Ahmet Davutoğlu Kuzuluk Buluşmalarında Konuştu

Ahmet Davutoğlu Kuzuluk Buluşmalarında Konuştu
Anadolu Eğitim ve Davet Gönüllüleri Platformunun 8. Kuzuluk buluşması 20-25 Ağustos 2013 günleri arasında Adapazarı ili Akyazı İlçesi Kuzuluk Beldesi İhlas Kaplıca tesislerinde yapıldı.

Anadolu Eğitim ve Davet Gönüllüleri Platformunun 8. Kuzuluk buluşması 20-25 Ağustos 2013 günleri arasında Adapazarı ili Akyazı İlçesi Kuzuluk Beldesi İhlas Kaplıca tesislerinde yapıldı. Hakkari’den İstanbul’a, Van’dan Antalya ya, Kayseri den Konya ya 60’ın üzerinde il ve ilçeden platforma bağlı kurumların mensupları ile davetli konuşmacıların katıldığı buluşmaya ilgi oldukça yoğundu.

İşini gücünü, çiftini çubuğunu, takımını tezgahını bırakıp Kuzuluğa gelen kadın erkek, yaşlı genç yüzlerce gönüllü hem bir araya gelmenin tadını çıkarıp hasret giderdiler hem de bir yıl boyunca yapılan çalışmaları masaya yatırıp muhasebesini yaptılar. Ülke içinden ve dışından davetli olarak gelen onlarca konuşmacının anlatımlarından yararlandılar, konuşmacılara sordukları sorularla fikir jimnastiği yaptılar.

8. Kuzuluk buluşmalarının bu yıl ki gündem konusu “DEĞİŞEN DÜNYA VE İSLAM” idi. 5 gün boyunca yapılan sunumlarda bu konu etrafında anlatımlar, müzakereler ve sohbetler yapıldı. Bazı değerli misafirlerin hayat hikayeleri ve tecrübeleri ilgi ile izlendi, takip edildi.

735778_499340126809788_617255670_o.jpg

5 gün süren program süresince 20 Ağustos 2013 Salı akşamı yapılan sinevizyon gösterimi, selamlama konuşmaları ve yürütme kurulu başkanı Turgay ALDEMİR’in açılış konuşmasından sonra;

•         Değişen dünya

•         Yeni Türkiye

•         21. Yüzyılın siyasal sistem ihtiyacı ve Türkiye

•         Değişen Dünya ve gençlik

•         Küresel Ekonomi ve Türkiye konulu paneller ile

•         Yeni Ortadoğu

•         Orta doğu ve İslami Hareketler

•         Yeni bir İslami siyaset anlayışına doğru adlı forumların yanında, Prof. Dr. Hayrettin KARAMAN ve araştırmacı yazar Ramazan KAYAN’ın hasbihal programları salonu tıklım tıklım dolduran katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Panel ve forumlara konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Bekir Berat ÖZİPEK, Yrd. Doç. Dr. Ramazan YILDIRIM, gazeteci Nasuhi GÜNGÖR, Ömer ALTAŞ, Mehmet UÇUM, Veli KARATAŞ, Hüseyin ÖZHAZAR, Prof. Dr. Ayşen GÜRCAN, Prof. Dr. Yasin AKTAY, Yrd. Doç. Dr. Mustafa ÖZEL ve Dışişleri bakanı Prof. Dr. Ahmet DAVUTOĞLU konuşmaları, fikirleri ve sorulan sorulara verdikleri cevaplar ile katılımcılara ufuk açıcı mesajlar verdiler.

Programda Prof. Dr. Hayrettin KARAMAN’ın hayat hikayesi ile Mısırdan katılan ve bir oğlunu Adeviye meydanında şehit veren Emekli general Süleyman Ebu MERVAN’ın anlatımları ve mesajları izlenmeye değer bölümlerdi.

5 gün boyunca yoğun çalışmalarla geçen programda, Cuma günü İhlas kaplıcaları girişindeki İhlas Camii avlusunda Cuma namazı sonrası Suriye de kimyasal silahlarla yapılan saldırıda katledilen kadın erkek, yaşlı genç masum Müslümanlar ile Mısırda darbecilerin katlettiği Müslümanlar için kılınan gıyabi cenaze namazı, namaz sonrası Ramazan KAYAN hocanın yaptığı dua ile cumartesi öğle vakti Akyazı meydanında Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformunun Mısır ve Suriye deki katliamlar için yaptığı basın açıklamasında Kayseri Gönüllü Kuruluşları adına katılan Rıza BOZDAĞ’ın konuşması ve Ramazan KAYAN’ın duası da hatırda kalacak bölümlerdi.

964231_499727753437692_1780060543_o.jpg

Ramazan KAYAN hoca katledilen şehit Müslümanlar için kıldırdığı cenaze namazının ardından eli kanlı Mısır cuntası ile onun katliam ortağı İsrail, ABD, AB, Arabistan Krallığı ve Körfez emirliklerinin yanlışlarının helaki için ve Suriye deki 2000’e yakın Müslüman’ı kimyasal silahlarla katleden ve ona destek verenler için ”Bir yandan Hüseyin’e ağıt yakarken öbür taraftan Yezid’in torunlarıyla işbirliği yapanlara hidayet ver, Firavun ve torunlarını kahret” diye dinleyicileri hıçkırıklara boğan bir konuşma yaptı. Genç yaşlı, kadın erkek yüzlerce kişinin katıldığı gıyabi cenaze namazında Ramazan KAYAN hocanın arkasında Prof. Dr. Hayrettin KARAMAN’ın da bulunması ve duaya iştirak etmesi namaza katılanlar açısından anlamlı bir manzaraydı. 5 gün boyunca yoğun bir ortamda devam eden paneller, forumlar, hasbihaller ve sohbetlerle, dolu dolu geçen 8.Kuzuluk buluşmasının son gününün konuğu Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet DAVUTOĞLU idi.

Konuşmasına Rabia selamı ile başlayan DAVUTOĞLU, ayağa kalkmış bir ümmete oturarak hitap edilmez diyerek ayakta konuşmasını yaptı ve özetle şunları söyledi. İslam Dünyası ve insanlığa karşı Türkiye devleti ve toplumu olarak sorumluluğumuz var. Bölgemizde, İslam dünyasında ve dünyada meydana gelen gelişmelere ve zulümlere bana ne diyemeyiz. Bunlarla ilgilenmek, kaygılanmak ve müdahil olmak zorundayız. Türkiye bugün İslam dünyasının ve diğer dünya mazlumlarının kurtuluşu için umut oldu. Bu sebeple bu olaylara karşı bana ne demenin, içe kapanarak dar bir bölge ve devlet olmak doğru değildir. Türkiye devleti ve insanı dünyanın yanlış gidişatını değiştirmeye, yeni bir çağ ve medeniyet kurmaya talip olmalıdır diye sözlerini tamamladı. 2 saat kadar süren konuşması ilgiyle takip edilen DAVUTOĞLU, yaptığı konuşma ve sorulara verdiği cevaplarla katılımcılardan büyük beğeni aldı.

DAVUTOĞLU’nun Kuzuluktan ayrılması ve sonuç bildirisinin yayınlanmasından sonra program sona erdi. Katılımcılar birbiriyle vedalaşarak ve seneye buluşmak temennisiyle Kuzuluktan ayrıldılar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.