Kahramanmaraş'ta Salı ve Çarşamba Yağışlı Geçecek!
Isınmayla birlikte sisin dağılması beklenirken, Göksun ve Elbistan gibi ova tabanları ile vadi içlerinde sisin daha uzun süre kalabileceği belirtiliyor.
Salı ve Çarşamba Yağışlı Geçecek
Hafta başında hava durumu değişecek. Salı günü akşam saatlerinden Çarşamba akşamına kadar il genelinde aralıklı yağışlar bekleniyor. Yağışların alçak kesimlerde yağmur, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde olması öngörülüyor. İl merkezinde ise kar yağışı ihtimali sıcaklığa bağlı görünüyor. Özellikle sıcaklığın düştüğü saatlerde şehrin kuzey çevre yolu yakınlarındaki yüksek mahallelerde birkaç saatlik sulu kar veya kara çeviren yağışlar görülebileceği ifade ediliyor.
Perşembe ve Cuma'ya Dikkat: 50-100 cm'ye Varan Kar İhtimali
Meteorolojik verilere göre, asıl etkili yağışların 30-31 Ocak (Perşembe ve Cuma) günlerinde gelmesi bekleniyor. Özellikle yüksek kesimlere bol miktarda kar bırakacak bu sistemle, eski karın üzerine yer yer 50-100 santimetre ve hatta daha fazla kar birikme ihtimali bulunuyor.
En Çok Kar Alması Beklenen Bölgeler:
- Andırın (özellikle Geben çevresi)
- Tekir, Ilıca, Çağlayancerit, Engizek, Uludağ, Yavşan
- Yedikuyular Kayak Merkezi, Milcan, Bertiz'in doğusu
Elbistan ve Afşin çevresinde ise yağış miktarlarının diğer bölgelere göre nispeten daha düşük olacağı tahmin ediliyor.
Yüksek Çığ Riski Uyarısı!
Önümüzdeki günlerde en önemli tehlikelerden biri çığ riski olacak. Özellikle;
- Yedikuyular Kılağlı inişi,
- Çağlayancerit Öksüz Dağı inişi,
- Göksun Püren Geçidi,
- Berit Dağı ve Binboğa Dağı civarındaki bazı mahallelerde
çığ riskinin yüksek olduğu vurgulanıyor. Ayrıca kırsal mahallelerdeki eğimli ve bitki örtüsü seyrek yamaçlar da risk taşıyor. Vatandaşların bu bölgelerde çok dikkatli olması gerekiyor.
Bugünün En Yüksek Sıcaklıkları:
- Güney İlçeler (Onikişubat, Dulkadiroğlu, Türkoğlu, Pazarcık): 7-10 °C
- Kuzey İlçeler (Göksun, Afşin, Elbistan, Ekinözü, Nurhak): 1-5 °C
- Çağlayancerit ve Andırın: 7 °C civarı

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.