CHP'den Savaş Tezkeresine Tepki

CHPden Savaş Tezkeresine Tepki
CHP İl Başkanı Esat Şengül "Savaş Tezkeresi" ile Türkiye'nin suriye ile savaşmasını istiyorlar

 

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, TBMM'de bir süre önce çıkartılan Savaş Tezkeresine tepki gösteren bir yazılı açıklama yaptı.

Şengül açıklamasında : “Savaş, Kaybedecek bir şeyi olmayanların Yöntemidir, Barış ise kaybedecek çok şeyi olanların yöntemidir”

Ülke olarak bizim savaşmamızı gerektirecek bir durum hasıl olmuşsa; Tezkereye ret oyu vermeyi bir kenara bırak cepheye herkesten önce biz gideriz Millet olarak Ulus olarak aslanlar gibi savaşırız. Ancak ABD, İsrail ve ortaklarının çıkarları için Beşar ESAD liderliğindeki Suriye Hükümetini devirmeye çalışan. Bu sebepten dolayı, Ülkemizi savaşın eşiğine getiren bir anlayışı kabul etmemizde mümkün değildir. Yaklaşık On yıldır Kurtlar Vadisi dizisinde bile gösterime sunulan ABD’nin (BOP) Projesini artık çocuklar bile biliyor. Ortadoğu’daki yer altı zenginliklerini ele geçirmeye çalışan emperyalistler, Irak’la, Afganistan’la başlayan planlarını Mısır, Libya en sonda Suriye ile devam ettirmek niyetindedirler. Sonrasında bu çarkın iyi işletilebilmesi adına sözde kontrol mekanizmasını    sağlayacağı düşüncesiyle Güneydoğu Bölgemizi de içine alan bir Kürt Devleti kurarak adeta bir küçük İsrail yaratmak düşüncesindedirler.

İşte o zaman Ülke kan gölüne dönecektir, işte o zaman TEZKERE’YE kabul oyu veren Milletvekilleri tarih önünde sorgulanacaktır.

ABD ve Batılı ortakları, Suriye’ye doğrudan bir müdahaleden korkuyorlar. Çünkü Rusya ve İran buna karşı olacaklarını ilan ettiler. Çin ise dolaylı olarak karşı duracağını beyan etmişti. Yani böyle bir durumda Dünya Savaşı çıkması bile kaçınılmazdır. O nedenle Türkiye’yi Suriye’ye saldırtarak, Esad rejimini bitirmek istiyorlar. Bunun içinde Akçakaleye bombayı kendileri atarak, ısrarla savaşa girmemizi istemektedirler.

Nato Ülkeleri çıkıyor, müttefikimiz olan Türkiye’ye böyle bir saldırıyı kınıyor, Türkiye’yi daha tahrik edici açıklamalarda bulunuyorlar. Peki bizim bu müttefiklerimiz İSRAİL’LE yaşadığımız krizde neredelerdi? Her girilen savaşta kendi hedeflerini ulaşıp, işin angarya bölümüne gelince sırtımızı sıvazlayarak bizim müttefikimiz aslan gibidir diyerek Mehmetçiği bölgede huzuru sağlamak üzere çile çekmeye mahkum edende bu NATO üyesi müttefiklerimizdir. Yıllarca Terör örgütüne silahla parayla besleyenlerde, aynı müttefik Ülkeler değimli ? yurdumuzu karış karış parselleyip te paylaşmaya çalışanlara o zaman nasıl haddini bildirdiysek, yine bu sinsi oyunların bir parçası olmadan komşularıyla iyi ilişkiler içinde olan, Ülkenin bölünmez bütünlüğü savunan bir anlayışla yine haddini bildirmek yüce Türk Milletine düşmektedir.

Bizler Yurtta Barış, Dünyada Barış diyen bir nesilin torunlarıyız. Bizler Cumhuriyeti yaşatmak istiyoruz, Bizler Ülkemizin toprak bütünlüğünü korumak istiyoruz, Bizler Yaşasın tam Bağımsız  Türkiye diyoruz. Bizler çocuklarımıza mutlu bir Türkiye armağan etmek istiyoruz. Kaybedeceğimiz bu değerlerimizden dolayı Savaşa Hayır, Yaşasın BARIŞ diyoruz. Sayın Başbakan’ın Liderliğindeki AKP Hükümeti, aklı selimi hakim kılarak bir kez doğru bir politika yapmak suretiyle Emperyalizme geçit vermemeli. Rahmetli Bülent ECEVİT’in Kıbrıs Barış harekatındaki gibi bir duruş sergilemeli. O zaman sağcısı solcusu yada etnik kökeni ne olursa olsun Millet olarak arkasında oluruz. Şunu asla unutmayalım “Eğer Harp bir zaruret değilse cinayettir” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.