CHP’li Özdemir “Başbakan Suni Gündem Yaratıyor”

CHP’li Özdemir “Başbakan Suni Gündem Yaratıyor”
“Sayın başbakanın son olarak kızlı erkekli öğrenci evlerinin denetlenmesi ve bunun akabinde yurtlarda ve de öğrenci evlerinde kızlı erkekli kalınmaması konusunda yaptığı açıklamayı hayretle takip ettik.

CHP Gençlik Kolları Başkanı Fulya Özdemir yapmış olduğu basın açıklamasında kızlı erkekli öğrenci yurtlarının gündemi değiştirmek ve asıl konuşulması gereken konuların göz ardı edilmesinin hayret verici olduğunu belirterek “Sayın başbakanın son olarak kızlı erkekli öğrenci evlerinin denetlenmesi ve bunun akabinde yurtlarda ve de öğrenci evlerinde kızlı erkekli kalınmaması konusunda yaptığı açıklamayı hayretle takip ettik.

Türkiye cumhuriyeti devleti başbakanın deyimiyle "muhafazakâr demokrat" bir ülke değil "laik, sosyal hukuk düzenini temel kılan, ilerici ve de sosyal demokrat" bir ülkedir. Başbakan amacımız kızlarımızı korumaktır diyerek ülkede yaşayan insanların üzerinde bir baskı oluşturmakta insanları sindirmekte ve maalesef ki eğitimsiz ve düşüncesiz kitleleri harekete geçirmektedir. Bu söylemi ülkemizde ayrıştırmalara sebep olmuştur.

Ayrıca maksadı suni gündem yaratmak olan başbakanın bu söylemi öne sürerek ülkede çok önemli kararlar alındı bunlar;

·       12 milyon işçinin kıdem tazminatı kalktı. Genel sağlık sigortasının kapsamı daraltıldı,

·       Kanser ve diyaliz tedavisine ek ücret geldi. Şu an sgk kapsamında olan ağız-diş, göz ve bazı reçetesiz olarak da temin edilebilen ilaçların aralıktan itibaren paralı hale gelmesi söz konusu.

·       Türkiye Cumhuriyetinin en büyük üç nişan olan Devlet Nişanı, Cumhuriyet Nişanı ve Liyakat Nişanı’nda yapılan değişikliklerle Atatürk silueti ve T.C. ibarelerinin çıkartılması.

Bunlar her zaman olduğu gibi iktidarın sessizce aldığı acı kararlardır. Fakat bizler yani Atatürk'ün gençliği bu suni gündemlere kanmayıp gerçekleri gün yüzüne çıkarmayı ülkemize borç biliyoruz.

Ayrıca başbakan kadın hakları savunma ve koruma içgüdüsünü öğrenci evlerinde değil başka koşullarda ve yerlerde aramalıdır. Zira günümüzde kadınlarımız şiddete maruz kalıyor, eşleri ve aileleri tarafından töre ve namus adı altında katlediliyor, işkence görüyor, eziliyor ve de yok sayılıyor. Kadın haklarımızı korumak ve gözlemek için başbakan yanlış adreste çalışmaktadır. Terör yuvası dediği öğrenci evleri bilim ve eğitim yuvasıdır ve öyle kalmaya devam edecektir. Bu yoldaki mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Haber-Fotoğraf: Ali Karaboğa

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.