Sayın Mahir Ünal Beye!..

Biliyorum, belki sırası değil ama gündemden daha fazla düşmeden yazmak istedim. Yazım, bayramda yaptığınız ilçe ziyaretleri ile alakalı.

***

Şu sıralar çok meşgulsünüz…

Malum, Ortadoğu ve İslam Coğrafyası’nda cereyan eden olaylar, küresel anlamda ülkemizi çok yakından alakadar eden gelişmeler, elbette “içeri”de yaşanan “süreç” ve ülkemizin siyasi tarihini allak-bullak eden davalar/yankıları ve de yaklaşan yerel seçimler…

Bütün bunları üst üste koyunca, “sorunların göbeğinde bulunan ve Dünya’da yaşanan her gelişmenin yakından ilgilendirdiği bir ülkenin Başbakan’ının hemen yanı başında bulunan bir adam” olarak gündeminiz çok çok yoğun.

Büyük ihtimalle Kahramanmaraş siyasetindeki büyükşehir hareketliliğine bile yeteri kadar vakit ayırıp takip edemiyorsunuzdur!!?

***

Efendim; “Kahramanmaraş Milletvekili Adayı” olarak adınız duyulduğunda herkes, “kim bu adam?” dedi doğal olarak. Zira isminiz daha önce (hadi “hiç” demeyelim ama) pek duyulmamıştı. “Taban” duymamıştı en azından. Sonradan öğrendik ki, “kudretli” birisiymişsiniz. Hatta yazılanlara göre “bazı bakanlardan bile daha ileri”ymişsiniz Başbakan’ın yanında!

Yıllardır zaten Ak Parti’nin mutfağındaymışsınız da, “biz” sizi servise çıkınca tanımışız vesselam!

***

“Milletvekili” olarak seçildiğinizde “Tamam, Kahramanmaraş’ın kaderini değiştirecek adam bu!” dendi. Yıllardır ihmal edilen Maraş bir “kurtarıcı” bekliyordu keza! “Beklenen”i verdiniz, veremediniz o ayrı. Belki de böyle bir değerlendirme yapmak için daha erken!

Fakat özellikle seçim bölgeniz Elbistan’da vatandaş hizmetlerinizden memnun.

Olsun, seçmeninizi memnun etmek en doğal hakkınız!

Temennimiz partili partisiz herkesin olması!

***

Fırsat bulduğunuzda memleketinize gelip halkla iç içe oluyor, siyasi tabirle “kucaklaşıyor”sunuz. Samimi bulunan ve sevilen birisiniz. Bunun son örneğini Ramazan Bayramı’nda gördük.

Diğer “Sayın Vekillerimiz”le birlikte (bendenizin “yılın icraatı” olarak değerlendirdiği) ismi “Çağl(ı)yancerit” iken “Çağlay(a)ncerit” yapılan ilçemiz başta olmak üzere bütün ilçelerimizi gezdiniz.

İyi de ettiniz.

Ama sizi Ilıca’ya da beklerdik doğrusu!

Bazı sivri zekalılar diyecekler ki: Yahu beldeler gezilmedi ki, Ilıca da gezilsin!

O da doğru!

Ama Ilıca diğer beldelerle aynı değil! Üstelik aynı kefeye konulamayacak kadar farklı!

Bir örnek vereyim de düşünme yetilerini beyinleriyle değil de başka organlarıyla(!) yerine getirenler daha çabuk anlasınlar: Türkiye’de örneğin, Antalya ile diğer şehirleri aynı kefeye koyabilir misiniz? Evet, belki Bayburt da bir vilayet, İzmir de değil mi? Ama ikisi de aynı değil işte!

Her ne kadar hizmet anlamında işler yolunda gitmese de “Ilıca’nın ölüsü” bile diğer kasabalarla kıyaslanamaz!

Evet o kadar iddialıyım!

O yüzden keşke birkaç saatinizi ayırıp, bayramda Ilıca’yı da ziyaret etseydiniz. Etseydiniz de görseydiniz Ilıca’nın nasıl insan kaynadığını. Gerçi geç sayılmaz Sayın Ünal! Şu sıralar sezonun tam ortası, buyurun gelin.

***

Sayın Ünal, Ilıca Kahramanmaraş turizmi açısından çok önemli. Şehrin, dışarıdan en çok turist alan tek beldesi. (Her yıl yeni işletmelerin faaliyete geçmesine rağmen insanlar yine açıkta kalıyor!) Buna mübalağasız ilçeleri, beldeleri, hatta şehir merkezini de katabilirsiniz. Bu konuda yerel belediye keşke bir istatistik yapabilecek beceriye sahip olup, gelen yıllık yabancı sayısını bir veri olarak bizlere sunabilse!

***

Gördüğünüz plaka fotoğrafları bayram günü sadece tek bir cadde üzerine park etmiş araçlara ait. Samimi söylüyorum bunları sizin için çektim Sayın Ünal!

Yazları ne kadar kozmopolit bir yapıya büründüğünü tahmin edebiliyorsunuzdur sanırım!

Belki “Ilıca’ya ziyaret”in programa konmayışı teşkilatın eksikliği. Belki burasını sizin görmenizi istemediler.

Olamaz mı?

Valla burası Kahramanmaraş’sa balsız da olur bal gibi de…

***

Niyetim bu anlamda sizi eleştirmek değil. Haberiniz olmadığını düşünerek bu satırları yazdım.

Şimdi yüksek müsaadenizle çok kısaca Ilıcayı tarif etmek istiyorum:

Ilıca nedir?

Ilıca, çevresindeki 16 köyün merkezi olma konumundan dolayı gayri resmi bir ilçedir Sayın Ünal!

Ilıca, bölgedeki sezonu en yoğun geçen ve en fazla insan sirkülasyonunun yaşandığı bir kaplıca merkezidir Sayın Ünal!

Ilıca, hemen yanı başındaki tarihi Zeytun kentiyle, yaylalarıyla, doğal güzellikleriyle, baraj göletleriyle, kaplıcasıyla tam bir turizm merkezidir Sayın Ünal!

Ilıca, 5 mahallesiyle, 120’den fazla otel, motel ve pansiyonuyla, işyerleriyle, 200’den fazla yazlık daire ve devre mülküyle minyatür bir metropoldür Sayın Ünal!

Ilıca, kaplıca tesisleriyle, 120 adet maliyeye kayıtlı otel, motel ve pansiyonuyla, yazları günlük neredeyse şehir merkezine eşdeğer meyve-sebze tüketimiyle, 150’ye yakın işyeriyle, 200’den fazla yazlık daire ve devre mülküyle, sürekli devam eden kentsel yapılaşmasıyla çevresindeki tarım arazileriyle, hayvancılığıyla Kahramanmaraş’ın ekonomisi için bir motordur Sayın Ünal!

Ilıca, her sezon Türkiye’nin faklı şehirlerinden 100 binlerce insanın ziyaret ettiği, memleketlerine gittiklerinde not verdikleri, Kahramanmaraş’ın bir özetidir Sayın Ünal!

***

Konuya şayet siyasal yönden bakıyorsanız, Ilıca böylesi bir ziyareti çoktan hak etmiştir Sayın Ünal!

Çünkü Ilıca 2000 sonrası yapılan tüm seçimlerde ve referandumlarda rekor oyla Ak Parti’yi desteklemiştir.

Daha ne olsun değil mi?

***

Sevgiyle kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Veli KARALAR Arşivi