GÜÇLÜ İKTİDAR, GÜÇLÜ MUHALEFET VE DEMOKRASİ

Türkiye’de kırk yıla yakın meslek hayatımın verdiği tecrübe ile baktığımda güzel ülkemde iktidar – muhalefet ilişkilerinde “kırıp döken bir anlayışın” egemen olduğunu üzülerek görmekteyim.

Ancak merhum Erbakan ve merhum Türkeş daha nazik bir dil ve üslup kullanmaya da gayret ederlerdi.

Merhum Erbakan iktidarı eleştirirken milletin anlayacağı, örneklerle meramını anlatırken daha çok “yapacağı hizmetleri” öne çıkartır. Bir bakıma iktidara proje verirdi. Şimdilerde öyle mi?

**

Son yıllarda siyaset, medya, vatandaş, kolaycı ve hemen karşısındaki insan, düşünce, parti, medya gibi muhatap aldıklarını suçlayıcı, hakaret edici bir dil ve üslup kullanmayı tercih etmeye başladı.

Bu doğru bir seçim değildir.

Bu Müslümanca bir davranış biçimi hiç değildir.

Ve bu üslup gelecekte milleti birleştirmek değil ayrıştırmayı körükleyendir.

Bu iktidar ve muhalefet arasındaki kin ve kindarlığı besleyen üslup ülkemizin dirlik ve düzenine gelecekte en büyük sorun olarak karşımıza çıkacaktır. Biz Müslümanlara ne oldu böyle?

Oysa bizim dinimiz; ayıp konusunda bize “gece gibi karanlık ol!” demiştir.

Şimdi öyle mi?

Sabah akşam birlikte olduğumuz, yan yana yürüdüğümüz, aynı masa etrafında bir olduğumuz insanlara en küçük menfaat karşısında nasıl ihanet eder olduk. Bunu hiç sorguladık mı? Biz millet olarak nasıl bu hale düşürüldük?

Seçim dönemlerinde, kardeşin kardeşe küs olduğu hatta yıllarca konuşmadığı münferit hadiselere şahit olduk. Bize yazık değil mi?

**

Meral Akşener Genel Başkanlığında bir siyasi parti kuruldu. Benim birey olarak siyasi görüşüm belli. Şimdiden kurulan bir partiyi övmek de, eleştirmek de bize, bizim üstlendiğimiz misyona da yakışmaz. Bize düşen görev ise iyi niyet temennisinde bulunmak ve gelecekte nasıl bir üslup kullandığına bakmak olmalıdır.

**

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. Yıl dönümünü yurdumuzda ve dış misyonlarımızda görkemli bir şekilde kutladık.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Beştepe’de ki resepsiyonda yaptığı konuşma toplumu kucaklayan ve bizim üzerimize kumpas kurmak isteyenlere de verilen en güzel cevaptı.

Nice bin yıllara diyorum.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. Yıl dönümü kutlu olsun.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi