İstiklal Üniversitesi ve Prof. Sami Özgül

Prof. Dr. Sami Özgül, Kahramanmaraş’ın tıp alanında yetiştirdiği önemli bir değer.

Bu kadim kentin değerini ifade ederken Kırmızı şeritli İstiklal Madalyası sahibi tek şehir diye göğsümüz kabarmıyor mu?

İşte marka isim ve gurur kaynağımız olacak olan İstiklal Üniversitesine yapılan bu atama hepimizi mutlu etti. Sami hocamızın kurucu rektör olarak atanması bu üniversitenin ölü doğmasının da önüne geçti.

1992 yılında kurulan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ilk kurucu rektör Yusuf Vanlı’nın yanlış personel politikası yüzünden bu güne kadar istenilen kalite ve verimi alamadı. Aynı yıllarda kurulan Üniversiteler belli kaliteye otururken biz bunu yapamadık. Prof. Niyazi Can hoca bir şeyler yapmaya başladı.

Bilim yuvaları olan Üniversitelerimizde görev alan akademisyenler aklını kiraya vermemiş olmalıdır.

Daha açık bir ifade ile bu kurumlarda görev alan, öğrencilerimizi eğiten insanlar emri sadece devletten almalıdırlar.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ve diğer milletvekilleri Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesinin kurulmasında emek vermişlerdir. Sayın Ünal’ın şahsında emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum.

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi yeni bir ekip, yeni bir ruh ve dinamizmle Kahramanmaraşlıları iki üniversite ile kaynaştırmasını da sağlayacaktır.

GAZİ KIŞLASI ÜNİVERSİTEYE DEVREDİLMELİDİR

Kahramanmaraş’a yeni kurulan İstiklal Üniversitesi Rektörlük binası ve okullar için yer aranıyor.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine bağlı Karacasu’da ki yerlerin olacağı yönünde bilgiler gelmektedir.

Bunun yanı sıra Çağlayancerit yolu üzerinde çimento fabrikası yeri olarak bilinen ve KSÜ’ye devredilen 600 dönümlük bir alanda vardır. Bilindiği gibi Üniversiteler ve buralarda okuyan öğrencilerin yurt barınma ve diğer ihtiyaçlarının da karşılanması bu alanda yapılacak yatırımlar için arsaların olması güzel bir şeydir.

Naçizane bu şehirde yaşayan bir vatandaş olarak gönlümden geçen yer Gazi Kışlasıdır. Hem o bölgenin hızlı bir gelişimine katkı yapar hem de Kuzey Çevre yolu ile her taraftan ulaşım sağlanır.

Bu konuda hepimize görevler düşmektedir. Milli Savunma Bakanlığı ile görüşülerek bunun çözüleceğine inanıyorum.

Eğer Gazi Kışlası olmaz ise Çağlayencerit yolu üzerinde ki 600 dönümlük bu alan da o bölgenin gelişmesi ve istenilen okullaşma v.s. için iyi bir yerdir.

Karacasu da ne kadar arazi var bunu bilmiyorum. Eğer yeterli arazi var ise orası da uygundur. Ancak bölük pörçük bir planlama yapılacak ise iyi değildir. Çünkü yeni üniversiteler adeta küçük bir şehir gibi planlanmalı ve yapılmalıdır.

Yeni kurulacak olan üniversitelerde sosyal yaşam alanları, ibadethaneler yeri geldiğinde birkaç butik otel, akademisyenler için lojman ( TOKİ’ye yer verilip tapuları akademisyenlerde olmak üzere Üniversite bütçeden hiç para vermeden olabilir) yapılmasına imkan verecek alanların bulunması gerekir.

2019 yılının Kahramanmaraş için gelişim ve hamle yılı olmasını dilerken Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Genel sekreterliğine atanan kardeşim Mustafa Kemal Hançerli’yi tebrik ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi