Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar

Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar
İstanbul’da bulunan Başbakan Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İstanbul’da bulunan Başbakan Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan PYD Başkanı’nın ziyaretine ilişkin, "MİT tehlikeli adımlar attıkları konusunda uyarıda bulanacak" dedi.

Seçim barajının gündemlerinde olmadığını belirten Erdoğan, "Benim barajla ilgili düşüncem bellidir. Bizim bu konuyla ilgili herhangi bir oynama gündemimizde yok. Baraj bizim dönemimizin çıkardığı bir şey değildir. Biz ülkemize sancı çektirmek istemiyoruz. Tecrübe edilmiş süreci devam ettirmek istiyoruz. Demokratikleşme süreciyle ilgili açıkladığımız bir paket yok" diye konuştu.

Gazetecilerin soruları üzerine Mısır’a da değinen Erdoğan, "Sayın Mursi’yle ilgili açıklama yapılıyor. Namaz kılarken öldürüyorlar. Askeri bir darbe yaşanıyor Mısır’da. Darbeyi yapan kişi taraftarlarını sokağa dökmek istiyor. Mısır’ın en büyük talihsizliği yolsuzluklardı. Asıl bunlara yol vermeyen sandıktır. Sandıktan neden korkuyorlar. Sandıktan korkanlar darbe yolunu seçerler" ifadelerini kullandı.

The Times Gazetesindeki ilana da değinen Erdoğan, "Bunlar düşüncelerini fikirlerini kiraya vermiş tipler. Bunlar demokrasiye inanmış tipler olsa yüzde 50 ile iktidar gelmiş bir Başbakan’a diktatör deme ahlaksızlığını göstermezdi. Sen beni nereden tanıyorsun benimle ne zaman konuştun. Times kendi sayfasını kiraya veriyor, ahlaki zaafıdır bu onların. Times ile ilgili arkadaşlarım hukuki girişimde bulunacaktır" dedi.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.