Milletvekillerimiz ve kentin öncelikleri

Devlette para kalmadı. Ancak hükümetin 2019 ve 2021 tarihleri arasında ki üç yıllık bütçesinde de sıkı bütçe disiplini görüyoruz. Tabiri caizse tünelin ucundaki ışık görüldü.

Türkiye ekonomisi çok sağlam bir yapıda olduğu için gelecek iki yılda daha güzel hizmetler alacağımıza inanıyorum.

Bu gün 20 yıl önceki durumdan hepimiz çok iyiyiz. Çok şükür. Maddi sıkıntılarımız var. Hepimiz işlerimizi küçülttük. Zaman zaman ciddi derece de de bunalıyoruz. Ama her şeye rağmen iyiye gittiğimizi de görüyoruz.

Türkiye üzerinde son birkaç yılda oynanan oyunların sanırım hepimiz farkındayız. Ama biz bu oyunları da bozduk, bozmaya devam ediyoruz.

**

Bu girişten sonra konuyu Kahramanmaraş’a ve Milletvekillerimizin çalışmalarına getirmek istiyorum.

Kasım ayı içinde Ankara’da Milletvekillerimizin öncülüğünde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Enerji Bakanı Fatih Dönmez ziyaret edildi, Kahramanmaraş’ın sorunları konuşuldu.

Mustafa Varank ile Fatih Dönmez ziyaretinde Kahramanmaraş İş Dünyasının temsilcileri de hazır bulundu. Üretim ve yatırım için talepler dile getirildi.

Ziyarette bulunan isimlerle yaptığım görüşmelerde, Milletvekillerimizle telefon görüşmelerimizde birçok konu da önemli mesafeler alındığı dile getirildi.

İsterseniz şöyle bir sorunlarımıza bakalım;

bakan-varak-670.jpg

Yörükselim civarına yapılacak 300 yataklı hastane, Ferhuş’ta bulunan hastane bölgesine yapılacak olan 300 yataklı Kadın Doğum Hastanesi bu iki yatırım sağlık alanında önemli yatırımlardır.

Malum yıllardır konuştuğumuz ancak bir türlü hayata geçiremediğimiz Islah Organize Sanayi bölgesi , Kapıçam Tekstil İhtisas Organize Sanayi bölgesi, Kavlaklı OSB bölgesinde ki trafo merkezi ve diğer enerji yatırımları da büyük önem arz etmektedir.

Ayakkabı üretimi noktasında Kahramanmaraş Türkiye’de ilk 3 şehir arasında yer almaktadır.

Kahramanmaraş’ta yapılması planlanan Ayakkabı tasarım merkezi projesi (AB hibe projesi) bunlar esnafa nefes aldırır ve yeni model ürünler yapılarak ihracat imkânı doğar.

**

Yukarıda bir çırpıda aklıma gelen konular bunların dışında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile yapılan görüşmelerde Kapıçam bölgesinde ki atış alanının başka yere kaydırılarak o bölgede geniş bir OSB alanı çalışması buna ilave olarak Gazi Kışlasının İstiklal Üniversitesine verilmesi de çok önemlidir. Gazi Kışlasına İstiklal Üniversitesinin kurulması Dulkadiroğlu Bölgesine de büyük katkı yapacaktır. O bölgede kurulacak 300 yataklı hastane ileride kurulacak olan Tıp Fakültesi içinde bir uygulama alanı olacaktır. Bu konuyu da Vekillerimiz gündemlerine almalıdırlar.

**

Milletvekillerimizin Bakanlar ile yaptıkları görüşmeler büyük önem arz ediyor. 2020 yılı bütçe görüşmelerinin TBMM’de yapıldığı şu günlerde Kahramanmaraş için öncelikli önem arz eden yatırımlar takip edilmeli ve bütçe içine konulmalıdır.

Milletvekillerimiz de gördüğüm kadarıyla bunun için mücadele ediyorlar. Sadece enerji alınanda talep edilen yatırım 165 milyon tl civarındadır.

Bize düşen görev bellidir. Biz kentin sorunlarını dile getirerek bunların çözümü için siyasi iradeyi uyarmaktır.

Bu açıdan baktığımızda İstiklal Üniversite’sine yer tahsisi büyük önem arz ediyor.

Bu tahsis yapılırken Kahramanmaraş’ın geleceği de dikkate alınmalı, oldubittiye izin verilmemelidir.

İnanıyorum ki, geleceğimiz yarınlardan daha güzel olacaktır. Yeter ki biz birbirimize saygı gösterelim, sevelim….

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi