CHP’li Öztunç: Oy Artırdık Ama Seçilemedik

CHP’li Öztunç: Oy Artırdık Ama Seçilemedik
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş birinci sıra Milletvekili adayı Ali Öztunç, düzenlediği basın toplantısında 1 Kasım’da yapılan genel seçim sonuçlarını değerlendirdi.

İl binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Milletvekili adayı Ali Öztunç, 1 Kasım öncesinde yoğun bir şekilde çalıştıklarını ancak ortaya çıkan sonuca göre kaybettiklerini ifade etti. İl barajının AK Parti’nin aldığı yüksek oy sayısıyla birlikte yükseldiğini aktaran Öztunç, aldıkları 60 bin oya rağmen Milletvekili çıkaramadıklarını kaydetti.

Seçim sonuçlarıyla ilgili İl Seçim Kurulu’na itiraz ettiklerini söyleyen Öztunç, aldıkları oyların bir kısmının çalındığını iddia etti.

CHP Kahramanmaraş il binasında düzenlenen toplantıda konuşan Milletvekili adayı Ali Öztunç şunları dile getirdi: “18 Eylül’den bu güne kadar ciddi bir kampanya yürüttük, sayın il başkanımızla, ilçe başkanlarımızla, örgütümüzle ve bütün milletvekili adaylarımızla birlikte Kahramanmaraş’ın en çok çalışan partisi olduk. Bunu galiba herkes söylüyordur, bana en azından söylüyorlar. Biz 18 Eylül’de çalışmaya başladığımızda Kahramanmaraş’ta yüzde 72 oy alan Adalet ve Kalkınma Partisi Kurban bayramdan sonra başladı. Aynı şekilde Milliyetçi Hareket Partisi son 10-15 gün çalışmaya başladı. Biz 18 Eylül’den bu güne kadar hiç durmadan her gün sabah saat 07:00 gece 24:00-01:00’lere kadar birebir çalıştık. Bizzat ben 37 bin kilometre yol yapmışım. Arabama bindiğimde 100 bin kilometreydi dün baktım 137 bin kilometre. Yani nerdeyse her gün bin kilometreye denk geliyor.”

“17 KİLOMETRE YÜRÜYEREK ESNAF GEZİSİ YAPTIM”

1 Kasım’da yapılan 26. dönem Milletvekili seçimlerinde yoğun bir şekilde çalıştığını belirten Öztunç şunları söyledi:  “518 köy ziyareti yaptım, bazı köylere 2 defa girdiğim oldu, 3 defa girdiğim köyler var. Kahramanmaraş merkezde, Pazarcık’ta, Elbistan ağırlıklı olmak üzere 100’ün üzerinde ev ve site toplantısı gerçekleştirdim. Her ilçeye en 4 kez girdim, bazı ilçelere de 5-6 kez girdiğimiz oldu. Sadece bir gün Kahramanmaraş merkezde buradan çıktım Binevler, oradan Tekerek yolu 17 kilometre yürüyerek esnaf gezisi yaptım. Biz elimizden gelen çabayı gösterdik, partimizin 7 Haziran’daki oyu 51 bin civarındaydı, 60 bin 500 civarında bir oya geldi. Yüzde 20’ye yakın bir oy artışı yapmışız.”

 “SONUÇTA BİR GERÇEK VAR; SEÇİMİ KAYBETTİK”

1 Kasım sonuçlarına göre seçimi kaybettiklerini ifade eden Öztunç şöyle konuştu: “Ben hayatım boyunca hep olumlu, ılımlı bir insan oldum. Gazetecilik mesleğini yaparken de olumlu ve ılımlıydım, RTÜK üyeliği yaparken de öyleydim, siyasette de hep öyle oldum ama canım yanıyor arkadaşlar canım yanıyor. Hakkım çalınıyor, koca bir partinin hakkı çalındı. Seçim kuruluna başvuruyoruz, okumuyor bile, ret. Adıyaman’da sayıldı, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin itirazı üzerine sayıldı Adıyaman’da, niye Kahramanmaraş’ta sayılmıyor tekrar? Eğer gerçekten varsa yürekleri buyurun sayılsın. Baskı yapıyorlar oraya-buraya saydırmayın diye. Netice itibariyle bunları istediğimiz kadar söyleyelim, sonuçta bir gerçek var; seçimi kaybettik. Tablo böyle, 60 bine rağmen bir Milletvekili çıkmadı. Biz 60 binle seçilemedik, nasip diye bir şey vardır, belki de hayırlısı budur, her şeyin hayırlısı diyoruz.”

“ASLA VE ASLA YILMAYACAĞIZ”

Kahramanmaraş’ta partisinin görevini başarıyla yerine getirdiğini ve bundan sonra da kendisinin çalışmalarına devam edeceğini aktaran Öztunç şu şekilde konuştu: “Ama Cumhuriyet Halk Partisi görevini başarıyla tamamlamıştır. Bundan sonraki süreçte de tamamlayacaktır. Asla ve asla yılmayacağız, ben kendi adıma çalışmaya devam edeceğim.  Yarın (bugün) Sayın Genel Başkanımıza bir rapor vereceğim için şehirden ayrılacağım ama haftaya en geç öbür haftaya tekrar geleceğim. Kahramanmaraş’la daha önce kuzey bölgesiyle, Elbistan’la çok ilişkim vardı, gidip geliyorduk, artık burayla da ilişkim sürecek gelip gideceğiz. Verdiğim sözlerin de hepsini de tutmaya çalışacağım. Belki elimde siyasi güç olmayacak ama elimden geleni tutmaya çalışacağım.”

“BEN SADECE ADAYDIM, ÖNDE DURUYORDUM”

Seçimin kazanılması durumunda teşekkür ziyaretleri yapıldığı gibi kaybedilmesi halinde de aynı ziyaretlerin yapılması gerektiğini ve elde edilen yüzde 20 artışı il örgütünün başardığını ifade eden Öztunç: “Gittim örgütüme teşekkür ettim, hepsinin emeği var. Bu 60 bin oyu alan Cumhuriyet Halk Partisi’nin il örgütü, ilçe örgütleridir. Kadın Kolları, Gençlik Kolları’nın ilçe Başkan’larıdır. Benim bir katkım yok, ben sadece adaydım, önde duruyordum. Bu artıran, 50 binden 60 bine çıkartan, yüzde 20 artışı yapan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kahramanmaraş örgütüdür. Bu nedenle tüm örgütümüz adına Sayın İl Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Allah razı olsun kendisinden çok ciddi emek sarf ettiler.” diye konuştu.

CHP Milletvekili adayı Ali Öztunç elindeki ıslak imzalı boş oy tutanağını göstererek: “Bu böyle seçim kuruluna gidiyor, seçim kurulunda yazsın CHP 2, AKP 200 ve yaptılar bunu. Kim yaptıysa ona diyorum, kimse üzerine alınmasın.” dedi.  

İl Seçim Kurulu’na şikâyetlerini yaptıklarını ve çıkacak kararı beklediklerini söyleyen Öztunç: “ Vicdanlılarsa çıkacak karar ortada, bellidir. Yüksek Seçim Kurulu’na taşıyacağım ve ben gazetecilikten geliyorum, bunun da peşini bırakmayacağım. Her yerde yazacağım, yazdıracağım, sosyal medyasından tutu her yerden. Bunu dile getireceğiz. Ben Kahramanmaraşlı hemşehrilerime beni bağırlarına bastıkları için çok teşekkür ediyorum. Çok ciddi oy aldık. Kahramanmaraş’ta siyaset zordur, Cumhuriyet Halk Partili olmak daha zordur.” diyerek sözlerini bitirdi. 

1-20151106154204.jpg2-840.jpg3-531.jpg4-240.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.