Elbistan’ın İl Olma Hakkı Su Götürmez Bir Gerçek

Elbistan’ın İl Olma Hakkı Su Götürmez Bir Gerçek
Büyük Birlik Partisi (BBP) Elbistan İlçe Başkanı İbrahim Kılıç, “Elbistan’ın il olması su götürmez bir gerçektir” dedi.

 

Kılıç, yaptığı açıklamada, Son zamanlarda Elbistan’ın il olmasıyla alakalı oluşturulan gündemde, Kahramanmaraş bünyesinde bir takım isimlerin bu gündeme dahil olduklarını ifade ederek, "Elbistan’ın il olma hakkı su götürmez bir gerçek, birtakım şahıslar şovmenlik peşine düşmüşlerdir. Elbistan mitingini ve Elbistan birlikteliğini şovmenliklerine konu eden bu şahısların, Elbistanlı olmadıkları için bir Elbistanlı gibi düşünme yetileri kesinlikle olamaz. Elbistan yıllardır il olma rüyası kuran bir ilçedir. Senelerdir de bu mücadelenin içindedir. Tarihi ve stratejik konumu itibariyle, çeşitli siyasi parti liderleri ve bizzat Süleyman Demirel tarafından il olması konusunda söz verilmesine rağmen bu vaatler yerine getirilmemiştir. Şimdiye kadar onca siyasetçinin ve bir Başbakanın verdiği söz yerine gelmezken şu anki cari iktidarın Elbistan’ı il yapması, Elbistan için bir büyük müjde olacaktır” dedi.

  Elbistan’ın il olması için birçok nedenin bulunduğunu belirten Kılınç, şöyle devam etti:

  “Elbistan niçin il olmalıdır? 167 km uzaklığından dolayı, bir imza için Kahramanmaraş merkeze gidileceği için, yatırımlar noktasından hizmet payının azalacak olmasından ötürü, tarihi dokusu ve stratejik önemine binaen ve 100 bini aşan merkez nüfusundan dolayı Elbistan il olmalıdır.

  Biz Elbistanlılar; vilayetimiz Kahramanmaraş’ın büyükşehir olmasına canı gönülden destek veriyoruz. Ancak Elbistan’ın da büyükşehrin bir mahallesi konumunda kalmasını istemiyoruz. Şunu biliyoruz ki, yarın Elbistan büyükşehre bağlandığında, Elbistan’ın ve Elbistanlının problemleri daha da artacaktır. Bu problemlerin büyümesini engellemek için mücadele şarttır. Bunun içinse henüz zaman geçmemiştir. Haklı mücadelemizi neticeye ulaştırmak içinse; Elbistanlı hemşerilerimizin daha duyarlı ve tepkili olmalarını, kendilerini il olma mücadelesi içinde bulmalarını istiyoruz. Elbistan şimdiye kadar il olmayı çoktan hak etmiştir. Bunu hiçbir güç engelleyemeyecek Elbistan en sonunda mutlaka il olacaktır. Elbistan ve Elbistanlının kaderi söz konusu olduğunda ne yapacağını iyi bilir. Özsoy ve Erkoç’un Elbistan konuşmaları ise, tamamen art niyetli ve sadece laf-ı güzaftır. Biz Elbistanlıyız. Yeri ve zamanı geldiğinde Elbistanlının ne yapacağını biz gayet iyi biliyoruz. Bırakınız Elbistan’ın problemlerini Elbistanlılar konuşsunlar. Dışarıdan gazel okumayın.”

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.