M.Fatih ERDOĞAN

M.Fatih ERDOĞAN

Gelen Giden Meseleleri

Ben, fikirleri, düşünceleri, gelenekleri, geçmişten günümüze taşıyan deyimlerimize ve atasözlerimize hayranım. İki kelimelik bir atasözü veya deyimin söze kattığı anlam ve güç beni her zaman heyecanlandırmıştır. Bu nedenle bugün ki yazıma ‘Gelen gideni Aratır’ atasözünü başlık yaptım.

Malumunuz birkaç gün sonra 2019 yılı ömrünü tamamlayacak, takvimden düşecek ve yerine 2020 gelecek. Temennimiz elbette, yeni yılın(2020 yılı) Türk İslam alemine hayırlar getirmesidir. Gerek İslam aleminin gerekse Türk dünyasının bu dileklerin gerçek olmasına çok ama çok ihtiyacı var. Yeni yılı beklediğimiz şu günlerde milyonlarca insanın benim gibi dua ettiğine eminim. İnşallah birilerinin yüzü suyu hürmetine dualarımız kabul edilirde ‘gelen yıl giden yıldan daha güzel olur.’

Memleket Meseleleri

Ne yazık ki Atasözlerimiz hiç ama hiç yanılmıyor. Gelen gideni mutlaka aratıyor. Yerel seçimlerin üzerinden tam tamına dokuz(9) ay geçti. Maraşlı Eski Belediye Başkanı Sayın Erkoç’u mumla arıyor. Neden mi? Nedeni elbette “Gelen gideni Aratır” atasözü değil. Arayışın nedeni, Sayın Güngör’ün bir türlü Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı gibi davranıp halka kendisini sevdirememesi. Kollarını sıvayıp işe koyulamaması…

Kahramanmaraş'ın İlk Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’tu. Kahramanmaraş Büyük Şehir statüsü kazandığında il genelinde 50 belediye ve özel idare kapanmıştı. Kapanan bu kurumların sorumluluğunu ve görevlerini de Büyükşehir Belediyesi devralmıştı. Yeniden yapılanmanın yanında hizmet hiç ama hiç durmadı.

Büyükşehir Belediyesi, kapanan belde belediyeleri ve özel idarelerin yapacağı çalışmaları da üstlendi. Özellikle köyden mahalleye dönen yerleşim birimlerinde çok büyük alt yapı ve üst yapı eksikleri vardı. Öncelik sırasına göre bu yerleşim alanlarında çalışmalar başlatıldı. Diğer taraftan da merkezde planlanan çalışmalar hiç durmadan yürütüldü.

Bir taraftan toplu taşımada dönüşüm gerçekleştirilirken, diğer taraftan ulaşımda tıkanan damarları açmak adına alt geçitler, yeni yollar, bulvarlar yapıldı. Kahramanmaraş’ta yaşayanların daha güzel bir çevreye kavuşması ve daha temiz bir hava soluması adına 15 Temmuz Millet Bahçesi ve Aliya İzzet Begoviç Millet Bahçesi gibi büyük park yapılarak hizmete açıldı. Senem Ayşe Millet Bahçesi'nin ise temeli atıldı.

Senem Ayşe Millet Bahçesi tamamlandığında ortaya bin dönümlük devasa bir bahçe ortaya çıkacaktı. Senem Ayşe Millet Bahçesinin eşi ve benzeri ancak Londra, New York ve Paris gibi metropol şehirlerde görülebilecek büyüklükte olacaktı.

Bölgemizin ilk ve tek kayak merkezi olan Yedikuyular Kayak Merkezi hizmete açıldı. 80 gün içinde 700 bin kişi Yedikuyular Kayak Merkezini ziyaret etti. Biliyorum ki Erkoç görevde kalsaydı Yedikuyular Kayak Merkezi Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden birisi haline getirilecekti. Çünkü 250 kilometre yarıçapındaki coğrafyada böyle bir tesis yok. Kahramanmaraşlıların yanı sıra Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Adana, Osmaniye, Malatya ve Adıyaman da yaşayan kardeşlerimize de hizmet verecekti. Geçen dokuz ayda maalesef hiç yatırım yapılmadı.

Yerel seçimlerin üzerinden dokuz koca ay geçti. 31 Mart 2019 Tarihinde seçilerek göreve başlayan Sayın Güngör ne yazık ki Kahramanmaraşlılara ne bir heyecan nede gelecek adına bir umut aşılayamadı. Yeni bir proje başlatamadığı gibi eskilere de sahip çıkamadı.

Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Sayın Güngör; Maraş’ımızın gelişimi, tanıtımı, refahı, huzuru adına Sizin çabalarınıza ve büyük projelere imza atmanıza çok ama çok ihtiyacımız var. Üstadım, seçimin üzerinden bir değil iki değil tam dokuz ay geçti. Allah rızası için bir silkinin. Geçmiş dönemlerde yanlış ve hatalar varsa bir kez daha ‘lahavle’ çekin. Başarı adına yeniden ve daha güçlü ve daha inanmış olarak bir ‘besmele’ çekin ve işlere kalınan yerden devam edin. Bilin ki ‘dost acı söyler.’ Bizde bu nedenle bunları yazıyoruz. Sizi her zaman hayırla yâd etmek istiyoruz. Yazdıklarımız doğruları yansıtmıyorsa lütfen arayın doğruları söyleyerek bizi bilgilendirin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M.Fatih ERDOĞAN Arşivi