Soysuz medya

İletişim ve haber akışı öyle bir hızla yayılıyor ki, dünyamızın bir ucundan öbür ucuna bir bilgi veya algı saniyeler içerisinde ulaşabiliyor. Bu aslında ilk bakışta çok olumlu olarak kabul görse de günümüzde bir çok olumsuzluk bu yolla insanımızı kirletiyor. Kişiyi nefis ve şeytanı n hile ve desiselerine yem haline getirebiliyor.

Sanılandan daha tehlikeli mayınlı bir arena bu soysuz medya dedikleri. Akıllı (!) telefonların arzı endamından sonra iyice azıttı . Özellikle sevgili gençler siz siz olun azami dikkat etmeye çalışın. Sanal arkadaş seçimlerinde seçici olun .Soysuz medya siteleri ; arama motorları ile başladı . Facebook, WordPres WhatsApp ile devam etti. Badoo, Windows Live, MySpace, Flixter instagram tweet ve linked , youtube , Bogger….. say sayabildiğin kadar bu hızla sayıları artmaya devam eder ve özellikle gençlerimiz bu çılgınlığın birer piyonu olmayı kabul etmeye devam ederlerse sonumuzu şimdiden görür gibiyim.

Soysuz medyada birkaç gündür dolaşan bir haberi hatırlayarak yazıma devam etsem amacıma daha kısa yoldan ulaşırım kanaatindeyim. Oyuncu bozuntusu bir yaratık soysuz medyada robotik bir hesap açıyor. Yaşını kimliğini , kişiliğini değiştiren bu sanatçı bozuntusunun popüler olan sitesine binlerce genç yavrumuz katılarak kurduğu tuzağa saf ve temiz evlatlarımız birer birer düşüyor. O alçak için bundan sonrası kolay. Ağına düşürdüklerinden seç seçebildiğini. Ahlak yoksunu insanlık adına değerlerden bihaber olunca her şey mubah kabilinden olmadık şeylere tanık olabiliyoruz . Yaşanılan garabetleri basından takip etmeyenler için olayın sonucunu kısaca şöyle arz edeyim. Tuzağa düşürdüğü yavrumuzun yakınları tarafından mesele kısa sürede kazasız belasız atlatılarak bu alçak adalete teslim ediliyor.

Benzer binlerce on binlerce soysuz medya tuzakçısı , yeni kurbanlar peşinde koşa dursun . Devletimiz bu alanda bazı düzeltmeler yapmalı. Nasıl güvenli internet başlığı ile internetin kirlerinden toplumumuz biraz arındı ise aynı şekilde her ne şartta olursa olsun soysuz sitelere de bir düzen getirmeli. Türk vatandaşları için TC kimlik zorunlu hale getirilebilir veya başka daha kolay yollarda bulunabilir.

Benzer örnekleri sizlerde yaşamışınızdır. Cinsiyeti, medeni durumu, yaşı, başı farklı cinsi, cibiliyeti belirsiz soysuz medyada arz-ı endam eden binlerce hatta on binlerce karaktersiz karakterle yüzleşmek hatta arkadaş olmak mümkün. Bendeniz bu konularda çok dikkat ettiğimi düşündüğümü zannetmeme rağmen soysuz medyadan arkadaş edinmede bir sürü ucube ile arkadaş olmuş ve tuzaklarına düşmemek için özel mesai harcamışımdır.

Özellikle ev hanımı kardeşlerim. Sayıları ve çeşitleri her gün hızla artan bu kirli iletişim arenasından uzaklarda durun. Merakınıza tuzaklar kurarak sizi ağlarına alıp boğmaya çalışıyorlar. Yuvanızı darmadağın ederken ar ve namus duygularını iğfal edip nefis ve şeytanın askeri haline gelmenizin önünü açıyorlar. Muayenehaneme gelen çok sayıda mağdur ve mağdure kardeşimin olması en büyük delilim olarak yeter. Bir hanım kardeşim sosyal(!) medyada bir soysuzun tuzağına düşerek evini ve yuvasını dağıttıktan sonra muayenehanemde anlattıklarını kısaca özetlersem” hocam artık telefonla arandığımda numarayı tanımıyorsam cevap bile vermekten korkar oldum” şeklinde idi.

Cehenneme giden yol iyi niyet taşları ile muhkem hale getirilerek kendi ayaklarınızla kimliğinize ve kişiliğinize zıt karaktersizler ordusuna ucube yaratıklar olarak devşiriyorlar. Bu sadece bizim değil tüm dünyanın başına bela olarak yetecek gibi.

Askere gidenler bilir. Çetin ve zor geçen günlerde havaya üflenen bir üfürük olur. Askerlik süresi kısalıyormuş gibi... Bu cümle o şartlarda öyle bir tesir gücüne sahip ki, hemen herkes bu habere inanır. Askerlik hizmetini yapan gençlere saniyeler içerisinde ulaşır ve haberi üfleyen askerde bir süre sonra bu asparagasa inanır..

Soysuz medyanın marifeti ile benzer durumları hemen her gün yaşıyor kabul olmayacak dualara aminlerle karşılık veriyoruz . Dünyanın öbür ucundaki bir asparagas bu ucunda gerçekmiş gibi satılabiliyor. Fotomontaj marifeti ile gözlerde kulaklarda yanıltılarak verilmek istenen mesajların açtığı derin kuyulara kolayca yuvalanabiliyoruz.

Sosyal medyayı bu yönü ile ele alarak niçin soysuzlaştığını anlamanız için verdiğim birkaç örnek kafidir kanaatı ile makalemi sonlandırıyorum. Sağlık ve mutluluk dişleklerimle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. Ali Akben Arşivi