Ak Parti sahada mı?

16 Nisan’da yapılacak olan halk oylaması için Ak Parti ve MHP yeni yönetim sistemini savunarak EVET için çalışma yaparken, CHP, Sadet ve HDP gibi partiler Hayır cephesinde seçim çalışmaları yapıyorlar.

Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde görev yapan gazeteci dostlarla bu süreç içinde sohbet ediyor karşılıklı sorular yöneltiyoruz. Genel itibariyle Ak Parti kadrolarının 25 Şubat’ta Ankara’da verilen starttan sonra tam kadro sahalara çıktığı yönündedir.

2011 Milletvekili seçimlerinde ve 2014 Yerel seçimlerinde Kahramanmaraş başta olmak üzere bölgede yaptığımız saha çalışmalarında temel slogan olarak gidilmedik yer, sıkılmadık el bırakmamak üzerineydi. Ve bu çalışma başarı getirmişti.

25 Şubat tarihinden sonra Kahramanmaraş’a baktığımda bu slogana uygun Ak Partili kadroların sahaya indiğini görüyorum. Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erdkoç, Onikişubat, Dulkadiroğlu ve Türkoğlu Belediye Başkanlarının kendi seçim bölgelerine dağılarak vatandaşlarla birebir görüşmeye başladıklarını görüyoruz.

Sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlar, İl Başkanı Ahmet Özdemir’in başkanlığında oluşturulan ekipler Kahramanmaraş’ı hallaç pamuğu gibi attırmaya başladılar.

Burada önemli bir detaya da dikkat çekerek devam edecek olursak, sadece sosyal medya hesaplarını kullanarak iletişim halinde olmak eksik ve yetersizdir. Bu alanda bütün kanalları kullanmaları gerektiğini önermek istiyorum.

Cumhurbaşkanlığı sistemine gelecek olursak; Akşam CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın proğramına konuk olan Cumhurbaşkanı Baş danışmanı Mehmet Uçum’u dinledim. Bu konuda bu güne kadar dinlediğim en kapsamlı ve içi dolu konuşma olduğunu ifade edebilirim.

Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi ve oylayacağımız 18 madde ile ilgili elle tutulur o kadar güzel ifade etti ki, bunu dinleyen her insan sandığa giderek gönül rahatlığı ile EVET oyu verebilir.

Cumhurbaşkanı seçimi, TBMM seçimi, seçimlerin hangi hallerde yenileneceği, TBMM’nin yetkisi, kararnameler ile ilgili bütün ülkelerden örnekler vererek anlattı.

Özellikle EVET oyu için sahneye çıkan siyasi figürler Cumhurbaşkanlığı sistemi gittikleri her yerde ama içi dolu bir şekilde anlatarak dinleyenleri ikna etme yolunu tercih etmelidirler.

Kahramanmaraş Ak Parti ve MHP’nin ezici bir çoğunluğa sahip olduğu bir şehirdir. Ancak sandığa gidecek vatandaşların da iyi ikna edilmesi gerekiyor.

Ak parti ve MHP gazeteler, internet siteleri, billboardlar ve diğer sosyal mecralarda tek tek öncelikle bu 18 maddeyi ayrı ayrı maddeler halinde yayımlattırarak milletin neye neden oy verdiğini bilmelerini sağlamaları gerekiyor.

EVET oyu için sokağa çıkan siyasi figürler seçmene akılcı bir yaklaşım ile yaklaşmak zorundadır.

Bu tamamen sağlanırsa Kahramanmaraş referandumda Türkiye birincisi olabilir.

Bu zor bir şey değildir.

Biraz çaba ile bu başarılabilinir….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi