Çözümün bir parçası olmaya yanaşmadılar

Çözümün bir parçası olmaya yanaşmadılar
Maraş 550 bin nüfusu olan bir şehir değil, 1 milyonu aşan nüfusuyla büyük şehir statüsü kazanmış bir il

665 delegenin oy kullanacağı AK Parti Kahramanmaraş 4. olağan kongresine birkaç gün kala, çalışmalarını, istişarelerini ve toplantılarını sürdüren diğer önemli isim Ahmet Arıkan, davetine icabet eden konuklarına demokrasi adına çok önemli bir misyonu üstlendiklerini belirterek, şu soruyu sordu; “Ben neden buradayım!”

Başbakan R.Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı ve 12 Şubat Stadyumunda gerçekleşecek kongre için, yol arkadaşları ile Hünkar Tesislerinde bir araya gelen AK Parti İl Başkan adayı Ahmet Arıkan, bugün neden burada olduğunu açıkladı, “Çünkü, sizler özgür karar verebilmenin, çoğulcu ve katılımcı demokrasinin vukuu bulabilmesi için, vicdanlarımızın sesini dinlediğiniz için, yarınlarımızı belirleyecek her türlü şartın oluşabilmesi için, tek sesliliğe müsaade etmeyeceğiniz için, hür iradenin tecellisi için, geleceğimizle alakalı taşıyacağımız vebalin sırtımızda bir yük olmaması için ve en doğru kararı verebilmek için buradasınız!” dedi.

BU BİR HİZMET YARIŞI, BEN DE VARIM!

Uzun zamandan beri devam eden, ama kimsenin seslendirmeye cesaret edemediği, dile getiremediği rahatsızlıkları, memnuniyetsizlikleri, hayal kırıklıklarını ve bu yönetimin şehrin  genelini temsi edemediği türlü toplantılarda ve istişare ortamlarında sürekli konuşulduğuna dikkat çeken Arıkan, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü; “Bu memnuniyetsizliklerin vicdanı sorumluluğunu sizler gibi hep  içimde duydum. Bu sıkıntılar hep konuşuldu ama şu ana kadar hiç kimse çıkıpta çözümün bir parçası olmaya yanaşmadı. Benim de kendime ait bir sorumluluk anlayışım var, il başkanlığı adaylığım da, bu anlayışın bir tezahürü… Biz, Peygamber efendimizin hayırda yarışınız hadis-i şerifini esas alarak yola çıktık, çünkü bu bir hizmet yarışıdır ve bu hizmet yarışında ben de varım” diye konuştu.

HEP MASLAHAT, HEP MASLAHAT, AMA NEREYE-NE ZAMANA KADAR!

AK Parti misyonuna inanmış, Başbakan Erdoğan’ın 2023 vizyonunu konuştuğu bir partinin mensupları olduğuna da değinen Arıkan, partilerinin çok daha geniş kitlelere hitap etmesini, herkesi kucaklamasını ve bu partiye gönül vermiş fakat bir şekilde uzak bırakılmış birçok insanın yeniden mensubiyet duygusuyla partilerine sahiplenmesini istemelerinin en doğal hakları olduğu söyleyerek şunları söyledi; “Hep maslahat, hep maslahat, hep maslahat… inşallah Allah nasip ederse bu görevi üstlendiğimizde, herkes şahit olacak ki, şu an konuşulanın konuşulmaması için elimizden geleni yapacağız!”

BİZLER; MUHFAZAKAR, DEMOKRAT KİMLİGE SAHİP PARTİ MENSUPLARI

Arıkan, partinin özünde istişare ve ortak akıl bulunduğuna dikkat çekip, partinin mensubu olan kimseleri muhafazakâr, demokrat kimliğe sahip olmakla özdeşleştirdi, son olarak şu cümleleri sarfetti; “Maraş 550 bin nüfusu olan bir şehir değil, 1 milyonu aşan nüfusuyla büyük şehir statüsü kazanmış bir il. Bu ilin yönetimi de elbette ilin tamamını kapsamalı. Güçlü bir merkez, güçlü ilçeler demektir. El ele, omuz omuza, hoşgörülü, fedakar ve akılcı bir çalışmayla bu şehri hep birlikte yöneteceğiz. Değerli arkadaşlar, herkese samimi olarak ifade etmem gerekirse, çıkacak netice ne olursa olsun, ben 5 Mayıs sabahında üzerime düşen görevi yapmış bir insan olarak uyanacağım ve kaldığım yerden partimin bir neferi olarak, dün olduğu gibi bugün de şehrime hizmet etmeye devam edeceğim” şeklinde konuştu ve geldikleri için konuklarına teşekkür etti.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı yemekli toplantıya Belediye Başkanı Mustafa Poyraz yanında, köy ve mahalle muhtarları, partinin eski yöneticileri (kırgınlar ve kızgınlar, küsler) yanında çok sayıda partili katıldı.

650.20120501125711.gif

651.20120501125728.gif

652.20120501125744.gif

653.20120501125804.gif

654.20120501125852.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.