Doğan Provokatif Eylemlere Dikkat Çekti

Doğan Provokatif Eylemlere Dikkat Çekti
Ak Parti il Başkanı Metin Doğan Pazar günü kentimizde meydana gelen olaylar nedeniyle toplumu sağduyulu olmaya davet ederken, provokatif eylemlere dikkat çekti.

Ak Parti il Başkanı Metin Doğan Pazar günü kentimizde meydana gelen olaylar nedeniyle toplumu sağduyulu olmaya davet ederken, provokatif eylemlere dikkat çekti.

Geçtiğimiz Pazar günü Kahramanmaraş kent merkezinde “Suriyelileri istemiyoruz” şeklinde yapılan protesto yürüyüşü nedeniyle Ak Parti İl Başkanı Metin Doğan yazılı bir açıklama yaparak, milleti sağ duyulu olmaya davet etti.                  

Doğan açıklamasında: “Suriye' de uzun bir dönemdir meydana gelen hadiseler ve hemen yanı başımızda asırlardır beraberce yaşadığımız Suriyeli kardeşlerimizin Esed' in zulmünden dolayı yaşadıkları hepimizin malumudur.

Yaşanan bu zulmün neticesinde bu kardeşlerimizden bazıları bir aileye sahipken ailesini kaybetmiş, bazıları zenginken bir gecede bütün malvarlığını kaybetmiş ve yüzbinlerce kardeşimiz anayurtlarını terk etmek zorunda kalmıştır. Bu topraklar Esed zulmünden dolayı çok acı olaylara tanıklık etmiştir.

Yaşanan bu acı hadiselerden sonra evini, barkını yitiren bu kardeşlerimiz ülkemizi sığınacak bir liman olarak kabul etmiş ve ülkemize hicret etmişlerdir.  İnşallah umudumuz odur ki Kahramanmaraş'ımız da darda olan bu kardeşlerine sahip çıkarak ensar olma şerefine erişmiştir. Biz Kahramanmaraş olarak her daim olaya ensar - muhacir yaklaşımı ile bakarak hareket ettik ve bu şekilde davranmaya da devam edeceğiz.

Bu güne kadar Kahramanmaraş'ımız bu noktada kendine yakışan şekilde hareket etmiş ve gerçek manada maneviyatının derinliğini göstermiştir. Bütün Kahramanmaraş' lı hemşerilerimize bu yaklaşımlarından ötürü teşekkürü bir borç biliyoruz.

Ancak ne yazık ki Pazar günü, Kahramanmaraş'ımız bazı çevrelerce provokatif eylemlere maruz bırakılmıştır. Bu provokatif eylemler ve söylemler ne bizim nede hemşerilerimizin bu kardeşlerimize bakışımızı değiştirmeyecektir. Biz bugüne kadar olduğu gibi zulümden kaçıp bizlerden yardım bekleyen bu kardeşlerimize yardım etmeye devam edeceğiz.

Şu hususunda özellikle bilinmesini isterim ki; Kahramanmaraş' ta en ufak bir güvenlik sorununa karşı hassasiyetle ve ivedi bir biçimde önlem alınmaktadır. Bu konuda değerli hemşerilerimizde tereddüt oluşmasına kesinlikle mahal bulunmamaktadır.    

Kahramanmaraşlı çok değerli hemşerilerimizden isteğim; amacının ne olduğu açık bir şekilde belli olan provokatif eylemlere karşı hep birlikte şehrimize sahip çıkalım ve Kahramanmaraş'ımızı yine yanlış şekilde tanıtmaya tevessül edenlere karşı Kahramanmaraş'ın misafirperverliğini bir kez daha hep birlikte gösterelim.

Bir daha bu tür üzücü olayların yaşanmaması temennisiyle bütün Kahramanmaraşlıları saygı ile selamlıyorum.” Dedi.     

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.