CHP Grup Başkanvekili Özel: Yurtta Sulh Konseyi'nin komuta kademesi adil yargılanmalı

CHP Grup Başkanvekili Özel: Yurtta Sulh Konseyi'nin komuta kademesi adil yargılanmalı
CHP Grup Başkanvekili Özel, "Yurtta Sulh Konseyi'ni oluşturan komuta kademesi adil yargılanmalı ve hak ettikleri en ağır cezaya çarptırılmalıdır. Bu kişilerin yargılanmaları sırasında şüphe doğuracak hiçbir şey yapılmamalıdır." dedi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinde, Belediye Düğün Salonunda partililerle bir araya geldi.

Programda referanduma neden 'Hayır' dediklerini anlatan Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, OHAL'de Anayasa değişikliği yapılamayacağını savundu.

Özel, Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehitler verildiğini, operasyonun sonlandığı söylenen yerlerden şehitler geldiğini savunarak, devam eden süreçte Türk askerinin hangi noktaya götürüldüğü konusunda kamuoyunun şeffaf bir şekilde bilgilendirilmesi gerektiğini bildirdi.

"Yurtta Sulh Konseyi'ni oluşturan komuta kademesi adil yargılanmalı"

CHP'nin her zaman darbelere karşı olduğunu dile getiren Özel, kim tarafından tasarlanır kim tarafından hayata geçirilirse geçirilsin, bütün darbelerin karşısında olduklarını belirtti.

Özel, her zaman demokrasinin yanında olduklarına dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yurtta Sulh Konseyi'ni oluşturan komuta kademesi adil yargılanmalı ve hak ettikleri en ağır cezaya çarptırılmalıdır. Burada bu kişilerin yargılanmaları sırasında şüphe doğuracak hiçbir şey yapılmamalıdır. Açık, şeffaf bir yargılanma yapılmalıdır. Savunma hakları sonuna kadar kullanılmalıdır. Suçları ispatlandığı taktirde en ağır cezayı almalıdırlar. Çünkü onlar bizim ortak dinimize, ortak varlığımıza ve savaşarak kazandığımız istiklalimize, istikbalimize kastetmişlerdir. En ağır cezaları çekmelerini temenni ediyoruz."

CHP Grup Başkanvekili Özel: Yurtta Sulh Konseyi'nin komuta kademesi adil yargılanmalı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.