AK Parti İl Teşkilatı Gazetecilerle Sohbet Toplantısı Düzenledi

AK Parti İl Teşkilatı Gazetecilerle Sohbet Toplantısı Düzenledi
Ünal, "BDP'li siyasetçiler giyim kuşamlarına gösterdikleri itinayı terör sorununun çözümünde göstermiyor" dedi.

  AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "BDP'li siyasetçiler giyim kuşamlarına gösterdikleri itinayı terör sorununun çözümünde göstermiyor" dedi. 

  Ünal, partisinin Kahramanmaraş İl Teşkilatı tarafından Mado Evi'nde düzenlenen gazetecilerle sohbet toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şırnak Uludere'de meydana gelen olayda 35 kişinin hayatını kaybetmesinin hiçbir surette izahının olmadığını ifade eden Ünal, "Burada ölen insanlar kaçakçılık yapıyordu. Bunu aileleri de söylüyor. Ama orada gerçekten ne oldu, bu bir sabotaj mıydı, ilgili birimlerin yanıltması mıydı, bir yemleme miydi? Bunlar yapılacak araştırmalardan sonra ortaya çıkacaktır" diye konuştu.  

  Konunun siyaset malzemesi yapılmasının da kabul edilebilir bir yanının bulunmadığını kaydeden Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü: 

  Bu BDP ve PKK için adeta bir hayat öpücüğü oldu. Çünkü BDP'nin siyasi alanı tamamen daralmıştı. Diğer yandan PKK sahada ciddi bir kayba uğramış, psikolojik üstünlüğünü kaybetmişti. Bu olay maalesef onlar için kullanılacak iyi bir siyaset malzemesi oldu bunu uzun süre kullanacaklar. Öte yandan terörle mücadelede önemli mesafe kat etmişken ve meselenin çözümüne dair çok önemli açıklamalar, yaklaşımlar, çözümler ifade edilmişken ve iş belli noktaya gelmişken Türkiye'nin böyle bir kırılma ile karşı karşıya kalması da çok manidardır. Diğer yandan buradaki olayda vatandaşlarımızla terör örgütünü ayırt etmek gerekiyor. Burada kaymakamımıza yönelik bir saldırı oldu. Bunu yapanlar asla Uludereliler değildi. Dışarıdan gelen provokatörlerdi. Bu açıdan asla vatandaşlarımızın kalplerinde ve akıllarında bir ayrışmaya fırsat vermemeliyiz." 

  BDP'nin terör konusundaki yaklaşımını da eleştiren Ünal, bu partide siyaset yapanların giyim kuşamına gösterdiği itinayı, sorunun çözümü için göstermediklerini kaydetti. Terörü, Türkiye'nin ayağa kalkmasının önündeki bir yara olarak nitelendiren Ünal, "Türkiye'ye karşı 30 yıldır çirkin ve kanlı bir saldırı var. Bu Türkiye'nin ayağa kalkmasını engelleyen kanayan bir yara. Çünkü biliniyor ki terör sorununu çözdükten sonra Türkiye'nin önü açık. BDP'li siyasetçilerin bugüne kadar çözüm adına söyledikleri hiçbir şey yok. Barış diyorlar, demokrasi diyorlar, özgürlük diyorlar ama barış adına demokrasi adına bir çaba görmüyorsunuz. Biz Van depreminde canla başla mücadele ettik 6 saat sonra bu ülkenin başbakanı oradaydı. Bakınız o zaman ilk çıkarttıkları kriz neydi- Başbakan geldiğinde belediye başkanını niye ziyaret etmedi." ifadelerini kullandı.  

  "TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİ ANAYASA OLMALI"

  Ünal, Türkiye'nin konuşması gereken gerçek gündem maddesinin yeni, sivil bir anayasa olması gerektiğini işaret etti. Seçimlerin hemen ardından bir anayasa hazırlık çalışmalarına başladıklarını dile getiren Ünal sözlerini şöyle tamamladı: 

  "Biz Türkiye'nin sorunlarını da anayasa gündemi üzerinden tartışmamız gerekir. Çünkü o zaman anayasa hazırlık sürecine katkı sağlamış olur, yeni anayasa üzerinde Türkiye'yi ve sorunlarını tartışmış oluruz. Biz Türkiye'de en çok eksik demokrasi açığının sıkıntısını yaşıyoruz. Bugün ister Kürt sorunu, ister Alevi sorunu deyin, büyük sorunlar aslında temel hak ve özgürlükler sorunlarıdır. Haklar ve özgürlüklerin genişletilmesiyle ilgili sorunlardır. Biz bu sorunları anayasa hazırlık sürecinde gerektiği gibi tartışabilsek Türkiye için çok hayırlı bir şey yapmış olacağız. Ama şu anda bunları tartışamıyoruz. İçeride herhangi bir sıkıntı yok. 3 alt komisyon kurduk. Şu anda bir havuza kamuoyunun katkılarını topluyorlar. Sivil toplum kuruluşları yüksek düzeyde katkı veriyor. Kamu kurumu düzeyindeki sivil toplum kuruluşları ve sendikalar da yüksek düzeyde katkı veriyorlar. Nihayetinde 2012'nin sonuna kadar Anayasa Hazırlık Komisyonu anayasa taslağını hazırlamış olacak. Anayasa Hazırlık Komisyonu'nun hazırlamış olduğu bu taslak Anayasa Komisyonu'na havale edilecek. Çalışıldıktan sonra bu meclis genel kuruluna gelecek. Genel kurulda oylanacak. Eğer kabul edilirse ister referanduma götürülür, ister götürülmez Türkiye ilk sivil anayasasına kavuşmuş olacak. Yeni anayasa konusunda son derece ümitliyim. Daha net daha anlaşılır bir anayasa olacak çünkü mevcut Anayasamız adeta labirent gibi." 

  AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nevzat Pakdil, Sıtkı Güvenç, Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Merkez İlçe Başkanı Necati Okay ve teşkilat yöneticilerinin de katıldığı toplantıda kentin sorunları konuşuldu.  

İHA

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.