Mehmet Dobaoğlu

Mehmet Dobaoğlu

KÜRESEL SÖMÜRÜ DÜZENİ/1

Küresel Çeteye İnfaz kitabını tamamladık, yaklaşık 750 sayfa olan bu kitabın dünya ve ülkemizde olup bitenleri çok daha iyi anlamak adına mutlak okumaları gerektiğine inanıyorum. Bahsettiğim kitaptan birkaç makale daha yayınlayacağım…

Şimdi Soner Yalçın’ın Beyaz Türkler kitabına başladık. Her iki kitaptan öğrendiklerim kimi zaman beni şaşırttı! Ancak bana daha geniş bir bakış açısı kazandırdı. Örneğin Osmanlı’nın yıkılışı şimdi daha iyi anlayabiliyorum. Hatta Türkiye ve İslam Dünyasının çektiği sıkıntıların gerçek sebeplerini gördüm. Şimdi hadiseleri yorumlamam daha farklı olacak…

Son bir yıldır, emekli olunca siz değerli okurlarıma bu kitaplarında etkisi ile derinliği olan konuları da işlemeye başladık. Biliyorsunuz Dünya’daki sömürü düzenini devam ediyor. Emperyalist global çete sadece ülkemizi değil, tüm dünyayı sömürüyor. Peki bunu nasıl yapıyorlar? Bu konuda sizlere bazı bilgiler aktarayım, sonra de değerlendirmemize geçelim.

Yazar Murat Bahadır Akkoyunlu ve Orhan Efe Özenç, Küresel Çeteye İnfaz, Kökten Siyasi Çöümleme isimli kitabında; Küresel Ezoterik Çetenin Dünyada Çöküş Stratejisi başlıklı bölümde hadiseyi bizi şöyle özetlemişler: “1944 te Bretton- Woods, 1974’de Petrodolar sisttemini geçen bu odaklar, ellerindeki merkez bankaları üzerinden kağıt parayı karşılıksız basarak tüm dünya halklarını borç batağını sürüklemiş. 2. Dünya savaşındın bitimiyle beraber benimsedikleri kural ile ilaç, gıda, silah ve enerji mamulleriniin ancak dolar üzerinden alınıp satılmasını mecbur kılmışlardır. Buna aykırıhareket edenleri cezalandırmış, okyanusların farklı noktalarına ticaret denitimi bahanesiyle donanma filoları yerleştirmiş. (bkz.Amiral James Stavridis-Deniz Gücü, Okyanusların Tarihi ve Jeopolitik Önemi s.369 vd. Epsilon yayınları, 2021)

Ve karşılıksız bastıkları para(dünyanın senyorajı –yani temel kur, tedavül ve ticari işlem para birimi olan ABD doları)eliyle bütün dünya finansını yönetmeye muktedir hakimiyetlerini pekiştirmişlerdir. Sıcak döviz hareketleri, sansasyonlar ve borsa manipülasyonları elişle,  diledikleri ülkeyi ekonomik krize sürükleyebilecek güce erişen ve “dahiyane”yapılanma her yönüylü ŞAMBALA’nın bir eseridir.

Vilademir Putin’in 2007’deki tek kutuplu dünya düzenine karşı çıkışının yanı sıra Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın da dünya ülkelirine kendi yerel para birimleri üzerinden birbirleyirle ticaret yapmaya teşvik eden söylemlerde bulunması sebebiyle ŞAMBALA para odaklarının nezdinde yer yerinden oynamıştır. Yakın zamanda doların gücünü devralacak olan (kripto değil) dijital para ise Şambala’nın değil, bir Azerbaycan Türkü’nün eseridir, karşılıksız para basmayı imkansız hala getirmektir ve dünyanın kurtuluş reçetelerinden biridir. Türkiye de bu konuya çok ciddi biçimde eğilmektdedir. Öyle  ki, Türkiye, Mart 2021 itibarıyla dijital para sisteminin hukuku altyarısını da tamamlamıştır. (s. 204) (Diğer kaynaklar BKZ Cem Çağrı Dönmez-Blockchain ve Finans Dünyası, Blockchain Summit İstanbul 2017)

Kripto, sanal ve son olarak dijital paralar dünya gündemindeki yeri korumaya devam ediyor.  Hatta biz ülke olarak dijital paralarla ilgili yasal düzenlemeleri bile yaptık. Yanlış bilmiyorsam bu konuda Türkiye, AB ülkeleri arasında 1. Sırada yer alıyor.

Peki genel ifadesiyle ‘dijital para’nın tam olarak ne faydası olacak? Bu sorunan cevabını Küresel Çeteye infaz, Kökten Siyasi Çözümleme kitabında Yazarlar murat Bahadır Akkoyuncu ve Orhan Özenç cevaplamışlar.

Deniyor ki: “Dijital para tedavüle girince, kalpazanlık yok, karşılıksız para basmak yok, vergi kaçırmak yok, servet gizlemek yok. Tüm işlemlerin izi sürülebiliyor, kimliksiz ticaret yapılamıyor. Hepsi kalkıyor ortadan.(S.629/630)

Bu konuya devam edeceğim, ancak dijital parayı kim kontrol edecek bu çok önemli. Yine Dünya Bankası vey IMF gibi kurumlar etkin olmayacaklar mı? Bakınız son günlerde gerçek altını, sanal altın satarak fiyatlarını düşürüyorlar.

Yani paranın adaleti biraz zor olur, aç gözlü insan parayı kullanarak dünya imp. Kurmak isteyecektir, çünkü onlan aynı zamanda dedeleri Nemrut gibi düşünüyorlar. Dikkat etmek gerek.

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Dobaoğlu Arşivi