Kahramanmaraş Valiliği’nden ‘maske’ uyarısı
Yayınlanma:
Güncelleme:
Geçtiğimiz günlerde Maraş Kapalı Çarşı’da yerde bulduğu maskeyi alıp takarak yoluna devam eden adamın görüntüleri herkesi şaşırtmıştı. Yaşanan dikkat çekici olayın ardından Kahramanmaraş Valiliği’nden ‘maskeleri yere atmayın’ uyarısı geldi.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında maske takmanın zorunlu olduğu illerden bir tanesi olan Kahramanmaraş’ta geçtiğimiz günlerde akıllara durgunluk veren bir olay yaşanmıştı. Tarihi Maraş Kapalı Çarşı’da yaşlı bir adam, yerde bulduğu maskeyi alıp takarak yoluna devam ettiği anlar sosyal medyada en çok paylaşılan ve etkileşim alan video olmuştu.
Yaşanan gelişme sonrasında Kahramanmaraş Valiliği, kullanılıp bilinçsizce yere atılan maskelerin toplum sağlığı açısından tehlike saçtığına vurgu yaparak kullanılmış maske ve eldivenlerin yere atılmamasını, virüsün daha fazla yayılmasına fırsat verilmemesi uyarısında bulundu.


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.