KÜTÜPHANE Mİ? KAHVEHANE Mİ? OKEY Mİ? OKEY!

 Toplumumuzun genel itibariyle okuyup yazmadığı aşikar.

  Konfiçyüs felsefesine göre bu durum çok iyidir. Çünkü Konfiçyüs Konuşmalarım adlı eserinde böyle salık veriyor; 'Kralım toplumun bilgi sahibi olmaması iyidir. Hele devlet işlerini toplum hiç bilmese yeğdir. Bunun için onları dans, müzik ve yeme içme ile meşgul ediniz.'

 Buna rağmen Bilgi tarihin en güçlü ve korkutucu unsurudur.Bilgiye ulaşma yolları çeşitlense de bilginin ana caddesi hep kitaplar olmuştur.

Gelecek 50 yılda Türkiye’nin dünyadaki yerini toplumun bilgi seviyesi belirleyecektir.  Bu anlamda her il ve her ilçeye kapsamlı sanat ve kültür merkezleri kurulmalıdır. Bu sanat ve kültür merkezlerinde tiyatro, konferans, kütüphane gibi donatılar mutlaka bulunmalıdır.

Kahramanmaraş genelinde ve ilçelerinde Elbistan-Afşin gibi Türk edebiyatına önemli katkılarda bulunan, şairler ve yazarlar yetiştirmiş bir bölgede tiyatro sahnelerinin olmayışı ve kültür merkezlerinin eksikliği hissedilmektedir.

On binleri bulan kahvehaneler de okey taşı düzmekteki maharetimiz gelecekte inşallah bir işimize yarar yoksa bunca yıllık emek ziyan olacak. Okey taşı düzme konusunda ihtisas yapan büyüklerimiz aç ü bilaç kalacaklardır.

OT MESELESİ

Ben kendi geleceğini bu kadar çok zehirleyen başka bir yer tanımıyorum. İğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batıralım.

Nedir bu Maraş’ın ot meselesi Allah aşkına? Nasıl bir denetime tabidir? Ne katılır bu ota? Yarın bu ottan biri zehirlense sorumlusu kim olacaktır???

  >İyi ot bulunur hemşerim< yazıyor, açıkça, aleni market, bakkal camlarında. Yaş sınırlaması yok 5 yaşından 75 yaşına 50 kuruş veren tiryakisi oluyor bu zehrin.

Bu gün ergenler arasında %50 ot ve sigara kullanıyor. Sigara maliyeti, kokusunun anlaşılması, 18 yaşından küçüklere bazı yerlerde satılmaması hasebiyle ot kadar ulaşılabilir değil.

 Onu bunu bilmem kimse çocuklara kızamaz, çocuklarımızın suçu yok, çocuklarımıza bir çiklet parasına uyuşturucu satan, sattıran bizler utanmalıyız.

FACEBOOK MU SİL KURTUL

#DeleteFACEBOOK

Elon Musk musun nesin uydum ula sözüne! Facebook kişisel verilerimizi satıyormuş ilk günden aşikardı bu zaten. Cia kimi istese sosyal medya üzerinden eliyle koymuş gibi buluyordu. Ama son olayda işler o kadar ayyuka çıktı ki Facebook’u sil kampanyası başlatıldı.

 Facebook adlı hemen herkesin kullandığı sosyal medya sitesi Amerika da 50 milyon kullanıcının verilerini kaybetmiş(satmış) olmasının ardından Facebook kurucusu Mark Zuckenberg bir çok gazeteye ilan vererek özür dilemiş.

Ne olduysa oldu sildim gitti. Neydi o kim beğendi kim tıkladı her yerden abuk subuk haberler yazılar.

Adamın biri Nasreddin Hoca'ya gelip;. - "Gözüm çok ağarıyor Hocam. Bana bir nefes ediver," demiş. - "Geçenlerde benim de dişim çok ağırdı. Dişçiye gittim. Çektirdim kurtuldum. Sen de gözcüye git. Çektir, kurtul!"

  Facebok mu sil kurtul!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Çolak Arşivi