Bakanlar Kültür Merkezi Açtı

Bakanlar Kültür Merkezi Açtı
Bayraktar,Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın medeni dünyayı yakalama düşüncesinin bir tezahürü olarak ortaya çıktığını dile getirdi.

  Bayraktar,Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın medeni dünyayı yakalama düşüncesinin bir tezahürü olarak ortaya çıktığını dile getirdi.

  Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yaptırılan Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezini hizmete açtı.

  AK Parti tarafından düzenlenen 'Ortak Akıl Çalıştayı'na katılmak üzere Kahramanmaraş'a gelen Bakan Bayraktar ve Bakan Yılmaz, kültür merkezi açılışında vatandaşlarla buluştu. İki bakan, çalıştay sonuçları doğrultusunda ortaya konan projelerinin, ilerleyen yıllarda hayata geçirileceğini ifade etti.

erdogan-bayraktar-650-px.jpg

  Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da gecikmeli olarak katıldığı törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kahramanmaraş, Trabzon, Erzurum gibi şehirlerin ayrı bir manevi ruh taşıdığını söyledi. Bu ruhun kendilerine ışık tuttuğunu kaydeden Bayraktar, "Tabi Kahramanmaraş'ın o güzel ruhu olmasa bu gün Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı eğer mazlumların gariplerin gurebanın İslam coğrafyasının, İslam dünyasının bir umudu haline gelmişse Türkiye şerefli ve onurlu bir kalkınmayı yakalamışsa bunda Kahramanmaraş'ın ve onun taşıdığı ruhun çok büyük katkısı vardır" dedi.

saglik-bakani-recep-akdag-650px.jpg

  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın medeni dünyayı yakalama düşüncesinin bir tezahürü olarak ortaya çıktığını dile getiren Bayraktar, "Bu ifadeye uygun olarak Kahramanmaraş'ta katı atık tesislerini, atık su arıtma tesislerini, havanın temizlenmesi için sanayi tesislerinin gerekli filtre sistemlerini ve Kahramanmaraş'a gereken kentsel dönüşümü yapacağız. İşte buradaki bu çalıştayın vermiş olduğu sonuç, sorumluluk hani derler ya 'göz görünce gönülde katlanır' bu sorunlara da çok özen göstereceğimizi ve pozitif ayrımcılık yapacağımızı söylemek istiyorum" diye konuştu.

vekiller-otururken-toplu-650-px.jpg

  AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise konuşmasında, Başbakan Erdoğan'ın 'Arap Baharı' yaşayan ülkelerde gerçekleştirdiği ziyarete yer verdi. "Tahrir'i, Tunus'u, Şüheda Meydanı'nı düşünen ve oranın sorumluluğunu sırtında taşıyan bu hareket artık sadece bir parti olarak görülmemeli" diyen Ünal, şöyle devam etti:

  "Sayın başbakanımızın Libya Geçici Konsey Başkanı Abdülcelil'e, 'demokrasiye geçiş ve demokratikleşme ve özgürleşme adına size bir işaret olarak size bir parlamento binası yapalım' demesini 'sizi ihya edelim, tekrar kardeşliğimizi ayağa kaldıralım' deyişini duyduktan sonra Maraş'ta daha çok çalışmamız gerektiğini Kahramanmaraş'a daha çok şey yapmamız gerektiğini düşündüm. İnşallah bu çalıştayımız daha güzel sonuçlar ortaya çıkartacak ve 2023 Türkiye'sine en iyi şekilde hazırlanacağız."

fatih-erkoc-erdogan-bayraktar.jpg

  Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ da bakanlıkları ile ilgili olarak bundan sonraki süreçte kente yapılacak hizmetler hakkında katılımcıları bilgilendirdiler. Bu arada haksız yere işinden olduğunu öne süren bir kadın Bakan Akdağ'a mektup uzatarak yardım istedi.

  Ziyaretin anısına AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal Sağlık Bakanı Akdağ'a, TBMM Başkanvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Kalkınma Bakanı Yılmaz'a ve AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise, Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar'a katılım şildi ve yöreye özgü hediyeler sundu.

vatandaslar-toplu-650px.jpg

  Törene Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nevzat Pakdil, Sıtkı Güvenç, Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Sevde Beyazıt Kaçar, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, bürokratlar ve yüzlerce vatandaş katıldı.

  Törenin ardından bakanlar karayolu ile kentten ayrıldılar.

vekiller-ayakta-toplu-650px.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.