CHP’de delege seçimleri yapılıyor

 CHP’de delege seçimleri yapılıyor
Partilerine gösterilen ilgi ve teveccühün artarak devam ettiğini ifade eden Doğan Arslan, yaşanan gerginliklerin ise doğal olduğunu belirtti.

KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe başkanlığı ve milletvekilliği ön seçimlerinde oy kullanacak olan 452 kişilik delege grubunun belirlenmesi için parti üyeleri sandık başına gitti.

Parti binasında yapılan delege seçimlerine partililer büyük ilgi gösterdi. Gergin anların da yaşandığı seçimlerde, parti üyeleri destekledikleri ismin delege seçilebilmesi için oyunu kullandı. CHP İlçe Başkanı Av. Doğan Arslan, yapılan seçimleri demokrasinin bir gereği olarak gördüklerini ifade etti. Başkan Arslan, “Bugün CHP’ye gönül vermiş partililer ile mahalle temsilcilerimiz kullandıkları oy ile 226 kişilik ilçe başkanlığı delegesi ve 226 kişilik milletvekilliği ön seçimlerinde oy kullanacak delege gruplarının belirlenmesini sağlayacaklar. Bunun için parti binasında oy verme işlemleri başladı. Bu oy verme işlemleri 16 Şubat tarihine kadar devam edecek. Her gün bir mahalle buraya gelerek oyunu kullanacak ve delegeleri belirleyecek.” dedi.

Partilerine gösterilen ilgi ve teveccühün artarak devam ettiğini ifade eden Arslan, yaşanan gerginliklerin ise doğal olduğunu belirtti. Arslan, sözlerini şöyle tamamladı:

“İlçe teşkilatı olarak kongre sürecine girdik. Zaman zaman gerginlikler yaşanmaktadır. Bunlarda doğaldır. Buradaki ilgi ve alaka partiye duyulan güveni göstermektedir. Ayrıca CHP’liler partilerinde ön seçim olmasını da gururla karşılıyorlar. Katılım sağlıyorlar. İnsanlar kendi iradeleri ile siyasi yönlerini belirliyorlar. Bütün partilerde sistem keşke bu şekilde olsa çok daha iyi olur. İnsanlar siyasin ne olduğunu, neye yaradığını anlarlar. İlgileri de o oranda artar. Diğer partilerde masa başında kendi adlarına hesap kitap yapılır, işine geleni yazar işine gelmeyeni yazmazlar. Ondan sonrada kongre yaptıklarını söylerler. Halkın katılımı sağlanmalıdır. Demokrasi demek katılım demektir. Katılım olmadan demokrasi olmaz. Siyaset topal olur.”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.