CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU: YENİKAPI'YA DARBEYE KARŞI OLDUĞUM İÇİN GİTTİM

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU: YENİKAPI'YA DARBEYE KARŞI OLDUĞUM İÇİN GİTTİM
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Ben Yenikapı'ya, darbeye karşı olduğum için gittim. Milli irade için oraya gittim." dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa'nın Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Kestel ve Gürsu ilçelerinin muhtarları, azaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir düğün salonunda bir araya geldi ve toplantının ardından bir gazetecinin sorusunu yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, "(Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan) 'Darbecilerle görüştüğünü bilseydim, Yenikapı'ya çağırmazdım.' ifadesi var. Ne diyeceksiniz?" şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

"Sayın Cumhurbaşkanı, eğer bunu kanıtlarsa kendisine çok teşekkür edeceğim ama kanıtlamazsa müfteri ilan edeceğiz. Bir cumhurbaşkanı bir iddiada bulunuyorsa verdiği sözün ya da taahhüdün arkasında durmak zorundadır. Ben Yenikapı'ya da o arzu ettiği için değil, darbeye karşı olduğum için gittim. Milli irade için ben oraya gittim ve bir daha Türkiye darbelerle karşılaşmasın diye 12 madde halinde düşüncelerimi ifade ettim. Bugün aynı düşüncelerimin yine arkasındayım. Ben devleti paralel terör örgütüne teslim etmedim. O atamaların hiçbirini ben yapmadım. O atamaları kim yaptı? Kim devleti teslim etti, kim emniyeti, orduyu teslim etti? Onun için bana biri çıkıp bunu anlatsın."

'Ben olmasam miting bile yapamayacaklar'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, muhtarlar, azaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldiği programda yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da ülke tarihinin en önemli halk oylamalarından birinin yapılacağını belirtti.

"Demokratik bir parlamenter sistem mi istiyoruz, yoksa tek adam rejimi mi istiyoruz? Bunun oylaması yapılacak." ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Oylama öyle bir noktaya geldi ki bir taraftan bizler neden 'Hayır' denmesi gerektiğini anlatırken, öbür taraftan devasa bir makine devletin tepesinden en aşağısına kadar yekvücut halinde bir karalama kampanyası başlattılar. Ben onların hiçbir iddialarına, eleştirilerine bu süre içinde cevap vermedim ve gereksiz buldum. Çünkü benim için önemli olan doğruları kendi milletime, halkıma anlatmak. Bunun için yola çıktım, bunun için buraya geldim. Sizlerle gerçekleri paylaşmak için."

Vatandaşı uyarmak için doğruları söylediğini, buna karşın eleştirildiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Televizyona çıkıyorlar, şunu söylüyorlar: 'Kılıçdaroğlu doğruları söylemiyor.' Miting meydanlarına bakıyoruz, mitingin tek konusu var Kemal Kılıçdaroğlu. Ben olmasam miting bile yapamayacaklar. Böyle bir şey olur mu? Allah aşkına böyle bir şey olur mu? Siz bir Anayasa değişikliği getirmişsiniz, milletin önüne çıkın. Ben nasıl kendi düşüncelerimi oturup madde madde anlatıyorsam siz de kendi düşüncelerinizi madde madde anlatın. Vatandaş öğrensin." diye konuştu.

Bir adama bu kadar yetki verilmesi, kandırılması veya aldatılması durumunda 24 saat içinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin birilerine teslim edilebileceğini savunan Kılıçdaroğlu, şu görüşlerini aktardı:

"Diyeceksiniz ki nasıl? Öyle yetkiler veriyoruz ki bir kararnameyle devletin bütün valilerini, kaymakamlarını, müftülerini, komutanlarını, müsteşarlarını, büyükelçilerini, rektörleri bir kararnameyle değiştirebilir. 'Öyle 30-35 yıl bekleyelim paralel devlet kuralım', buna hiç gerek yok. İktidarı kandıracaksın kararnameleri koyacaksın, imzalayacak ve hep beraber Resmi Gazete'de göreceğiz. Bu yetkiyi vermek doğru mudur? Şunu söylüyorlar 'Hayır çıkarsa, kaos olacak.' Niye kaos olsun? Sayın Cumhurbaşkanı görevinin başında zaten 2019'a kadar. Ben seçmedim ki halk seçti. Halk seçtiğine göre meşruiyeti tartışılmaz. Niye tartışalım vatandaş seçmiş. Görevinin başında. Başbakan, o da görevinin başında. Eğer bir saray darbesiyle gitmezse. O da görevinin başında zaten. TBMM, o da görevinin başında. O zaman niye kaos çıksın."

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU: YENİKAPI'YA DARBEYE KARŞI OLDUĞUM İÇİN GİTTİM

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.