"Dünyayı Kadınlar Değiştirdi"

Dünyayı Kadınlar Değiştirdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Dünyayı kadınlar değiştirdi. Bu toprakları da söke söke AK Parti'nin elinden bu ülkenin kadınları alacak” dedi.

Antalya’dan otobüslerle gelen ve 2B arazileriyle ilgili mağdur olduklarını söyleyen çiftçiler, TBMM’den sonra CHP Genel Merkezi’ne geçtiler. Kılıçdaroğlu ile görüşmek isteyen CHP Genel Merkezi’nin önünü doldurdu. Kılıçdaroğlu, parti binası önünde toplanan köylülere seslendi. Kılıçdaroğlu, Türkiye'de kimin ne sorunu varsa, o sorunun aynı zamanda CHP'nin sorunu olduğunu belirterek, "Biz sorunları çözmek için yola çıktık. Vatandaş huzur içinde olmalı. 2B sorununuzu biliyorum. Biz, 'vatandaşla devlet uzlaşsın, çatışma çıkmasın' dedik. Rayiç bedel gibi ucube bir rakam çıkartır, köylüden ‘ya bu parayı öde ya da arsayı elinden alacağız' derlerse, biz o zaman CHP olarak orada ‘dur’ diyeceğiz. ‘Sen bunu yapamazsın’ diyeceğiz" dedi.

“2B’DE NİYE ANLAŞAMIYORLAR”

CHP olarak görüşlerinin 'orman köylüsüne 2B arazisini hiçbir ücret almadan vermek' olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, orman köylüsünün bu ülkenin en yoksul köylüsü olduğunu ifade etti. Tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar için ise, bedelin emlak vergisine esas olan değerinin alınması görüşünde olduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Niye emlak vergisi diyoruz? Belli, fiyatı belirleyen devlet ‘emlak vergisi budur' demiş. İlan etmiş, arkasından vatandaş gidiyor vergisini ödüyor. Herhangi bir sorun yok. Devlet ve vatandaş emlak vergisi üzerinden anlaşmışlar. 2B'de niye anlaşamıyorlar, hiçbir neden yok" diye konuştu.

“TOPRAĞINIZA SAHİP ÇIKIN”

"O topraklar size babanızdan ve dedenizden miras olarak topraklar" diyen Kılıçdaroğlu, “Siz toprağınıza sahip çıktığınız sürece bizler de sizlere sahip çıkacağız. O toprakları kimse sizin elinizden bugüne kadar alamadı, bundan sonra da alamayacak. Nerede bir ihtiyacınız olur, herhangi bir sorun ortaya çıkarsa Antalya Milletvekillerimiz emrinizde. 135 CHP milletvekili emrinizde. Nerede bir sorunla karşılaşırsanız bir telefon kadar yakınız” şeklinde konuştu.

“ÇİFTÇİNİN ELİNDE PARA KALMADI”

Genel Kurul’da 2B’nin tekrar görüşüldüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, “Efendim, Kılıçdaroğlu Antalya'da konuştu. Halk hükümete tepki gösterdi. Yüzde 70 olmasın, rayiç bedelin yüzde 50'si olsun.’ Şimdi, bir kadıncağız vardı '7 trilyon istiyorlar benden' diyor. Yüzde 50'si 3,5 trilyon, Allah aşkına köylü 3,5 trilyon ödeyebilir mi? Ne verdin sen ona? Gübreyi, mazotu, ilacı, suyu zamladın, ürüne gelince ürünün fiyatı 10 sene öncesi neyse şimdiki fiyatı da aynı. Çiftçinin elinde para kalmadı” ifadelerini kullandı.

MEDYANIN GÜNDEMİ FARKLI

Medyayı da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bugün grupta ağırlık olarak 2B konusunu konuştuk. Bir televizyon kanalı bir dakika verdi, en fazla veren 10 dakika verdi. Buradan medyaya çağrı yapıyorum. Arkadaşlarımız sordular, ‘CHP grubundaki 2B olayını neden göstermediniz?’ Verdikleri cevap; ‘Efendim Türkiye'nin gündemi farklı.’ Yahu Türkiye'nin gündemi vatandaşın gündemi değil mi? Vatandaş 56 otobüse binip Ankara'ya geliyor, gündem olmuyor. Başka bir şey oluyor, beylerin gündemi oluyor. Siz gündemin ne olduğunu benden daha iyi biliyorsunuz” dedi.

“SENİN GÖRÜŞÜN NE? ÇIK MİLLETE ANLAT”

Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslendiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Recep Tayyip Erdoğan'a dün seslendim, bugün de seslendim. Anayasa konusunda senin bir ortağın var, ‘nasıl bir anayasa olsun' diye görüşünü açıkladı. O ortağının adını sen daha iyi biliyorsun. Şimdi de sen açıkla bakayım, senin görüşün ne? ‘Ben açıklamayacağım' diyor. Niye açıklamıyorsun? Vatandaş senden bekliyor, sana boşuna mı oy verdiler. Yeri gelince ‘bu CHP'nin görüşü nedir?’ diye soruyorsun. Şimdi 75 milyon insan sana soruyor. Senin görüşün ne Sayın Recep Tayyip Erdoğan? Çık millete anlat.”

“O TOPRAKLAR SİZE ANANIZIN AK SÜTÜ GİBİ HELAL”

Çiftçilere topraklarına sahip çıkmaları konusunda uyarılar yapan Kılıçdaroğlu, “Toprağınıza sahip çıkın, toprağına sahip çıkan vatanına sahip çıkar. Siz toprağınıza sahip çıktıkça biz de bileceğiz ki 2B mağdurlarının tamamı vatanlarına sahip çıkıyor. O toprak vatanın bir parçasıdır, o toprak size ananızın ak sütü gibi helaldir. Bir şeyi unutmayın; bizim bir adımız var 'CHP', sizin partiniziz. Her zaman yoksulun, çiftçinin, alın teri dökenlerin, kul hakkı yemeyenlerin, aydınlık Türkiye'nin ve Mustafa Kemal Atatürk'ün partisiyiz” ifadelerini kullandı.

“KADINLAR BU TOPRAKLARI AK PARTİ’NİN ELİNDEN SÖKE SÖKE ALACAK”

Çiftçi kadınlardan birinin, "AK Parti önünde yatacağız" demesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Diyorlar ki; AK Parti'nin önünde yatacağız' aman dikkatli olun biber gazı olur cop olun, şu olur bu olur” dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasının sonunda şunları söyledi:

“Ben bir şeye inanıyorum, dünyayı kadınlar değiştirdi. Bu toprakları da söke söke AK Parti'nin elinden bu ülkenin kadınları alacak. Mübarek ellerinizle o toprağı işlediğiniz sürece hiç kimse size bir şey yapamaz. Yıllardır çalıştınız alın teri döktünüz, bundan sonra da çalışın alın teri dökün. Birisi çıkıp sizin toprağınızı almaya kalkarsa CHP olarak biz, sizin önünüzde en ön safta yer alacağız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.