Kahramanmaraş'ta 5 Günlük Bebeğe Hemşire Şiddeti!

Kahramanmaraş'ta 5 Günlük Bebeğe Hemşire Şiddeti!
Kahramanmaraş’ta, henüz 5 günlükken bir hemşirenin şiddetine maruz kalan Deniz Esin Bozoklar’ın (5) bedensel ve zihinsel engelli kalmasına neden olan olayın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde hemşirenin, bebeğin başına defalarca vurduğu ve bacağını sıkarak çektiği anlar yer alıyor.

Olay, 26 Mayıs 2021’de Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde yaşandı. Düşük kilolu doğduğu için yeni doğan servisinde takip edilen bebeğin, bir hemşire tarafından damar yolu açma girişimi sırasında şiddete uğradığı iddia edildi. İddialara göre hemşire H.D.B., bebeğin ağlaması üzerine başına vurdu, bacağını sıkarak çekti ve yaklaşık 14 dakika süren müdahale sonrası bebeği hareketsiz bırakarak odadan ayrıldı.

dd84c78c-7c4d-40d0-a237-135447f72e60.jpg

Aile Gerçeği 3 Yıl Sonra Öğrendi

Bebeğin sol bacağındaki şişlik fark edilince yapılan tetkiklerde bacakta kırık tespit edildi. Hastane yönetimi, bebeği özel bir hastaneye sevk etti, ancak aileye şiddet olayından hiç bahsedilmedi. Tedavi sonrası taburcu edilen Deniz Esin’e serebral palsi ve epilepsi tanıları konuldu. Aile, bu durumu doğuştan bir rahatsızlık zannederek evine döndü.

Olaydan ancak 3 yıl sonra, hemşire hakkında açılan davanın e-Devlet üzerinden aileye bildirilmesiyle gerçek ortaya çıktı. Ailenin avukatı Sait Bolat’ın yaptığı incelemede, bebeğin engelliliğinin doğuştan değil, maruz kaldığı şiddet sonucu olduğu anlaşıldı.

"Görüntüler Durumu Açıkça Gösteriyor"

Davaya esas teşkil eden güvenlik kamerası kayıtlarında, hemşirenin eylemleri net bir şekilde görülüyor. Avukat Bolat, 14 dakika süren müdahalenin basit bir darp olarak değerlendirilemeyeceğini, ömür boyu süren ağır sonuçlar doğurduğunu belirtti.

edb1c4aa-eff4-4d75-ba1b-2eae3ad84b11.jpg

Hemşire H.D.B. hakkında "kasten yaralama" suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Yargılama, Kahramanmaraş 10’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz olarak devam ediyor. Hastane yönetimi ise daha önce hemşire hakkında idari soruşturma başlatarak iş akdini feshetmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.