Ak Parti Temayül Ve Görüşlerimiz

Dün Kafum’da 76 isim için Ak Parti kademe temsilcileri oy verdi. Bize gelen bilgilere göre; 1730 isim vardı ancak kaç kişi oy vermeye geldi, oylarını kullandılar bilmiyorum.

Temayül yoklamasının aday belirlemesinde etkisinin ne olduğunu bilmiyoruz. Kriterlerden biri olarak biliyoruz. Onun için bir ismin birinci gelmesi o ismin kesin listeye gireceğinin işareti falan de değildir.

**

Dün sabah saatlerinde Kafum’un yolunu tuttuk. Saat 09.00 gibi aday adaylarının standlarını gezmeye başladım. Hareketli gördüğüm standları sayacak olursam; İdris Tezcan, Mahmut Arıkan, Serdar Erdoğanyılmaz, Mehmet Sabancı, Mutlu Kaya, İrfan Karadutlu, Yaşar Sarıbıyık, Gökhan Gökşen’i hatırlayabildim. Şüphesiz başka isimlerin standlarında da hareketlilik vardı ve bizim gözümüze çarpmadı.

Temayülün aday belirlemede etkisi olmasa bile, Ak Parti teşkilat mensuplarını orada bir arada görmek, tanıdıklarımızla sohbet etmek, istişare etmek, önerilerimizi söylemek güzel bir şeydi. Saat 15.30’dan sonra bir yağmur yağdı. Yağmurla birlikte standlarda kimse kalmadı. Bende 16.00’yı biraz geçe temayül alanından ayrılırken güzel bir gün geçirdiğimi ve kendi adıma mutlu olduğumu söyleyebilirim.

Afşin’den, Pazarcık’tan, Göksun’dan, Nurhak’dan, Andırın’dan, Ekinözü’nden, Çağlayancerit’e kadar tanıdığım dostlarımı görmem, onlarla eski günleri yad etmem, hoş bir anı olarak hafızamda yer alacaktır.

**

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çelik hanımefendi GAP Oscar Ödül törenimizde Adıyaman’da misafir etmiştik.

Birden fuar alanında karşımda gördüm. Birlikte fotoğraf çektirelim dedim. İl Başkanı Metin Doğan’ın gazetecilerle fotoğraf çektirelim deyince de tereddütsüz yanımıza gelerek hatıra fotoğrafı çektirdik. Beğendiğim, takdir ettiğim bir siyasi isimdir Öznur hanım…

**

Temayül alanı güzel düzenlenmiş. Basın mensupları için bir platform oluşturulmuş. Ak Parti teşkilatına teşekkür ediyorum. Nitekim aday tanıtım toplantısında da basın masasının dışında ayrıca yer ayırtılmış, gittiğimizde oturacak yerimiz vardı.

Diğer partilerde bu inceliği göremiyoruz. İnşallah diğer partilerde toplantı için davet ettikleri basın mensuplarının rahat çalışabileceği alanlar oluştururlar.

**

Temayülde oy kullanan kademe üyeleriyle sohbet ettim. 8 isim yazma mecburiyeti vardı. Eksik yada fazla yazanların oy’u geçersiz sayılıyordu. Daha önceki yıllarda gözlemlediğim blok oy tavrını göremedim.

Çünkü farklı ilçelerden olan konuştuğum arkadaşlar kendilerince kararlar almışlardı. Tabiri caizse her ilçe kendi adaylarına öncelik verdi.

Her ilçeden oy alabilen ve tamamen kendi gözlemime dayanan isimleri yazacak olursak, Kahramanmaraş merkezden 5 isim öne çıktı. Ama en çok oy alan ismin bile 600 rakamına ulaşamayacağını düşünüyorum. İlk on için birinci ile onuncu arasında da çok fark olmayacağını rahatlıkla söyleyebilirim.

Aday belirleme için de şunu ifade etmek istiyorum. Kazanan Kahramanmaraş olsun, Kazanan ülkemiz olsun. Şehrimize hizmet edecek, vatandaşın telefonuna çıkacak, vatandaşın cenazesinde, düğününde göreceğimiz isimlerin yer almasını arzu ve umut ediyorum.

Bundan sonra rotamız CHP ve MHP aday adayları olacaktır. Onlarda sahneye yavaş yavaş çıkıyorlar.

7 Haziran seçimlerinde partilerden aday adayı olan ve bu cesareti kendinde bulan bütün isimlere başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gölge adam Arşivi