Bölgesel Havalimanı için görüşmeler yapılıyor

Bölgesel Havalimanı için görüşmeler yapılıyor
Kahramanmaraş ve Gaziantep Milletvekilleri Narlı Ovasına Bölgesel Havalimanı yapılması için görüşmelere başladılar.

Kahramanmaraş ve Gaziantep Milletvekilleri Narlı Ovasına Bölgesel Havalimanı yapılması için görüşmelere başladılar.

Kahramanmaraş ve Gaziantep uçuşlar konusunda sürekli sorun yaşayan iki kenttir. Komşu iki kentin milletvekilleri sorunu ortadan kaldırmak için birlikte girişim yapma kararı aldılar.

Kahramanmaraş Milletvekili ve Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal gazetecilere konuyla ilgili açıklama yaptı.

Ünal açıklamasında şunları söyledi. “ Kahramanmaraş ve Gaziantep Hava limanlarına yaklaşık 180 milyon lira civarında tadilat parası harcanacaktır. Bu harcanan para ile de sorun çözülmeyecektir. Oysa 200 milyon liraya Bölgesel uluslararası büyük kargo uçaklarının da inebileceği bir havalimanı yapmamız mümkündür.

Bu amaçla Gaziantep Milletvekili ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek ile bir görüşme yaptım. Her iki şehir dışında Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Kilis gibi kentlerinde istifadesine sunulacak olan Uluslararası Bölgesel Havalimanı yapılması konusunda görüş birliğine vardık. 16 Kasım 2015 tarihinde bütün milletvekili arkadaşlarımızla birlikte bunu masaya yatıracağız. Yıllık 5 milyon yolcu kapasiteli, kargo uçaklarının inebileceği ve Gümrüklü Uluslararası Havalimanı bölgenin ekonomik gelişmesine de büyük katkı yapacaktır. İnşallah bunu çözeceğiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.