Gülsemin Uğur Kurt

Gülsemin Uğur Kurt

YENİDEN YÖNELİŞ!

V.Frankl '' İnsan kendi yaşamının anlamı doğrultusunda,yeniden yöneliş yoluyla belli ölçülerde gerilim yaratmaktan korkmamalıdır.Yoksa uğruna yaşamaya değer bir anlam bilincinden yoksun kalırsa ,yaşamın bir boşluk duygusu altında ezilir'' der.

Okuduğumda çok hoşuma gitti bu düşünce. Bir amaç uğruna kendi yaşamımızda bilerek bir gerilim oluşturmak. Gerilim derken aslında öyle çok büyük şeyler de gelmiyor aklıma. Mesela günü daha verimli hale getirmek için sabahları erken kalkma hedefi koymak,her gün birkaç sayfa kitap okumaya karar vermek,kötü bir davranışını düzeltmeye karar vermek gibi ve bunların ilk etapta yaratacağı zorlukları,gerilimleri göğüsleyip hayatına anlam katmak...

Değişim,gelişim,hatalarımızdan dönmek,daha iyi bir insan olmak ve daha iyi bir hayata yönelmek mümkün!

Sorgulanmayan bir hayat insanı yavaş yavaş karanlığa doğru çeker ve yutmaya başlar.Anlamsızlık bataklığına saplanmamak için nereden geldiğinin,nasıl yürüdüğünün,kimlerle yol aldığının ve nereye doğru gittiğinin muhasebesini yapmaya zaman ayırmalı insan diyor Dr.Ferhat Kardaş.

Haset,kötü niyet,yalan,kibir,kıskançlık,dedikodu gibi zaaflarımız olabilir ya da amaçsız,hedefsiz ve rüzgarın önünde savrulan bir yaprak gibi bir yaşantımız olabilir. Çok büyük hatalar yapmış olabiliriz.Bu hatalardan doğan çok büyük kayıplarımız olabilir.Ama hemen şimdi bu gidişata bir dur dememiz mümkün. Yeniden yöneliş mümkün. Kendimize yeni bir kimlik oluşturmamız,yeni bir duruş geliştirmemiz mümkün. İyi ve kalıcı bir hikayemiz olsun istiyorsak kendimizle yüzleşmek ve ara sıra bir muhasebe yapmak zorundayız. İşte bunlar benim hatalarım,işte bunlar benim zaaflarım deyip onları değiştirmek için karar almak zorundayız. Kendimize anlamlı hedefler belirleyip hayatımızı anlamsızlık bataklığından kurtarmak zorundayız. Yaşam enerjimizi sömüren kötü hasletlerimizi düzeltmek için gayret göstermek zorundayız.

Hayatımızın en verimsiz yılları konfor alanına sıkışıp kaldığımız,yaşam enerjimizi anlamsız gündemlerde tükettiğimiz,sürekli bir şeylerden şikayet ederek geçirdiğimiz ve değişmek için bir türlü harekete geçmediğimiz yıllardır diyor yine Dr.Ferhat Kardaş.

Bugün değişim için harekete geçtiğimiz gün olsun. Hiç ertelemeden karar alalım. Tabiki bu süreçte her şey çok kolay olmayacak. Bizi en çok zorlayan şeylerden birisi de çevremizdeki insanlar olacak.Değişim sürecinde bizi tekrar dibe çekmek isteyenler,bizigeçmiş halimizle yargılayanlar, bize hadi ordan duyar kasma şimdi senin geçmiş halini de biliyoruz diyenler de olacaktır. Bizi yürüdüğümüz yoldan ayırmaya çalışanlar da olacaktır. Bu noktada da kararlılıkla yolumuza devam etmek zorundayız.

Herkes eleştirecek bir kusur,dillendirecek bir çirkinlik arayışında.Kimse dönüp kendine bakmayı akıl etmez,kendi eksiklerini düzeltme çabası içine girmez,etraflarında olan ya da sizde olan iyilikleri görmeye niyetlenmez!

Ama biz doğru yolda yürümeye niyet ettikten sonra yolumuzdan dönmemekte kararlı olacağız. Yüz kez düşsek yüzbirinci kez ayağa kalkacağız. Yüz kez hata yapmış olsak yüzbirinci kez yapmamaya gayret edeceğiz. Herkes devrilecek put arayışındayken biz kendi putlarımızı kırıp özgürleşeceğiz. Biiznillah!

Her daim yürümeye devam edeceğiz,yol bizi terbiye edecek.

Harcamadan ve harcanmadan vaktinizin bereketi bol olsun.

Sevgilerimle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gülsemin Uğur Kurt Arşivi