Gül’ün Heyetinde Poyraz da Olacak

Gül’ün Heyetinde Poyraz da Olacak
Cumhurbaşkanı Gül’ün heyetinde 2 de belediye başkanı yer alacak.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 18-21 Eylül tarihleri arasında Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un davetlisi olarak Almanya'ya yapacağı resmi ziyaret sırasında Berlin Eyaleti Başbakanı Klaus Wowereit tarafından da ağırlanacak.

Cumhurbaşkanı Gül’ün heyetinde 2 de belediye başkanı yer alacak. Bunlardan birisi Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz diğeri ise Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek olacak. Başkan Poyraz; “Sayın Cumhurbaşkanımızın Almanya’ya yapacağı ziyarette yer alacak olmamız bizler için onur ve mutluluk vesilesidir. Ziyaret için Cumartesi akşamı Kahramanmaraş’tan ayrılacağım” diye konuştu.

Berlin Eyaleti Başbakanlığı basın merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Wowereit'ın 19 Eylül Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Gül ile görüşeceği ve tarihi Brandenburg Kapısını (Brandenburger Tor) gezdireceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Belediye Sarayını da ziyaret ederek, burada Altın Defteri imzalayacağı kaydedildi.

Wowereit bu konuda yaptığı açıklamada, Türkiye'den Almanya'ya yönelik iş göçünün 50. yılında Türk göçmenlerin Almanya'ya yaptığı katkıları takdir ederek, göçmenlere ekonomik, kültürel, siyasi, özellikle de insani alanda yaptığı çalışmalar için teşekkür etti.

Uyum konusundaki engellerin henüz tümüyle aşılmamış olmasına rağmen Türkiye'den gelen insanların günümüzde başkentin doğal bir parçası haline geldiğini ifade eden Wowereit, Türk göçmenlerin Berlin'i birlikte kalkındırdığını ve açık, çok yönlü kenti birlikte şekillendirdiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, Berlin ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Wulff ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile de görüşecek ve Wulff ile birlikte Osnabrück ve Stuttgart kentlerini de ziyaret edecek.

(Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.