Hava Olsun Diye Bakanlık İstemiyoruz!

Kahramanmaraşlılar’ın çok sevdiği siyasetçi ve devlet adamlarında olan Sayın Prof. Dr. Mehmet Sağlam Ak Parti'ye katılırken, parti rozetini takan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bakan yapılacağı müjdelenmişti.

Verilen bu söz üzerine vatandaş "Bakanımızı isteriz!" diye tutturunca, Kahramanmaraş'a gelen Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Meydanı'nda; "Sizin Bakanınız benim!" diyerek işin içinden sıyrılmıştı. O vakit bazıları sevinçten havalara zıplasa da bunun "Demirelvari" politik bir manevra olduğunu hepimiz biliyoruz.  Çünkü ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.

Bu şehirde "bakan"dan kastın icraat olduğunu herkes biliyor. İcraat var mı icraat sen ona bak!

***

2007'den 2011'gelindiğinde Sayın Sağlam'ın "daha da" bakan yapılmayacağını anlayan vatandaşın yeni favorisi Mahir Ünal'dı. Sayın Ünal'ın 2011 Genel Seçimleri'nde "Kahramanmaraş Milletvekili" olarak meclise girmesinden sonra halktaki beklenti O'nun bakan olmasıydı. Öyle ya; Başbakan'ın hemen yanı başındaydı. (kimilerine göre "sağ kolu"!!) Başbakan'da yanı başındakileri tek tek bakan yapmıyor muydu?!

Bu faktörler de göz önüne alındığında, 61. Hükümet'te 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri öncesi yapılan kabine revizyonunda Ünal'ın "Kültür ve Turizm Bakanı" olmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Hatta bütün ulusal ve yerel haber kaynakları bunu doğruluyordu. Ama ne olduysa son 30 dakikada oldu ve açıklanan kabinede "Mahir Ünal" ismini göremedik.

***

Hep ertelenen umutlar bir kez daha ertelenerek gözler bu kez "Davutoğlu Kabinesi"ne çevrildi.  Fakat Davutoğlu da bir sürpriz yapmadı. Hep, ters köşe olmaya alışık Kahramanmaraşlı yine mahzun, yine boynu bükük "nasıl ederde 2015 seçimlerinde Ak Parti'nin oylarını biraz daha artırırız"ın hesabına başladı.

Diğer yandan "Hizmet gelmedikten sonra bakan olsa n'olur?.." diyenlerin oranı hiçte azımsanacak değil. Haklılar... Çünkü Başbakan bile çıkıp "sizin bakanınız benim" dediği halde...

Neyse...

***

Halen, Mahir Ünal'ın bütün bakanların üzerinde etkili olduğunu, o yüzden bakan olması durumunda tek bakanlığa hükmedeceğini söyleyenler bile var. Hey yavrum hey! Duyanda, bütün bakanlıklardan oluk oluk hizmet akıyor zannedecek!!

Mahir Ünal veya bir başkası... Sayın Ünal'da o kabiliyeti gördüğümüz içindir ki bakan olması gerektiğini söylüyoruz. Sonuçta bu memlekete ulaşım, kültür ve turizm alanındaki geri kalmışlıkların ve yılların biriktirdiği sorunların çözülmesi için bir bakan eli değmesi şart. Hatta bu konularda "pozitif ayrımcılık" bile yapılmalıdır.

***

Peki niçin “ulaşım”, “kültür ve turizm” dedik:

Çünkü baktığımızda, daha çok şehrimizin bu iki konuda geri kaldığını görüyoruz.

Başta Kayseri Yolu olmak üzere, bizi komşu illere bağlayan bölünmüş yolların yapılması, yine başta Andırın Yolu olmak üzere merkezle ilçelerin bağlantısını sağlayan yolların yapılması, kavşaklar, havaalanı pistinin genişletilmesi ve uzatılması ve standardının yükseltilmesi, sessiz sedasız düşürülen uçak seferlerinin yeniden başlatılması gibi sorunların çözülmesi; "Kısık Yolu", "Güney Çevre Yolu", "Uluslararası Havaalanı" ve "Hızlı Tren" gibi projelerin hayata geçirilmesi rutin yatırımlarla kısa vadede halledilecek işler değil.

Türkiye'de bir çok ilde bulunmayan Yavşan, Başkonuş, Uludaz, Yedi Kuyular gibi yaylaların; baraj göllerimizin, akar sularımızın, kanyonlarımızın, mağaralarımızın; başlı başına bir proje olan Germenicia Antik Kenti'nin, Ilıca Kaplıcaları ve Ekinözü İçmeleri'nin; Andırın'da bulunan kaleler silsilesinin, Süleymanlı'nın; Gavur Gölü'nün ve diğer doğal, tarihi ve kültürel varlıklarımızın ulusal ve uluslar arası ölçekte turizme kazandırılması, iki eski evin restore edilmesi yahut bir iki köprünün onarılmasıyla olacak işler değil.  

Hasılı, “hava olsun” diye değil, iş yapılsın, Kahramanmaraş'ın makus talihi değişsin diye bakanlık istiyoruz.

Sevgiyle kalın.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Veli KARALAR Arşivi