Mahçiçek ve Ilıca

Maraşgündem'deki ilk yazımın başlığı "Ilıca'ya Yeni Kaplıca Tesisi Şart!" olmuştu bundan tam dört küsür yıl önce. Evet... Aradan dört yıl geçmiş... Ama her geçen gün bu gereksinimin artmasına rağmen, Ilıca'ya ne yeni bir kaplıca tesisi yapıldı, ne de adam gibi başka bir hizmet!...

Ne zamana kadar?

Ilıca'nın "belde" statülüğünü kaybedip Onikişubat'ın bir mahallesi olmasına kadar. Özellikle Ilıca'dan çoğu kişi, "mahalle olduktan sonra hizmet gelmeyeceğinden" kaygı duyarken, ben; "samimi davranıldığı takdirde eskisinden iyi olacağını" düşünenlerdendim. Şimdi haklı çıkmanın gururunu yaşıyorum.

Yaşıyorum çünkü; Sayın Mahçiçek, yaptıkları ve yapacakları ile ben ve benim gibi düşünenlere "doğru" düşündüğümüzü göstermiştir!

***

Ilıca'ya yapılan park, sanırım Onikişubat Belediyesi'nin "ilk icraatlarından" biriydi. Üstelik daha elde avuçta hiç bir şey yokken... Sonra kilit parke ihalesi yapıldı ve diğer mahallelerle birlikte Ilıca'da da döşenmeye başlandı. Onikişubat İlçesi'nin yeni mahallelerine yapılacak kilit parke 400 bin metrekare iken Ilıca'ya düşen 45 bin oldu. Bu, küçük bir rakam değil. Üstelik Onikişubat'ın hangi mahallesine gitseniz bu çalışmaya rastlarsınız. Bunu da belirtmeden geçemeyeceğim.

***

Geçen hafta Onikişubat Belediyesi Ilıca'da yaklaşık bin kişiyle kahvaltıda buluştu. Başkan Sayın Mahçiçek ve tüm ekibi oradaydı. Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Sayın Av. Ahmet Özdemir ve yönetimi de...

Kahvaltı sonrası, önce; hayırsever vatandaşımız Remzi Kaçamaz'ın bağışladığı arsaya cami ve taziye evi temeli atıldı. Daha sonra imam hatip ortaokulu yapılacak arsa incelendi. Sayın Mahçiçek, yanında 60 kişilik öğrenci yurduyla birlikte bir imam hatip ortaokulunun önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirileceğinin müjdesini orada verdi. (Arsası yine hayırsever Ilıcalılar'dan!!...)

Bitmedi...

Ilıca'ya bir de yeni mezbaha yaptırılacak. Bu da yeni sezona yetiştirilecek.

Ilıca her geçen gün hızla büyüyen bir tatil beldesi. Yıllar önce yaptırılan mezbaha ihtiyaca cevap veremediği gibi standartlara da uymuyor zaten. Tarım İl Müdürümüz bir sohbet ortamında, "normal şartlarda Ilıcadaki mezbahanın kapısına kilit vurulması gerektiğini, fakat Ilıca'nın şartları göz önünde tutularak bunun yapılmadığını" söylemişti. O yüzden bir gereksinim yerine getirilmiş olacak.

Bunlar dışında "ufak tefek" diyebileceğimiz diğer hizmetleri sıralamaya gerek görmüyorum ve Sayın Hanefi Mahçiçek'e ve ekibine teşekkür ediyorum.

***

Peki bütün bunlar Ilıca'nın en büyük sorunu olan tesis yetersizliğini çözüyor mu?

Hayır...

Ilıca'nın "yol"dan sonra (hatta daha fazla!!) en büyük eksikliği tesis yetersizliği... Geçtiğimiz günlerde Ilıca'ya gelen bir gurup Polonyalı turistin kaplıcaya girmeden geri döndüğünü duyunca çok üzüldüm ve kaygılandım. Düşünülürse bu AYIP bize yeter. Sonra da "bizim şöyle güzel, böyle güzel yerlerimiz var" diye caka satıyoruz.

O yüzden;

Mevcut tesislerimizi bir an önce rehabilite etmeliyiz. Eski "Özel İdare" şimdiki Büyükşehir Kaplıca Tesisleri yıkılarak çağın gereklerine uygun, modern bir tesis yapılmalıdır. Onikişubat'a ait tesisleri alan firma kayda değer ve takdire şâyan değişiklikler yaptı. Ama yetmiyor.  Özellikle temizlik konusunda sanırım istenilen noktaya ulaşılamadı. (Yeri gelmişken değinmiş olduk!)

***

Ilıca Belediyesi döneminde Vali Saim Çotur Kaplıca Tesisleri'nin bitişiğindeki arsaya yarı olimpik bir yüzme havuzu ve akua parkın yer aldığı proje hazırlandı. Projenin amacı hem Ilıca'ya yeni bir şeyler katmak, hem de kaplıcalardaki genç ve çocukları buralara yönlendirerek tesislerdeki yoğunluğu düşürmekti. Proje belediye meclisinden geçmişti ve her şey hazırdı. Hatta İller Bankası'ndan onay bile çıkmıştı. Tam kazma vurulacakken "büyükşehir kanunu" çıktı ve beldelerin yetkileri ellerinden alındı.

***

Şimdi kamuoyunun "Ilıca daha güzel olacak" diyen Sayın Hanefi Mahçiçek'ten beklentisi o projeyi, hatta daha gelişmişini, daha güzelini bir an önce hayata geçirmesidir. Gerekirse "yap-işlet-devret" modeliyle tesislere alternatifler üretilmelidir. Unutulmamalıdır ki Ilıca'ya artık sadece şifa arayanlar(!!) gelmiyor.

Ve tabi, Sayın Mahçiçek'in o gün orada söylediği gibi "Ilıca daha güzel olacak"sa!..

Sevgiyle kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Veli KARALAR Arşivi