Ahmet Doğan İLBEY

Ahmet Doğan İLBEY

Müslüman Devletlerin Gazze’yle İmtihanı

İdeolojik ve varoluştan kaatil İsrail’in Gazze üzerine tonlarca bomba yağdırdığını İslâm devletleri birlik içinde olmadığı için içimiz kan ağlayarak naklen seyrettik.

Bu vahşi saldırıları yapan İsrail’in insan olduklarına dair hiçbir işaret yok.
Vicdansız, acımasız İsrail vahşeti karşısında İslâm devletlerinden ciddî bir hamle görememek, Gazze’nin kan gölüne dönmesi kadar vahim!

Gazze, ümmetin imtihanıydı… Gazze’ye reva görülen bu vahşet karşısında ümmet imtihanını veremedi, sınıfta kaldı. Sınıfta kalmasından mâna, haysiyetini kaybetti ve İsrail karşısında zillete düştü. Gazze’deki katliama sesini yükselten Türkiye’den başka bir ülke de yok.  İslâm dünyasının Gazze katliamı karşısındaki tavrı kahredici ve yüz kızartıcıdır.

TESBİH TANELERİ GİBİ DAĞILAN MÜSLÜMANLAR

İpi kopmuş tesbihin taneleri gibi dağılan Müslümanlar, Allah’ın ve Resulünün ümmete hedef olarak gösterdiği gayeden ne kadar da uzak...
Semâvî dinlerin ve Mîrâc’a açılan kapıların mekânı Mescid-i Aksa’nın yurdu Filistin, kaatil İsrail eliyle bombalanıyor ey İslâm Ümmet-i Muhammed!
Siyonist İsrail’in cinayetlerini ekrandan naklen seyrediyor gâfil ve dirliksiz Müslümanlar! Kudurmuş İsrail, çoluk çocuk demeden öldürüyor, üstünüzde ölü toprağı mı atıldı ey ümmet? Tarih tekerrür ediyor sizin gafletinizden. Küfür yine tek millet.
Cinayetle beslenen, gözlerini kan bürüyen peygamber kaatili İsrail Gazze’de kan kusuyor, ne zaman birlik olup ayağa kalkacaksın?
HİÇ Mİ UTANDIRMIYOR MU GAZZE’DE ÖLDÜRÜLEN ÇOCUKLARIN KANLARI SİZİ?
Hicaz’ın petrol-dolar kralları, saray hanedanları! Hiç mi utandırmıyor Gazze’de dökülen çocuk kanları sizi? Kıyamete kadar mı sürecek bu gafletiniz? İsrail kâfirine Filistin’de taş atan çocukların aşkına bir kez ayağa kalkın!
Mütefekkir Nurettin Topçu “Ahlâk Nizamı” kitabında belirtiği gibi “Vicdanı azapsız kavim, madde dünyasında olduğu kadar, ruh ve düşünce dünyasında da insanlığa yapabileceği bütün zulmü yapıyor. Yahudi kavmi, insanlığın kalbi ve ruhuyla bağlandığı her güzel şeyi, her sağlam temeli, her kurtarıcı hakikati yıkmak için dünyaya gönderilmiştir. İnsanlara ve insanlığa fenalık yapmak, Yahudi’de sanki bir içgüdüdür. Yahudi, şer ve fitneye bulaşmadan yaşayamaz. Şüphe yok ki Allah, Yahudi kavmini, insanlığın başına musibet olmak için yaratmıştır.”

Topçu’nun, İsrail devletinin ideolojisini oluşturan Yahudiler hakkındaki tesbitleri önemini hâlâ koruyor:

“Yahudi’nin zehirli elinin uzanmadığı hayat, onun çürütmek istemediği cemiyet yoktur. Yahudi âfetlerine karşı İslâm'ın bizzat kendi ruhunda deva arayalım. Esasen insanoğlunun iki düşmanı, iki şeytanı vardır: Para ve Yahudi. Yahudi paraya, para Yahudi’ye tapar. Zira Yahudi olmasa, para, belki de sahipsiz kalacaktı. Para ile Yahudi bir ve aynı varlık hâlinde yaşarlar. Bu iki şeytanın arasındaki dostluk, sadece varlıklarını devam ettirmek için midir? Hayır. Zira yeryüzünde hiçbir varlık, bir diğeriyle böylesine dostluk, böyle ortaklık kurmamıştır. Yahudi’nin idare ettiği emperyalizme karşı savaş, istiklâl savaşıdır.”

Topçu’nun tesbitlerinden anladığımız şu: İsrail var oldukça İslâm ve Türk dünyası bu lânet kavmin azgınlığına daima mâruz kalacaktır.
“SANA GÖKYÜZÜ LÂNET EDECEKTİR EY YAHUDİ!”
Tarihte olduğu gibi yeniden Müslümanların hâmisi olacak olan Türkler ve bütün İslâmlar, Sezai Karakoç’un şu mısralarını Telaviv’e bildiri olarak yollamalıdırlar:

“O gün Tanrı’nın azabı senin için şiddetli olacaktır
Biz istesek bile seni ondan kurtaramayacağız ey Yahudi!..
Bize bu yapılanı yapan sen değilsin
Biz kendi cezamızı çekiyoruz
Sen de bir gün kendi cezanı çekeceksin ey Yahudi!...
Sana yeryüzü lanet edecektir
Sana gökyüzü lanet edecektir ey Yahudi!..
En kısa zamanda tövbe yolunu tutmazsan ey Yahudi!..”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Doğan İLBEY Arşivi