İçişleri Bakanı Soylu: Bu ülkeye terörün maliyetini yaşatmayacağız

İçişleri Bakanı Soylu: Bu ülkeye terörün maliyetini yaşatmayacağız
İçişleri Bakanı Soylu, "PKK diye bir şeyi kimse ağzına bundan sonra alamayacak hiç merak etmeyin. Bu kararlılığı aynen devam ettireceğiz. Bu ülkeye terörün maliyetini yaşatmayacağız." dedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'un Of ilçesinde halka hitap etti.

Yaşanan her şeye rağmen, Türkiye'nin dimdik ayakta durduğunu ve yatırımlarına devam ettiğini vurgulayan Soylu, "Hepimiz ülkemizde yaşananları hatırlıyoruz. Biz bu ülkeyi, bu ülkenin insanının malı yapana kadar akıllanmayacağız, herkes bunu böyle bilsin istiyoruz." ifadesini kullandı.

"Ayağımıza çelme takmak, ülkemizi durdurmak isteyenler var"

Bakan Soylu, 16 Nisan'ın bir fırsat olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Ayağımıza çelme takmak, ülkemizi durdurmak isteyenler var. Bizi 2023, 2053, 2071 hedeflerinden ayırmak isteyenler var. Bütün bunlara sesleniyoruz, hepsini bu aziz milletle aşarız ama güçlü bir liderlikle aşarız. Milletimize itimat ettik ve güvendik. Eğer Türkiye, önünün kesilme senaryolarını aşabilecekse bunu eski sistemle aşamaz çünkü bir gün bizi zayıf yakalarlarsa tam 50 yıl geriye döndürecekler. Biz bunun farkındayız onun için yeni sistemi oluşturabilmek, yeni sistemi ortaya koyabilmek, anahtarın millette olduğu, milletin sahibi olduğu yepyeni bir sistemi hep beraber inşa etmek zorundayız. Karar milletimizindir."

"Bu ülkenin bu büyük adımı Recep Tayyip Erdoğan'sız atabilmesi mümkün değil"

Yeni sistemle Türkiye'nin hedeflerine kavuşacağını belirterek, ekonomiden, eğitime ve her alana kadar güzel gelişmeler yaşanacağına inandığını kaydeden Soylu, "Demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü en yüksek seviyede yaşayacağız ama bunu bizim Recep Tayyip Erdoğan'sız yapabilmemiz mümkün değil." şeklinde konuştu.

"Memleketimizin içerisinde bir terör yuvası oluşturmuşlar"

Mardin'de birtakım yerlerde operasyonların devam ettiğini bildiren Bakan Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Memleketimizin içerisinde bir terör yuvası oluşturmuşlar. Evlere koymuşlar, ajandalar tutmuşlar, iş adamlarını, dağa göndereceklerini çağırıyorlar ve diyorlar ki 'siz buna müdahale etmeyin.' Ana muhalefet partisinin bir milletvekili de sanki bu ülkede terörün devam etmesini istercesine birtakım entrikaları, birtakım hileleri ve birtakım hiç söylenmemesi gereken sözleri ortaya koyuyor, ikili oynuyor."

Bakan soylu, "Bir taraftan memlekete 'aman bunla mücadele edin.' diyorlar, bir taraftan da öbür tarafı okşamaya çalışıyorlar. Öbür taraf kim? PKK. Bu milletvekili ve ben bunu milletime şikayet ediyorum. Karayılan açıklama yapıyor Kandil'den, 'o köydeki yaptığınız işleri yapmayın.' diyor. PKK'nın bir örgütü TAK diyor ki 'size 12 saat mühlet veriyoruz, orayı durdurun.' İçeriden ateş ediyorlar, halen öyle. Şu anda hala evlatlarımız mücadeleyi orada sürdürüyorlar. Hiç merak etmeyin, gereğini yerine getirecekler." ifadelerini kullandı.

Soylu, "Kılıçdaroğlu'na söylüyorum, bu PKK sempatizanlarına müsaade etmeyin, bu ülkenin birliğini, beraberliğini ortadan kaldırmaya çalışanlara müsaade etmeyin. Bir taraftan da bize soruyorlar, bana soracağına Kandil'deki arkadaşlarına sor, onlar sana anlatırlar ne olacağını. Bizim evlatlarımızın nasıl mücadele ettiğini onlar size anlatırlar. Nasıl karşı karşıya mücadele edildiğini." şeklinde konuştu.

"Bu ülkeye terörün maliyetini yaşatmayacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesi ve Başbakan Binali Yıldırım'ın yönetimiyle terörle mücadelenin aralıksız devam ettiğini belirten Soylu, "Evlatlarımız gereğini yapıyor. Biz de onlarla omuz omuza bir mücadeleyi sürdürüyoruz. PKK diye bir şeyi kimse ağzına bundan sonra alamayacak hiç merak etmeyin. Bu kararlılığı aynen devam ettireceğiz. Bu ülkeye terörün maliyetini yaşatmayacağız." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: Bu ülkeye terörün maliyetini yaşatmayacağız

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.