CHP İl Başkanı Zamlara Tepki Gösterdi

CHP İl Başkanı Zamlara Tepki Gösterdi
CHP Kahramanmaraş il başkanı Esat Şengül hükümetin yaptığı zamlara tepki gösterdi

 

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül yazılı basın açıklaması yaparak, zamlara tepki gösterdi.

Şengül açıklamasında şunları gündeme getirdi. "Yıllarca ekonomide çok başarılıymış gibi bir iddia ortaya koyan AKP Hükümeti, durumun hiçte öyle olmadığını yaptığı zamlarla ortaya koymuştur.

Kendinden önceki iktidarların yaptığı reformların, Devlete ait varlıkların satışının ve başta on yılda yedi tane mali af olmak üzere bir defalık etkisi olan önlemlerin arkasına sığınarak işi idare etme yoluna gitmiştir. Seçim döneminde sıcak parayla harmanlanan ekonomi hızla yavaşlamaktır. Bütçede evdeki hesap çarşıya uymamaktadır.

Hükümet, hesabı, kitabı tutturamayıp 2013 Bütçesini hazırlayamaz duruma düşmüştür. Sayın Başbakanın zam talimatıyla, fatura vatandaşa kesilmiştir. Önce akaryakıta, içki, araba ve tapu harçlarına zam yapılmış daha sonrada Nisan ayında sırayla %19  ve %8 oranında acımazsızca zam yapılan Doğalgaz ve Elektriğe bir kez daha bugünden geçerli olmak üzere %10’a varan zamlar yapılmıştır.

Benzinden aldığı vergide Dünya şampiyonu olan AKP, son zamlarla Mazotta da ikincilik koltuğuna oturmuştur.  Artık dünya da en pahalı benzini biz tüketiyoruz.

Zamlar uygulanırken de bir çifte standart  yapılarak Lüks ithal araçlara dokunulmamış, zaten sıkıntıda olan yerli sanayinin ürettiği,  orta ve dar gelirli vatandaşların alabildiği arabaların vergisini artırmıştır.

Yine taksitlerini ödemek için boğazından keserek zorlukla ev sahibi olmaya çalışan vatandaşların ödeyeceği tapu harçlarına da zam yapılmıştır.

Yüksek vergi oranları nedeniyle kaçağın ayyuka çıktığı içkilerden alınan vergiler daha da artırılmış, yeni ölümcül vakalara yol açılmıştır.

Son Zamlar;

-         44 Milyon kişinin iki güne  bir, bir kap et yiyemediği,

-         26 Milyon kişinin eskiyen kıyafetlerinin yerine yenisini alamadığı;

-         42 Milyon kişinin borç altında ezildiği ;

-         61 Milyon kişinin konut masraflarından şikayet ettiği;

-         Ülkemizde vatandaşlarımızı daha da ezmiş ve fakirleştirmiştir. Son dönemde 

Ekonominin yavaşlaması nedeniyle zorlanan inşaat, otomotiv ve ulaştırma gibi sektörler satış ve üretimde daha da sıkıntı çekeceklerdir. Bu sektörler işçi çıkarmak zorunda kalacaklardır. İşsizlik artacaktır.

Ekonomiden sorumlu Bakanların biri frene basalım derken diğeri gaza basalım demektedirler. Araba şarampole yuvarlanmak üzereyken, Ekonomiden sorumlu Bakanlar koltuk telaşı içinde, kimin direksiyona geçeceğini tartışmaktadırlar.

Ekonomi hızla AKP’nin yanlış politikaları sonucunda kısır döngüye girmektedir. Ekonomi yavaşladıkça geliri artmayan vatandaşlarımız 2011 döneminde AKP’nin sıcak paraya dayanakrak dağıttığı kredilerin taksitlerinin altında ezilmektedir. Birde Hükümet yeni vergiler koydukça, yeni zamlar yaptıkça vatandaş evinin tapusunu, arabasının ruhsatını bankalara kaptırma korkusuna kapılmaktadır.

Bu durum, her yeni güne Şehit haberleriyle uyanarak acıya boğulan insanlarımızın mutsuzluğunu daha da artırmaktadır.

Diğer taraftan IMF den, alan el değil, veren el olduk diyen Sayın Başbakan’ın tamda IMF heyeti teftiş için Türkiye’deyken bu zamlara izin vermesi acaba yalnızca tesadüfümüdür?  Yoksa yapılan zamlarla vatandaştan alınıp IMF’ye borç mu veriyoruz?

AKP’nin yanlış yönet, halka ödet yaklaşımının faturası her geçen gün daha da artmaktadır. Sayın Başbakana çağrımız; Allah için bu zamları geri almasıdır"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.