BM’ye Çok Sert Tepki

BM’ye Çok Sert Tepki
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Mısır’daki katliama sessiz kalan Birleşmiş Milletler’i sert şekilde eleştirdi. Bozdağ, "BM Bosna’da, Suriye’de sadece ölü sayıcılığı yaptı. Mısır’da da aynı durum yaşanıyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Mısır’daki katliama sessiz kalan Birleşmiş Milletler’i sert şekilde eleştirdi. Bozdağ, "BM Bosna’da, Suriye’de sadece ölü sayıcılığı yaptı. Mısır’da da aynı durum yaşanıyor" dedi.

Bozdağ, İstanbul’a hareketinden önce Esenboğa Havaalanı’nda basın mensuplarına Mısır’da yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Mısır’da yaşananlardan katliamın emrini veren darbeciler ve bu katliam emrini yerine getiren tetikçi katiller kadar, askeri darbeye destek veren ülke içi ve ülke dışındaki herkesin ve her ülkenin sorumlu olduğunu belirten Bozdağ, herkesin bu katliam karşısında tavrını açıkça insandan, haktan, hukuktan yana, demokrasiden yana koyması gerektiğini vurguladı. Bu noktada BM, Avrupa ve diğer ülkelerin de sesini yükseltmesi gerektiğini ifade eden Bozdağ, şunları kaydetti:

"Suriye’de ölü sayısı 100 bini aştı. BM Suriye’de sadece ölü sayıcılığı yapıyor. Geçmişte Bosna’da, Srebrenitsa’da, BM’nin güvenli bölge ilan ettiği yerde yine BM’nin gözü önünde büyükçe bir katliam yaşanmıştı, soykırım yaşanmıştı. Mısır’da da aynı durumla karşı karşıyayız. Orada da insan hakları, hukuk, demokrasi ayaklar altına alınmış, ülkenin seçilmiş iktidarı askeri darbeyle alaşağı edilmiş; demokrasi diyen, hukuk diyen, insan hakları diyen, her daim Türkiye’yi ve başka ülkeleri bu konuda sorgulamaya çekmeyi esas kabul eden ülkeler, yaşananlar karşısında sessiz kalmıştır. Ondan öte darbeye destek vermiştir. Darbeye darbe bile diyememiştir. Ama şu yaşanan katliam karşısında hem AB’nin, hem BM’nin, hem de uluslararası toplumun sesini yükseltmesi ve bu noktada tavır koyması lazım. Ama maalesef Mısır’da yaşanan bu hadise karşısında sükunet çağrısından öte fazlaca bir şey gözükmüyor. Ortada elinde silah olup askere saldıran veya orada bir kargaşa çıkana herhangi bir kişi de yok. Baktığınız zaman saldıran darbeci generalin emrindeki askerler. Onlar saldırıyorlar. Elinde silah olmayan insanların üzerine hedef gözetilmeksizin ölüm yağdırılıyor. Böylesi bir vahşet karşısında bütün uluslararası toplumun, bütün medeni toplumların, insan hakları ve demokrasiden yana olan herkesin tavır koyması ve Mısır’da olup bitene karşı dur demesi lazımdır. Aksi takdirde insan hakları, demokrasi ve hukuk havariliği yapanların bu noktadaki iradelerinin sadece bir beyandan ibaret olduğu anlaşılır ve samimiyetsizliğin göstergesi olarak da kaydedilir. Dileriz bu vahşet sona erer ve başkaca ölümler olmaz."

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.