CHP İl Başkanlığını Esat Şengül Kazandı

CHP İl Başkanlığını Esat Şengül Kazandı
CHP Kahramanmaraş İl Kongresinde Eski Milletvekillileri ve Adayları Partiler Bir birlerini adeta meydan savaşı açtılar. Esat Şengül yeniden il başkanı seçildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Kongresi Necip Fazıl Kültür Merkezinde yapılan kongreye il genelinden partililer katıldı. Tansiyonun oldukça yüksek olduğu kongrede partinin ileri gelenleri eteklerinde ne kadar taş varsa döktü.

Çekişmeli geçen Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş il Kongresi yapıldı. İl genelinden 230 delegenin katıldığı başkanlık seçiminde 223 oy kullanıldı. oyların 150'sini alan Esat Şengül tekrar il başkanlığına seçilirken Ünal Ateş ise 70 oy aldı. Kullanılan 3 oy ise geçersiz sayıldı.

Mevcut il başkanı Esat Şengül, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından " Demokrasi şölenimizi açıyorum" sözleriyle kongreyi başlattı. CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu'nun divan başkanlığını yürüttüğü kongrede samimi ve güzel görüntülerin yanı sıra gergin anlar da yaşandı. Konrede söz alan partililer birbirlerine ara ara sert eleştirilerde bulundu. Kongrede ilk sözü alan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu dış politikayı eleştirdi, iktidara sert sözlerle yüklendi.

DUDU: "AYIYLA DANSA KALKILMAZ"

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Kahramanmaraş İl Kongresinde yaptığı konuşmada ülkenin durumunun kötüye gittiğini ifade etti. "Rus uçağının düşürülmesi olayı bizi çok yıprattı. Ayıyla dansa kalkan ayı yorulmadan yerine oturamaz" dedi. İktidarın İsrail ile olan ilişkilerini de eleştiren Dudu; ‘’Gazze’deki abluka kaldırılmadan İsrail ile kardeş olunması ihanettir. Bu da böyle bilinmelidir ’ dedi. Ak Parti’yi eleştirerek, Ortadoğu’daki yapılan yanlışların ekonomiye de zarar verdiğini iddia etti. 7 Haziran’da Türkiye'de iyi bir sonuç alındığını belirten Dudu, son seçimlerin ise kötü sonuç verdiğini söyledi. CHP’li Dudu, Gazze’deki abluka kaldırılmadan İsrail ile kardeş olunmasının ihanet olduğunu belirtti. Dudu, ‘’Kongremizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. CHP’yi iktidara taşımak il ve ilçe örgütlerimizin elindedir ‘’ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Adayı Ünal Ateş ise partililere yaptığı konuşmada Esat Şengül ile arasında hiçbir kırgınlık olmadığını söyledi. Sandıktan çıkan sonuca saygı göstereceğini söyleyen Ateş; "Sonuç ne olursa olsun seçimin ardından salondan hep beraber el ele çıkacağız" dedi. Ateş, konuşmasının devamında Onikişubat ilçe başkanlığı görevini yürüttüğü sırada yaptığı çalışmalara değindi. İl başkanlığı görevine getirilmesi halinde Onikişubat ilçesinde artan başarının il geneline yayacağını ifade etti.

Ünal Ateş'in rakibi Esat Şengül ise Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçimlerde oylarını artırdığını ve öncekinden daha başarılı olduğunu söyledi. Şengül, görev yaptığı dönem içerisinde partide birlik ve bütünlüğü sağlamaya gayret ettiğini belirtti. Ünal Ateş'e başarılar dileyen Şengül, seçimden önce de sonra da kardeşliklerinin bozulmadığını ifade etti.

Kongrede söz alan partinin eski ve yeni yöneticileri 7 Haziran ve 1 Kasım seçim sonuçlarından dolayı birbirlerine eleştirilerde bulundu. Kahramanmaraş'ta CHP'den milletvekilliği ve parti yöneticiliği yapmış bazı kişiler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirirken bazıları ise sahip çıktı. Gerilimin ara ara tırmandığı kongrede söz alan bazı CHP'lilerin konuşmalarından satırbaşları şöyle.

CHP Eski İl Başkanı Ahmet Babaoğlu

CHP Kahramanmaraş'ta ne zaman 1'nci parti olursa o zaman iktidar olur. Her delege bulunduğu bölgede sorumluluk üstlenmelidir. Parti içi seçimler mutlaka yapılmalıdır. En kötü seçim seçimsizlikten iyidir.

7 Haziran CHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Emre Kazancı

Bugün burada il başkanlığını kim kazanırsa kazansın dün olduğu gibi yarın da partim için çalışacağım.Günümüzde ekmek kadar su kadar CHP iktidarına muhtacız. Esat Şengül'e seçimlerin ardından gel kongrede aday olma dedim ama başarılı olamadım. Benim düşümcem başarısız olan herkez bir daha aday olmamalı.

7 Haziran CHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Fatih Vicdan

Partililer olarak aramızda biraz sevgi eksikliği olduğunu düşünüyorum. Bu güne kadar olan çekişmelerde partimiz hep zarar gördü. Genel Başkanımızın da bir kısım partililerin genel başkanı olduğunu hissettim. Genel Merkeze gittiğim zaman kapıdan içeri alınmadım. Çok kırıldım. Bu tür hareketler bizi küçültür, yüceltmez diye düşünüyorum.

7 Haziran CHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Kamil Dalkara;

Son iki seçimin ikisi de başarısız olduk. Bu başarısızlık milletvekili adaylarının başarısızlığı değildir. Bana göre Kahramanmaraş'ta iki seçimde de oylarımızı artırdığımız için milletvekili çıkaramasak da başarılıyız. Ben 11. sıra aday olduğumda 52 bin oy aldık ve milletvekili olamadım. Ali Öztunç 1 Kasımda 600 bin oy aldı, o da milletvekili olamadı. Kahramanmaraş'ın kapasitesi budur. Başarısızlık diye birşey yok. Kahramanmaraş'ta CHP'li tek bir sanayicimiz bile yok. Tamamı AK Parti'li. Bizim görevimiz partiye yeni insanlar kazandırmaktır.

1 Kasım CHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ali Öztunç

Bazen kaybederken bile kazanılabilir. 1 Kasım seçimlerinde 1'nci sıra adayıydım ve atama yoluyla aday oldum. Geçmişte atama yoluyla milletvekili adayı olanlar bugün bana laf ediyorsa burada şüphe var. Kamil Dalkara ve benim adaylığım döneminde kapalı kapılar ardında 'boşverin çalışmayın, kaybetsin' diyenler suçsuz da biz mi suçluyuz. Ben 1 Kasımseçimlerinin ardından bütün ilçelere 2 defa gittim ve teşkilatlara teşekkür ettim. Ben bunu önümüzdeki seçimlerde aday olurum beklentisiyle de yapmadım. Lütfen partiye emek veren kişilere suçlumuamelesi yapmayın. Konre hesabı yüzünden kimse kimseyi kırmasın. Buradan söz veriyorum 1 Kasım seçimlerinde Kahramanmaraş'tan aldığımız 60 bin oy benim şerefimdir, onurumdur. Kahramanmaraş için milletvekili olmuş gibi çalışacağım.

ali-oztunc.jpg

CHP Eski Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat

2002 yılında AK Parti 2023 için hedef koymuştu ve o zaman kadar iktidarız demişti. O zamanlar dalga geçiyorduk. Fakat onlar hala iktidarda ve hedeflerine sadece 1 seçim kaldı. Eğer önlem almazsak 2019'da AK Parti gene iktidara gelecek ve toplamda 21 yıl gibi bir süre iktidarda kalmış olacak. Şimdi de 2071 için hedef koymuşlar. CHP genel merkezinin acilen bu duruma el atması gerekiyor. Deniz Baykal döneminde üst üste seçim kaybedince partinin başına kravatlı biri gelsin diyenler şimdi neden susuyor.

durdu-ozpolat-001.jpg

Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş

Yıllarca Kahramanmaraş'ta yanlış siyaset yürüttük. Yıllarca Kahramanmaraş'ta kaybettik. Şuraya gitmeye gerek yok bize zaten oy vermez. Şu köye gitmeyelim zaten bize oy verecekler dedik. Oy verene de vermeyene de gitmemiz gerekir. Ülkemiz yangın yeri olmuşken birbirimizin saçının telini bile incitecek vaktimiz yoktur. Hep beraber el ele çalışmalıyız.

İl Kadın Kolları Başkanı Feril Tekşen

Her erkeğin arkasında bir kadın olmalıdır. Bunun için de partide kadınlarımıza daha fazla değer verilmelidir. Çünkü partiyi onlar ayakta tutuyor. Kim seçilirse seçilsin yeni il başkanımızdan ricam kadınları göz ardı etmesin.

7 Haziran CHP Kahramanmaraş Milletvekili adayı Kibar Özdemir

Türkiye'de ekonomi çok kötü, işsizlik artmakta. Bu ortamda ana muhalefet partisinin hali ortada. Kahramanmaraş'ta yapılan ilçe kongrelerinin hiçbirinde 2'nci bir başkn adayı yoktu. Biz parti içi demokrasiyi kaybedersek, ülke için demokrasiden söz edemeyiz. Bugün burada çarşaf liste yöntemiyle yapılacak olan seçim neden antidemokratik bir sistem olan blok liste yöntemine çevrildi. Sizler nasıl buna evet dediniz. Parti olarak Kahramanmaraş'ta geriye gidiyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.