Kahramanmaraş’ta en riskli bölgede çalışıyoruz

Kahramanmaraş’ta Coronavirüs açısından en riskli bölge neresi? Bu haberde bunun cevabını bulacaksınız? En riskli bölge kent merkezi

Dünyada olduğu gibi ülkemizde, ülkemizde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da covid-19 halk deyimiyle coronavirüs başını aldı gidiyor. Devletin aldığı bunca önlemlere rağmen vatandaşın ilgisizliği, duyarsızlığı, sorumsuzluğu insanları sokağa çıkmaya korkar eyledi.

Bu gün (29 Ağustos 2020) de benim işyerimin bulunduğu valiliğin karşısı, Foto sporun hemen altındaki Elithan’dan konum kullanarak, Sağlık bakanlığının uygulaması olan HAYAT EVE SIĞAR programını açarak yoğunluk ve risk analizine baktım.

whatsapp-image-2020-08-29-at-11-48-21.jpeg

“Çok yüksek riskli bölgedesiniz” yazısını okuyunca, acaba işyerini kapatıp eve gitsem mi? diye düşündüm.

Çözüm olabilir mi?

Şimdi ciddi ciddi bunu düşünmeye başladım.

28 Ağustos 2020 Cuma günü Kahramanmaraş valisi Sayın Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde şu soruyu yönelttim.

Sayın Vali günlük vakaların arttığını gözlemliyoruz. Her akşam sosyal medya hesabından bunlar açıklansa belki insanlar tehlikenin farkına varır dedim. Bunun mümkün olup olmadığını sordum?

Rakamların açıklanmasının Sağlık Bakanlığı tarafından yapıldığını dile getirdi.

Bence her şehir de vakalar günlük olarak açıklanmalıdır. Bu konuda yanlış yapılıyor. Bizler birer birer sevdiklerimizi kaybederken, sağlık çalışanlarını, genç çocuklarımızı, arkadaşlarımızı yitirirken tehlikenin farkına vatandaş inandırılacak?

Kahramanmaraş’ta ortalama günlük vaka sayısının daha doğrusu şüphe gerekçesiyle hastanelere götürülen insan sayısının ortalama 90 olduğunu tahmin ediyorum. Bunlardan kaçı hasta kaçı hasta değil bundan da haberim yok.

Devlet hastaneleri ve Tıp Fakültesinde covid-19 tedavisi gören servislerde ve yoğun bakımlarda yatan tanıdıklarımız, dostlarımız var. Ama şehirde ki vurdumduymazlığın da önüne geçilmesi gerekiyor.

Gerekirse ek tedbirler alınmalıdır.

whatsapp-image-2020-08-29-at-11-47-37.jpeg

Bu gün tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Tiyekli önemli bir şey söyledi. Dedi ki: “Pandemi kurullarında aile hekimleri olmalı!” Aile hekimliklerine devletin Malzeme vermediğini söyledi. O zaman vatandaşın sağlık açısından ilk basamak yeri olarak görülen Aile hekimliklerinde corona ile nasıl mücedele edilecektir?

Kamu kurumu girişlerinde maskesiz girmek yasak diye yazıyor. Vatandaşın o anda maskesi yok ise vatandaş hizmet alamayacak mı? marketlerde bile vatandaşlara ücretsiz maske dağıtılırken kamu kurumlarında, aile hekimliklerinde maske bulundurulmamasını anlamış değilim?

Kahramanmaraş Valiliği bu konuda bir karar alabilir , aile hekimliklerinde ve kamu kurumlarına maskesiz gelenlere ücretsiz maske verilmesi sağlanabilir… Bunun da yapılması elzemdir.

Maske takmayana para cezası verilerek bu iş tek başına çözülmez, sorunlar istişare, iletişim, mantıklı karar almayla önlenir.

Yazı içine yerleştirdiğim fotoğraflara baktığımızda tehlikenin vehameti daha da anlaşılacaktır diyor, MASKE- MESAFE VE EL TEMİZLİĞİNE DİKKATE DAVET EDİYORUM.

Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi