'5 Çayı' İle Mahallelinin Ayağına Gidiyorlar

5 Çayı İle Mahallelinin Ayağına Gidiyorlar
Poyraz:''Madem bir şehrin sorumluluğunu almışız o halde onların derdine derman olmak bizim birinci işimiz''

     Kahramanmaraş Belediyesi tarafından hazırlanan ''5 Çayı'' projesi ile Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, haftada 2 kez mahallede vatandaşlarla bir araya geliyor.

     Daha önce ''halk günü'' ve ''mahalle toplantıları'' ile muhtarlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Poyraz, bu kez özel olarak tasarlanan karavanla mahallelinin ayağına gidiyor.

     ''5 Çayı'' adı verilen projeyle önceden belirlenen mahalleye giden belediye yetkilileri, önce belediye çalışmaları hakkında bilgi veriyor.

     Kadınların ağırlıklı olduğu toplantılarda daha sonra çay ikramı yapılıyor. Belediyesi Kültür İşler Müdürlüğü'nde çalışan Salman Kapanoğlu, kurulan sahnede fıkra anlatarak katılımcılara farklı bir gün yaşatıyor.

     Programın son bölümünde ise Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, ekibiyle karavanda halkın sorunlarını dinliyor.

     Başkan Poyraz, yaptığı açıklamada, projenin çok yeni olduğunu ve belediye hizmetlerinde farkındalık yaratmaya çalıştıklarını söyledi.

1.20111024083914.jpg

     Kahramanmaraş'ın 96 mahallesi olduğunu, muhtarlarla ve vatandaşlarla zaman zaman görüştüklerini ifade eden Poyraz, ''Ancak şimdi halkımızın ayağına gitmeye karar verdik'' dedi.

     Projede kadınlara daha fazla söz hakkı verdiklerini dile getiren Poyraz, şöyle konuştu:

     ''Haftada 2 mahallede vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Özellikle kadınlarımız büyük ilgi gösteriyor. En önde onlar oluyor ve önceliği kendilerine veriyoruz. Hepsini teker teker dinliyoruz. Şu saatte bitecek gibi bir düşüncemiz yok. Gece yarısını da bulsa herkesi dinliyoruz ve yaşanan sorunların büyük bölümünü de orada çözüyoruz.

     Önce karavan mahalleye gidiyor. Burada arkadaşlarımız belediyenin çalışmalarını anlatıyor, muhtar ise mahalleyle ilgili sunum yapıyor. Sonra misafirlere ikramımız oluyor. Yani çay bahane aslında. Böylece ulaşamadığımız insanımıza ulaşma imkanımız oluyor. Burada herkes oluyor. Yaşlısı, genci, engelli vatandaşlarımız, çocuklarımız. Herkesin talebini alıyoruz. Madem ki bizler bir şehrin sorumluluğunu almışız. Onların derdine derman olmak bizim birinci işimiz. Belediyeciliğin özü aslında sosyal belediyeciliktir.''

AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.