Evet hayır yarışı olmasın

Halka gitmek ve çoğunluğun dediğine göre hareket etmek nedense ülkemizde pek mümkün olmuyor.  Son yıllarda iş iyice zıvanadan çıkmış durumda. Eskiden bir adap, edep vardı. Ayıp diye bir kavramdan herkes çekinerek yediği herzeleri gizleme ihtiyacı hissederdi.

  İçerde dışarda o kadar çok herze gözlerimizin içine baka baka yeniyor ki, şaşmamak hayrete düşmemek mümkün değil. Son  elli yılı iyi kötü hatırlayan ve toplumun içinde olan bir kişi olarak  gördüklerim duyduklarım ile küçük dilimi yutma korkusu içinde yaşamaya başladım.

  İnancımızda orta yol yani sırat-ı müstakim şiddetle tavsiye edilmesine rağmen ifrat ve tefrit bir çoğumuzu helaka götürmeye devam ediyor. Özellikle siyasette içimizdeki fitne canavarı farkında olmadan aklı selimimizle hareket etmemizi engelliyor.

  Önümüzde yine bir sandık var. İyi ki var. Sandıkların olmadığı dönemi bizim nesil  yaşadıkları ile çok iyi  bilir .  Sandıkların başına gelenleri  yaşayarak  görenlerdenim. Cunta anayasasının halk oyuna sunulduğu yıl doğuda bir ilçede hükumet tabibi olarak çalışıyordum. Çiçeği burnunda idealist bir hekim olarak hür irademle oyumu hayır olarak kullandığım için günlerce sorgulandığım hala taptaze hafızamda durur.

  Rahmetli Mahir Kaynak  doksanlı yıllarda  bir seçim sonucu ile ilgili  bizimle paylaştığı anektodu hiç unutamam. Bir dostumuz hür irademle filan partiyi iktidar   yaptık deyince itiraz edip yaptırıldı demişti.  Yakın geçmiş tarihimiz  milletimize hiç yakışmayan böyle kötü örneklerle dolu maalesef.

  Bugünkü yaşanılan sancı aslında tam da bu .Dışardan müdahale ile katakullinin önü önemli ölçüde kesilince zinde güçler cıyaklıyor. Zinde güçlerin yerli işbirlikçileri ne yaparsa yapsın. Artık atı alan üsküdarı  çoktan geçti. Ne yapsanız ne etseniz boş artık.

  Bu millet canını ortaya koydu. Bundan sonra sızlanmak ah vah etmek zinde güçlerden medet beklemek size ekmek kapısı olamaz. Hala vaktiniz var. Milletle barışmanın yollarını arayın. Sloganlar karın doyurmuyor.

  Yarışa sloganla başlama hatasını yaparsanız evinizdeki bulgurdan da olabilirsiniz. Benden hatırlatması.

  Yakın tarihimizde ne ucubeler yaşadık. 367 sabih  faciasını unutmamız mümkün mü? Gezi olaylarının yeşili korumakla bir ilişkisi olabilir mi? Ya MİT krizi ,17-25 aralık  ve en son da haziran 2015 seçimleri ve 15 temmuz …..

  Değerli dostlarım gün aklı selim ile hareket ederek üzerimizde dolaştırılan suni bulutları bertaraf etme günü. Yedi düvel ve köhne dünya zindeleri  , maddi ve manevi olarak son vuruşlarını yapmaya hazırlanıyorlar. İşte  nisan ayı başında yapılacak olan referandum, bu   azgın güruha  karşı  15 temmuzdaki gibi dimdik durarak  geçit vermeme kararımız olacak.

  Dost düşman herkes bu kararlı duruşumuza şapka çıkartarak bu milletle artık savaşılmaz kararını verecekler. Ona göre  hazırlık yapalım. Kavgaya gürültüye patırtıya hiç gerek yok. Var olma yok olma ikilemi içindeyiz. Var olacaksak da yok olacaksak da halkımız bu kararı versin .

  Bu halk zor günlerde nedense hep doğru kararlar veriyor.  Temmuz  2007 , kasım 2015 seçimleri , geriye doğru gidersek Rahmetli Özal ,Rahmetli Erbakan dönemleri..

   Uzun sözün kısası,  Zinde dünya için bu  referandum önemli ancak  islam dünyası ve mazlumlar dünyasının ezik boynu bükük duadan başka bir gücü olmayan  halkı için çok daha önemli.  Selçuklu ve Osmanlı gibi   parlayan yıldız  olabilecek bir dönemin arefesindeyiz.  Referandumda vereceğimiz oylar sadece bir evet-hayır yarışı olarak değerlendirilmesin. Sağlık ve mutluluk dileklerimle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. Ali Akben Arşivi