Ali Öztunç, Kahramanmaraş Havalimanı’nda yaşanan sorunları Meclis gündemine taşıdı

Ali Öztunç, Kahramanmaraş Havalimanı’nda yaşanan sorunları Meclis gündemine taşıdı
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş Havalimanı’nda yaşanan sorunları Meclis gündemine taşıdı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi raporlarında en tehlikeli havaalanlarından birisi olarak nitelenen Kahramanmaraş Havalimanı’nda yaşanan sıkıntılar artık vatandaşları isyan noktasına getirdi.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda dahi 10 bin 749 mania bulunurken 19 bin 394 mania ile rekor Kahramanmaraş Havaalanı’nda! (Mania, hava araçlarının uçuş güvenliğini tehdit eden, belirli yükseklikleri aşan ve hava araçlarının kullandığı zeminlerde bulunan bütün geçici, sabit ya da hareketli cisimlere verilen isim)

Hal böyleyken havalimanında yaşanan teknik problemler nedeniyle de uçakların piste sağlıklı iniş imkanı bulamayarak çevre havalimanlarına yönlendirmesi yöre halkını ve sıklıkla kente iş seyahatlerine gelen vatandaşları çileden çıkarttı.

Konuyu ajandasında üst sıralara alan CHP’li Öztunç, sorunların sebebinin paylaşılarak kamuoyunun aydınlatılması ve çözüm adımlarının bir an önce atılması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’ın yazılı olarak cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Öztunç’un önergesi aynen şu şekilde:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit TURHAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Ali ÖZTUNÇ

Kahramanmaraş Milletvekili

İçişleri Komisyonu Üyesi

2 Eylül 2018 günü 23.55’te Ankara’dan Kahramanmaraş’a hareket etmek için ayrılan 7131 sefer sayılı yolcu uçağı, konum hatası veren pist nedeniyle 20 dakika havada kalmış, Konum hatası yüzünden defalarca pisti pas geçmiş ve tam kapasite olan yolcu uçağı Gaziantep Havaalanı'na zorunlu iniş yapmıştır. Büyük panik yaşayan yolcular, otobüslerle Kahramanmaraş’a nakledilmiştir. Kahramanmaraş havaalanında buna benzer olaylar sıkça yaşanmaktadır.

BUNA İSTİNADEN;

Kahramanmaraş Havaalanında uçakların inişlerinde sıklıkla sorunlar yaşanmasının sebepleri nedir?

Kahramanmaraş’a son üç yılda yapılan uçuşlarda GPS hatası gibi çeşitli nedenlerle iniş yapılamayan uçuşsayısı nedir?

Kahramanmaraş Havalimanı`nda hava trafiğinin kontrolü; uluslararası havacılık kurallarına göre Türkiye Hava Sahası’ndaki uçuş emniyeti ve akışının temini hususunda kullanılan sistemler nelerdir? Bu sistemlerin kullanım ömürleri ne kadardır? Bu sistemler en son ne zaman yenilenmiştir?

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.