CHP’li Öztunç: Sanayi Esnafını Unutmadı

CHP’li Öztunç: Sanayi Esnafını Unutmadı
CHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ali Öztunç Seçim Çalışmalarına Bugün ilk Olarak Sanayi Esnafını Ziyaret ederek Sanayicilerin Sıkıntılarını Dinledi.

Sanayi esnafının sıkıntılarını dinleyen Öztunç yoğun bir ilgiyle karşılandı Oztunç "Sanayi esnafı gezimizden çok mutlu ve umutlu olarak ayrılıyoruz. Esnaflarımız partimize ilgi gösterip AKP 'ye destek vermeyeceklerini söylediler.

13 yıldır İktidar’da olan AKP' den memnunuz diyen bir esnafımıza rastlamadık. Sanayide  esnaf Kan Ağlıyor Resmen, dükkânlar boş. Esnaf zor durumdadır.  Esnaflarımız Bize Kira, elektrik, bağkur ve vergilerini ödemekte zorlandıklarını ifade ettiler.  Kahramanmaraş’ta Sanayi esnafı daha yaşanılır bir Türkiye istiyor" diyerek sözlerine devam eden Öztunç  Dolar’daki istikrarsızlık yüzünden yaşanan dalgalanma ihracatçılardan başlayarak en sonunda küçük esnafa kadar indi. Dükkânlarını döndürmek için, borçlarını ödemek için esnafı yine kredi batağına sapladılar. Bu acınası hale sebep olanlardan hesap sormak boynumuzun borcudur. CHP iktidarında, sanayi esnafı canlanacak.

Türkiye, CHP iktidarında tüketerek büyüyen ve kendisinin olmayan kaynağı tüketen bir yapıdan, üreten ve marka yaratan yüksek katma değerli merkezi bir ülke haline dönüşecek”

CHP’nin, bölüşümü halktan yana gerçekleştiren sosyal politikaların yanı sıra akılcı teşvik politikalarının da uygulayıcısı olacağını belirtti, “Esnaf ve KOBİ’ler ödedikleri yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullanacak. Esnaf giderlerini vergiden düşecek, bilgi teknolojileri alanında yeni kurulan şirketler üç yıl boyunca gelir vergisinden muaf olacak. Sanayi bölgeleri içinde meslek eğitim merkezleri ve meslek liseleri açılacak. Çırak ve kalfaların SGK primleri devlet tarafından ödenecek. Bağ-Kurlu olanlar diğer sigortalılarla aynı anda emekli olabilecek” diye konuştu.

Esnafın destek mesajları ile büyük moral bulan CHP’li Ali öztunc, “Sizin desteğinizle 1 Kasım’da milletvekili olmak istiyorum.  Kahramanmaraş’ta sizlerin adayı benim. Sorunlarınızı meclis kürsüsünden sürekli gündeme getireceğim” dedi. Vatandaşların da halini hatırını soran Öztunç, bol bol broşür de dağıttı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.