ABD’nin yeni çelik tarifesi 13 Ağustos’ta başlıyor

ABD’nin yeni çelik tarifesi 13 Ağustos’ta başlıyor
ABD Hükumeti, Türkiye'den ithal ettikleri çeliğe uygulayacağı gümrük vergisi artışını 13 Ağustos'ta başlatacağını duyurdu.

İHA - ABD Hükumeti, Türkiye'den ithal ettikleri çeliğe uygulayacağı gümrük vergisi artışını 13 Ağustos'ta başlatacağını duyurdu.

ABD Başkanı Donal Trump'ın imzasıyla Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Çelik ithalatını daha da azaltmak ve yerli kapasiteyi arttırmak için 13 Ağustos'tan başlayarak Türkiye'den ithal edilen çelik üzerindeki gümrük tarifesini yüzde 50 oranında uygulamanın gerekli ve uygun olduğunu gördüm" ifadesi kullanıldı.

Yayınlanan yazılı açıklamada, "Ticaret Bakanlığının Ocak 2018 raporunda, Bakan her ülkeye artışı uygulamam yerine bazılarına daha yüksek tarife artırımı uygulamamı önermişti. Bana önerilen ülkelerden birisi de Türkiye Cumhuriyeti'ydi. Bakanın açıkladığı gibi Türkiye, iç tüketim için ABD'ye çelik ihraç ediyor. Çelik ithalatını daha da azaltmak ve yerli kapasiteyi arttırmak için 13 Ağustos'tan başlayarak Türkiye'den ithal edilen çelik üzerindeki gümrük tarifesini yüzde 50 oranında uygulamanın gerekli ve uygun olduğunu gördüm. Bakan, bu düzenlemenin, yerel çelik endüstrisinin devamlılığının sağlanmasına yönelik önemli bir adım olacağını söyledi" dendi.

ABD Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise "Başkan Trump, Türkiye Cumhuriyeti'nden ithal edilen çelik üzerindeki gümrük tarifesi oranını yüzde 25'ten yüzde 50'ye yükseltti" ifadeleri kullanıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.