Hemşerimiz Veysi Kaynak Yeniden Adalet Bakan Yardımcılığına Atandı

Hemşerimiz Veysi Kaynak Yeniden Adalet Bakan Yardımcılığına Atandı
Bazı bakanlıkların yardımcılıklarına yapılan atama kararları, bugünkü (12 Eylül 2014) Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bazı bakanlıkların yardımcılıklarına yapılan atama kararları, bugünkü (12 Eylül 2014) Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kahramanmaraş eski milletvekillerinden Adalet Bakan Yardımcısı Avukat Veysi Kaynak, aynı göreve yeniden atandı.

Bazı bakanlıkların yardımcılıklarına yapılan atama kararları, bugünkü (12 Eylül 2014) Resmi Gazete'de yayımlandı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ilgili bakanların imzasını taşıyan atama kararlarına göre 17 bakana yardımcı atandı. Resmi Gazete'de yer alan 2014/1037 karar nolu atama kararına göre, Adalet Bakanlığı'nın açık bulunan Bakan Yardımcılığına Veysi Kaynak atandı. Önceki dönemde Kahramanmaraş Milletvekilliği yapan Kaynak, Recep Tayyip Erdoğan hükümetlerinin sonuncusunda ise Adalet Bakan Yardımcılığına getirilmişti. Atama kararı ile, Ahmet Davutoğlu hükümetinde de Kaynak, bakan yardımcılığına devam edecek.

basliksiz-1-kopya.jpg

Bu arada Avrupa Birliği Bakan Yardımcılığına Dr. Alaattin Büyükkaya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığına Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılığına Halil Etyemez, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcılığına, Muhammet Balta, Dışişleri Bakan Yardımcılığına Büyükelçi Ali Naci Koru, Ekonomi Bakan Yardımcılığına Adnan Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığına Metin Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcılığına Kutbettin Arzu, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcılığına Fatih Metin, İçişleri Bakan Yardımcılığına Vali Osman Güneş, Kalkınma Bakan Yardımcılığına Mehmet Ceylan, Maliye Bakan Yardımcılığına da Abdullah Erdem Cantimur, Milli Eğitim Bakan Yardımcılığına Orhan Erdem, Milli Savunma Bakan Yardımcılığına Hasan Kemal Yardımcı, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcılığına Dr. Nurettin Akman, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcılığına ise Yahya Baş'ın ataması yapıldı.

Bu arada Aile ve Sosyal Politikalar, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Kültür ve Turizm ile Sağlık Bakan Yardımcılıklarına ise henüz atama yapılmadı.

VEYSİ KAYNAK KİMDİR?

1 Ocak 1962'de Kahramanmaraş'ta doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Serbest avukatlık yaptı. Kahramanmaraş Belediye Meclis Üyeliği'nin yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcılığı, Encümen Başkanlığı, Bütçe Komisyon Başkanlığı ve Belediye Başkanvekilliği görevlerini yürüttü. Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. Özel bir şirkette yönetim kurulu başkanvekili olarak görev yaptı. 23. Dönem'de Kahramanmaraş Milletvekilliği yapan Kaynak, İngilizce ve Arapça bilmektedir. Kaynak evli ve 5 çocuk babasıdır.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.