BBP’li Çayır “Darbeler Darbe Almıştır”

BBP’li Çayır “Darbeler Darbe Almıştır”
BBP Genel Başkan yardımcısı Remzi Çayır Ergenekon Davasının sonuçlanmasının ardından bu sabah bir basın toplantısı düzenledi

BBP Genel Başkan yardımcısı Remzi Çayır Ergenekon Davasının sonuçlanmasının ardından bu sabah bir basın toplantısı düzenledi

BBP Kahramanmaraş İl Başkanlığında Gerçekleşen toplantıda gündeme dair önemli açıklamalar yapan Çayır “Kurunun Yanında Yaş Yanmasın Gerçekler ortaya çıksın” dedi.

BBP’li Çayır: “Değerli basın mensupları öncelikle bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor sizlere ailenize ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Değerli basın mensubu arkadaş Türkiye bir yandan normalleşme yoluna giderken diğer yandan da ülkemiz zor günler geçirmekte. Bir tarafta istemediğimiz konular oluyor komşularımızla sorunlar oluşuyor bizde camia olarak yaşanan bu durumlardan rahatsız oluyoruz. Bütün bunlara rağmen içerde Ergenekon olarak tabir edilen bu oluşumun ceza almasıyla sonuçlanan mahkeme Türkiye’de bir ilki beraberinde getirmiştir. Türkiye darbeye teşebbüs edenlere gerekli cezayı verdi, bununla birlikte cezalar verilirken kurunun yanında yaşta yandı. Adalet tam yerinde tecelli etmedi, her ne kadar mahkeme bu kararı verdiyse de bunun yerinde bir karar olduğunu düşünmüyoruz. Eğer bu ülkede yargıya saygı duyulmazsa ağır eleştiriler yapılırsa mutlaka eleştiri yapılacaktır, mutlak doğru değildir ama şu bir gerçek ki bu ülkede kendini ülkenin sahipleri sanan gerek askeri gerek siyasi gerekse de sivil bir gurubun oluşturduğu bu oluşuma adalet dur demiştir.

bbpli-cayir.jpg

Tarihimize baktığımızda 27 mayısı kim nereye koyabilir hangi gerekçeyle seçilmişleri darbe yoluyla görevden indirmek, asmak ve ya cezaevine koymak hakkını kimseye vermiyor. Bu bir insanlık suçudur kimse kabul edemez. Tarihimizde darbeler arka arkaya gelmiş darbe yapanların gerekçeleri birebir aynı söyledikleri söz aynı. Ergenekon yapılanmasının amacının da görüldüğü gibi darbeye teşebbüs etmek ve uygun ortamı hazırlamak gibi faaliyetleri var, nasıl rol aldığı kimin ne yaptığı da mahkemenin vereceği kararlardır. Suçsuz insanlarda ceza almış olabilir ama ortada bir vaka var darbecilerin geleneği sürdürmek istediği açıkça ortada. Aileler açısından düşünürsek içerde 13 yıl yatan birisi olarak onları anlıyor ve Allah sabır versin diyorum, saygı duymamız gerekiyor. Darbeler darbe aldığı müddetçe ülkemiz demokratikleşip rahata çıkacaktır Hükümet ve yargıdan istediğimiz darbeyi teşebbüs noktasından ileri götürüp darbe yapan 12 Eylül darbesinin ve diktatörlerinin yargılanmasını istiyoruz. Ancak darbecilerin yargılanması yapılırken hala darbe anayasasının uygulanması da traji komik bir durumdur. Sayın başbakana ve iktidara buradan hatırlatmak isterim Sayın Tansu Çiller, Sayın Erbakan, Sayın Mesut Yılmaz iktidara geldiklerinde darbe anayasasını övmüşlerdir. %10 Barajının altına indiklerinde ise farklı cümleler kullanmışlar bu bir zulümdür demişlerdir. Zulüm yasasıdır demişlerdir. Umut ediyorum ki yarın bir gün yapılacak seçimlerde barajının altına düşünce aynı sözleri iktidar partisinin de kullanmaz şimdiden darbe anayasasının değiştirilip bu %10 barajının kaldırılması büyük bir elzem ve ihtiyaçtır. Katılımda bulunan herkese teşekkür ediyor hayırlı günler diliyorum” dedi. 

p1050162.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.