlayan ile randevu konusunda girişimde bulunacağını söyledi.

Toplantıda değinilen konular arasında enerjide yaşanan sorunları ve 380 kV trafo merkezinin tamamlanması, Kayseri yolunun tamamlanması, yeni havaalanı için Narlı bölgesinde planlama yapılması, tarım sektörüne büyük ölçüde etkisi olacak olan Çetintepe Barajının yapılması da yer aldı.  

Daha sonra heyet Ak Parti Grubunda Grup Başkan Vekili Mahir Ünal ile bir araya geldi. Ekonomi ağırlıklı görüşmelerde özellikle özel sektörün önündeki engellerin kaldırılması gerektiği vurgulandı. Başkan Kemal Karaküçük Türkiye’nin üç büyük sorunu bulunduğunu, bunların cari açık, işsizlik ve terör olduğunu ifade etti. Bu sorunların çözümüne yönelik olarak cari açığı oluşturan sektörlerde milli üretimin desteklenerek ithalatın azaltılması gerektiğini, işsizlik sorununa çare olarak emek yoğun sektörlerin desteklenmesi ve terör ile boğuşan bölgelerde emek yoğun sektörler ve hayvancılık gibi stratejik sektörlerin desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti. Sendikalar Yasasına da değinen Karaküçük, yasa tasarısının hazırlandığını hatırlatarak bu tasarının işsi-işveren barışını bozmaması için gerekli girişimlerin yapılmasının elzem olduğunu bildirdi.

Ak Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ta yapılan çalıştayların sonucuna göre kısa ve orta vadeli yol haritasının hazırlanması gerektiğini söyledi. 5 Aralık’ta Maliye Bakanı’nın da kente geleceğini hatırlatan Ünal, teşvik konusundaki taleplerimizi hem Maliye hem de Ekonomi Bakanımıza birlikte arz edilmesi gerektiğini vurguladı. Kahramanmaraş’ın makro sorunları konusuna değinen Mahir Ünal, ayda bir kez olmak üzere Kahramanmaraş’ta bir gündemle toplantı yapılmasını önerdi. Aralık ayında ilk toplantının yapılması ve sekretaryanın da oluşturulması konusunda ilk adımın atılmasını ifade etti.

Heyet daha sonra, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat ve MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu ile bir araya gelerek kentin sorunları konusunda görüş alışverişinde bulundu. Toplantılarda iktidarı ve muhalefetiyle Kahramanmaraş milletvekillerinin ve tüm iş dünyası ve sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket ederek kentin sorunlarına eğilmesi gerektiği vurgulandı.

karakucuk-durdu-ozbolat.jpg

Heyet Başkanı Kemal Karaküçük ziyaretlerin anısına tüm milletvekillerine bakır işi tabak hediye etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.